منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

تیوتروپیوم- اولوداترول

Stiolto

دارو شناسی

تیوتروپیوم- اولوداترول برای کنترل و جلوگیری از علائمی که ( خس خس سینه یا تنگی نفس) ناشی از وضعیت فعال بیماری ریه است(شامل برونشیت و نفخ) استفاده می شود. کنترل علائم مشکلات تنفسی می تواند فعال ماندن را تقویت کند. این دارو ی تنفسی حاوی دو دارو ست: تیوتروپیوم و اولوداترول. هر دو دارو از طریق آرامبخشی عضلات دور کانال های هوا عمل کرده و باعث بازتر شدن آنها برای تنفس راحتتر می شوند. . تیوتروپیوم به دسته ای از دارو ها به نام پادزهره کنش تعلق دارد و اولوداترول یک داروی LABA  است. هردو دارو به عنوان برونکودیلاتور شناخته می شوند.
برای موثر بودن تیوتروپیوم - اولوداترول باید در مرتبا استفاده شود. تیوتروپیوم- اولوداترول سریع عمل نمی کند و نباید برای تسکین حملات دشواری تنفس مورد استفاده قرار گیرد. برای تسکین آنی تنگی نفس یا خس خس سینه از کپسول جیبی تنفسی (مانند آلبوترول)، طبق دستور پزشک استفاده کنید.
 

پیش از مصرف

سالمندان
بیماران سالمند ممکن است نسبت به عوارض جانبی تیوتروپیوم- اولوداترول به خصوص تطویل QT حساس تر باشند.
بارداری
در حین بارداری تیوتروپیوم- اولوداترول تنها باید در صورت نیاز حقیقی مصرف شود.
شیردهی
مشخص نیست که آیا تیوتروپیوم- اولوداترول وارد شیر مادر می شود یا خیر.
 

نحوه مصرف

برگه ی راهنمای بیمار موجود در نسخه ی پزشک را پیش از مصرف و پیش از هربار تجویز مجدد مطالعه کنید. 
چنانچه اولین بار است که از آن استفاده می کنید یا از آخرین باری که از آن استفاده کرده اید  تا 3 تا 21روز می گذرد، دستورات آماده سازی دستگاه مهپاش را بیاموزید. در حین آماده سازی و بارگزاری مهپاش آن را رو به زمین بگیرید نه رو به صورت، تا در صورت اسپری، دارو وارد چشمانتان نشود.
تیوتروپیوم – اولوداترول را معمولا روزانه 2 بار تنفس کنید. بین هر تنفس حداقل 1 دقیقه صبر کنید.
چنانچه از مهپاش های دیگری نیز استفاده می گنید، بین مصرفشان حدقل 1 دقیقه فاصله بیندازید.
استفاده از دارو در نوبت های منظم باعث بهره مندