منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

دانترولن

Dantrium

دارو شناسی


دانترولن‌ در درمان‌ اسپاسم‌ و به‌عنوان‌ داروي‌ كمكي‌ در درمان‌هيپرترمي‌ بدخيم‌،  سندرم‌ نورولپتيك‌بدخيم‌، كمبود فسفريلاز عضلات‌ و رشدناقص‌ و ناهنجار عضلاني‌ نوع‌ Duchenneبه‌كار مي‌رود.

دانترولن‌ در آزاد شدن‌ يون‌كلسيم‌ از رتيكولوم‌ ساركوپلاسميك‌دخالت‌ كرده‌ از افزايش‌ غلظت‌ يون‌ كلسيم‌ميوپلاسم‌ جلوگيري‌ يا آن‌ را كاهش‌مي‌دهد. با كاهش‌ يون‌ كلسيم‌، فعاليت‌مسيرهاي‌ كاتابوليكي‌ كه‌ همراه‌ با سندرم‌بحران‌ هيپرترمي‌ بدخيم‌ است‌، كاهش‌مي‌يابد. دانترولن‌ همچنين‌ به‌طور مستقيم‌بر روي‌ عضلات‌ اسكلتي‌ عمل‌ كرده‌ وارتباط بين‌ تحريك‌ عصبي‌ و انقباض‌ را، ازطريق‌ تداخل‌ با آزاد شدن‌ يون‌ كلسيم‌ ازرتيكولوم‌ ساركوپلاسميك‌، قطع‌ مي‌كند وانقباض‌ عضلاني‌ ناشي‌ از بازتابهاي‌ چندسيناپسي‌ و تك‌ سيناپسي‌ را كاهش‌مي‌دهد. این داروباید تحت نظرپزشک تجویزشود، و به شکل های زیر در بازار موجود است:
کپسول

پیش از مصرف

در تصمیم گیری برای استفاده، بهتر است خطرات مربوط به این داروی مورد نظر گرفته شوند و در مقابل مزیت های آن قرار گیرند. این تصمیم توسط پزشک و شما گرفته می شود. برای این دارو، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرند: 
آلرژی وحساسیت
اگر تاکنون واکنش غیرعادی و آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید، با پزشک خود در میان بگذارید.  به علاوه هرگونه حساسیت دیگر، مانند حساسیت غذایی، حساسیت به مواد نگهدارنده و حساسیت به حیوانات، را به پزشک خود اطلاع دهید. برای محصولات غیر تزریقی، دستورالعمل روی بسته بندی و ترکیبات دارو را با دقت مطالعه کنید..
اطفال
مطالعات مناسبی در رابطه با تاثیرات دانترولن برروی کودکان زیر 5 سال وجود ندارد. برای استفاده، بهتر است خطرات مربوط به این داروی مورد نظر گرفته شوند و در مقابل مزیت های آن قرار گیرند. این تصمیم توسط پزشک و شما گرفته می شود.
 
سالمندان
مطالعات مناسبی در رابطه با تاثیرات دانترولن برروی سالمندان وجود ندارد.
دوران بارداری
مطالعات کافی در مورد استفاده  این دارو در دوران بارداری برروی زنان و حیوانات حاصل نشده است.
دوران شیردهی و مادران شیرده
مطالعاتی در مورد استفاده  این دارو در دوران شیردهی حاصل نشده است. برای استفاده، بهتر است خطرات مربوط به این داروی مورد نظر گرفته شوند و در مقابل مزیت های آن قرار گیرند. این تصمیم توسط پزشک و شما گرفته می شود.
تداخلات دارویی
 گرچه برخی داروها نباید همزمان با یکدیگر مصرف شوند، اما برخی موارد وجود دارند که با وجود تداخلات دارویی، بهتر است که به طور همزمان استفاده شوند. در اینگونه موارد پزشک به بیمار توصیه می کند که میزان مصرف داروها را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری را به وی گوش زد می کند. به هرحال هر داروی دیگری که مصرف می کنید (تجویز شده توسط پزشک یا داروهای موجود در بازار) را به پزشک خود اطلاع دهید. 
استفاده این دارومعمولا با داروهای زیر توصیه نمیشود ، اما در شرایطی استعمال همزمان داروها ممکن است بهترین گزینه درمانی برای بیمار به شمار آید. در صورت استعمال هر داروی مشخص، پزشک ممکن است میزان یکی از داروهای تجویز شده را تغییر دهد. Alfentanil
Alprazolam
Amlodipine
Amobarbital
Anileridine
Aprobarbital
Butabarbital
Butalbital
Carisoprodol
Chloral Hydrate
Chlordiazepoxide
Chlorzoxazone
Cinnarizine
Clevidipine
Clobazam
Clonazepam
Clorazepate
Codeine
Dantrolene
Diazepam
Diltiazem
Estazolam
Ethchlorvynol
Felodipine
Flunitrazepam
Flurazepam
Halazepam
Hydrocodone
Hydromorphone
Isradipine
Ketazolam
Levorphanol
Lorazepam
Lormetazepam
Medazepam
Meperidine
Mephenesin
Mephobarbital
Meprobamate
Metaxalone
Methocarbamol
Methohexital
Methotrexate
Midazolam
Nicardipine
Nifedipine
Nimodipine
Nisoldipine
Nitrazepam
Oxazepam
Pentobarbital
Phenobarbital
Prazepam
Primidone
Propoxyphene
Quazepam
Remifentanil
Secobarbital
Sodium Oxybate
Sufentanil
Temazepam
Thiopental
Triazolam
Verapamil

تداخلات دارویی دیگر
برخی داروها نباید موقع صرف غذا یا نزدیک به نزدیک به این زمان مصرف شوند. به علاوه ممکن است خوردن برخی غذاها و مصرف تنباکو و الکل در زمان تجویز این داروممنوع میباشد. در رابطه با تمام این محدودیت های دارویی و غذایی با پزشک متخصص خود مشورت کنید.  استفاده این دارومعمولا با داروهای دیگر توصیه نمیشود ، اما در شرایطی استعمال همزمان داروها ممکن است بهترین گزینه درمانی برای بیمار به شمار آید. در صورت استعمال هر دو داروی مشخص، پزشک ممکن است میزان یکی از داروهای تجویز شده را تغییر دهد.
سایر مشکلات پزشکی
وجود مشکلات دارویی دیگر نیز بر روی اثربخشی این دارو تاثیر خواهد داشت. هرگونه مشکل دارویی را با پزشک خود در میان بگذارید، به ویژه وجود موارد زیر: 
بیماریهای قلبی(ممکن است منجر به وخیمتر شدن اوضاع بیانجامد)
بیماریهای  ریوی(برونشیت ،آسم ،آمفیزم ،ممکن است شانس خطر عوارض جانبی افزایش یابد)
بیماریهای کبدی فعال (هپاتیت ،سیروز)
گرفتگی عضلات به دلیل اختلالات روماتیسمی(در این بیماران با این شرایط نباید استفاده نمود) 
 

نحوه مصرف

 این دارو توسط پزشک برای بهبود وضعیت فعلی شما تجویزشده است.دانترولن را می توان ناشتا یا به همراه غذا میل نمود، گرچه پزشک معالج نحوه ی مصرف صحیح دارو را برایتان شرح می دهد.طبق دستور پزشک و ساعت تعیین شده دارو را مصرف نمایید. بیش از حد وبیش از زمانی که  این دارو تجویز شده است،استفاده ننمایید.  
میزان مصرف
 بیمار می بایست طبق دستور العمل پزشک یا راهنمایی های موجود بر روی برچسب دارو اقدام به استفاده و مصرف دارو کند. مقدار داروی مصرفی به شدت بیماری و قدرت اثربخشی دارو بستگی دارد. تعداد دفعاتی که دارو در طی روز دریافت می شود، فاصله زمانی میان هر بار مصرف کپسول و دوره زمانی تعیین شده و مجاز برای استفاده از دارو به شدت بیماری و نوع دارو بستگی بسیار دارد.
مصرف خوراکی(کپسول)
برای جلوگیری یا درمان هایپرترمی بدخیم
بزرگسالان:میزان مصرف بر اساس وزن بدن و باید بر طبق دستور پزشک معین گردد.معمولا میزان مصرف دارو به ازای هر یک کیلو گرم از وزن بدن 4تا8 میلی گرم میباشد،منقسم بین 3تا4 وعده در روز.دکتر معالج دقیقا زمان ونحوه ی مصرف صحیح دارو را توضیح میدهد.
کودکان: میزان دارو توسط پزشک معین میشود.
 برای برطرف نمودن گرفتگی عضلات
بزرگسالان:25 میلی گرم یکبار در روز،در صورت نیاز پزشک میزان دارو را تغییر خواهد داد. گرچه معمولا میزان مصرف به بیش از 100میلی گرم ،4 مرتبه در روز نمیرسد.
کودکان:میزان مصرف بر اساس وزن بدن و باید بر طبق دستور پزشک معین گردد.معمولا میزان مصرف دارو به ازای هر یک کیلو گرم از وزن بدن 5/0 میلی گرم 2مرتبه در روزمیباشد،گرچه مصرف این دارو به ازای هر یک کیلوگرم به بیش از 3 میلی گرم ،4 مرتبه در روز یا 100میلی گرم 4مرتبه در روز نمیرسد ،دکتر معالج دقیقا زمان ونحوه ی مصرف صحیح دارو را توضیح میدهد.
در صورت فراموش کردن یک وعده ی دارویی چه کنیم؟
اگر بیمار، یک نوبت دارو را فراموش کند، به‌محض یادآوری، باید آن را مصرف کند. اگر نزدیک نوبت بعدی باشد، باید نوبت بعدی را حذف کند و سپس به برنامۀ داروییِ منظم‌ خود بازگردد. مقدار دارو را نباید دوبرابر کرد.
در هنگام استفاده ی بیش از حد و موارد اورژانسی چه کنیم؟
در این شرایط به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه نموده و چنانچه وضعیت بیمار بحرانی گشته و قادر به تنفس نمیباشد با مرکز فورییت های پزشکی تماس بگیرید.
در هنگام استفاده از دارو چه موارد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
تا زمانیکه کتر معالجتان به شما رژیم غذایی خاصی را توصیه نکرده است رژیم معمولی و نرمال روزانه خود را ادامه دهید.
شیوه ی نگهداری از دارو
از قرار دادن دارو در معرض نور مستقیم خورشید، رطوبت و آتش خودداری کنید. 
دارو را از دسترس کودکان دور نگاه دارید. 
از مصرف داروهای تاریخ گذشته و قدیمی پرهیز کنید.
 و دارو در یخچال نگهداری شود.
از پزشک معالج خود سئوالاتی راجع به نحوه ی دور ریزی داروهای بی مصرف مطرح کنیم. 
 

اقدامات احتیاطی

مصرف‌کنندۀ دارو باید به‌طور منظم به پزشک خود مراجعه کند تا بهبود او را زیر نظر داشته‌باشد.
این دارو نیز به تاثیرات استفاده از الکل و دیگر کاهش دهنده های مراکز سیستم عصبی می افزاید.کاهش دهنده های سیستم عصبی داروهایی هستند که حرکات سیستم عصبی را کاهش       می دهند که باعث خواب آلودگی یا نیمه هشیاری میشوند. داروهای کاهش دهنده های سیستم عصبی شامل:آنتی هیستامین ، تب ،حساسیت ها یا سرماخوردگی ترن کیولایز ،داروهای خواب آور ،شل کننده های عضلات ،بی حس کننده های دندان،داروهایی که برای درمان صرع می باشند.
در مدت درمان با این دارو ممکن است با واکنش های جدی روبرو شوید . بلافاصله بعد از مشاهده علائم، خواب آلو گی ،گیجی ، نیمه هشیاری به دکتر مراجعه نمایید. باید در رانندگی و کار با وسایل خطرناک و وسایلی که به دقت نیاز دارند، احتیاط کرد. برخی افراد در طی مصرف این دارو دچار خواب‌آلودگی و کاهش سطح هشیاری می‌شوند.
  امکان دارد با مصرف این دارو پوست شما در برابر آفتاب حساس شود و خطر ابتلا به سرطان افزایش یابد . به هنگام بیرون رفتن از منزل از ضد آفتاب های مناسب استفاده نمایید. از حمام کردن آفتاب یا برنزه کردن بدن به هنگام مصرف این دارو اجتناب کنید. 

عوارض جانبی

به همراه تاثیرات مفید، هر دارو دارای اثرات ناخواسته ای نیز می باشد. گرچه تمام این عوارض جانبی اتفاق نمی افتند، اما در صورت مشاهده ی هرکدام از آنها درمان های فوری نیاز خواهد بود. در صورتی که هر یک از عوارض زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید: 
عوارض غیرشایع
درد بدن
لرز
سرفه 
بروز مشکل در تنفس یا بلع 
احتقان گوش
سردرد
کهیر
گرفتگی صدا
خارش، به ویژه در دست ها و پاها
گرفتگی بینی 
بروز مشکل در صدا 
قرمز شدن پوست، به ویژه اطراف گوش ها
آب ریزش بینی
نفس های کوتاه 
عطسه
گلودرد
تورم چشم ها، صورت، یا داخل بینی 
تورم، دردناک شدن و حساسیت غدد لنفاوی واقع در گردن، زیر بغل و کشاله های ران
غدد متورم و حساس در گردن 
تنگی قفسه ی سینه
تغییر در صدا
خس خس
شکم درد
تحریک
کمردرد
مدفوع سیاه یا قیری
خونریزی لثه ها
تاول زدن یا شل شدن پوست 
مشاهده ی خون در ادرار یا مدفوع
تاری دید
سوزش، خارش، بی حسی و یا سوزن سوزن شدن دست ها و پاها و بازوها 
مدفوع به رنگ خاک رس 
کما
گیجی
ادرار تیره
اسهال 
بروز مشکل در کنترل مثانه یا روده
بروز مشکل در راه رفتن
سرگیجه
خواب آلودگی
غش
بالارفتن ضربان قلب
احساس ناراحتی
احساس غم و افسردگی
علائم شبیه سرماخوردگی
فراموشکاری
توهم
ناتوانی در حرکت دادن بازوها و پاها
افزایش تعریق
التهاب مفاصل
درد مفاصل و عضلات 
تورم پلک ها، لب ها، صورت، زبان، گلو، دست ها، پاها و یا اندام جنسی
کم شدن اشتها
گرفتگی یا درد عضلات
تهوع
بروز لکه های قرمز روی صورت 
التهاب و ورم در پلک ها، اطراف چشم ها، صورت، لب ها یا زبان 
جوش زدن 
چشم های قرمز و حساس
تشنج 
احساس سوزن سوزن شدن در بدن 
لرزش و عدم تعادل در هنگام پیاده روی 
لکنت زبان 
بروز زخم یا لکه های سفید در دهان یا روی لب ها 
گرفتگی گردن 
بی حسی ناگهانی و ضعف در پاها و بازوها 
تورم غدد لنفاوی
بوی ناخوشایند دهان 
لرزش و عدم تعادل و هماهنگی بین عضلات 
خونریزی و یا کبودی غیرمعمول 
خون بالا آوردن 
زرد شدن پوست و چشم ها
برخی عوارض جانبی نیازی به درمان ندارند و پس از مطابقت بدن با دارو، به خودی خود برطرف می شوند. به علاوه پزشک می تواند روش هایی برای مقابله و پیشگیری از بروز این عوارض ارائه دهد. در صورتی که هر یک از عوارض زیر برای شما ایجاد مشکل کرده و یا پس از گذشت زمان برطرف نشدند، به پزشک خود مراجعه کنید
عوارض شایع
اسهال
سرگیجه
خواب آلودگی
احساس بیماری
پس از استفاده این دارو عوارض دیگری هم ممکن است مشاهده شود که در اینجا ذکر نشده است در صورت مشاهده ی هرگونه علائم خطرناک به پزشک مراجعه کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

درمان‌ اسپاسم‌درمان‌هيپرترمي‌ بدخيم‌درمان سندرم‌ نورولپتيك‌بدخيم‌درمان كمبود فسفريلاز عضلات‌ و رشدناقصبرطرف کننده درد عضلات
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه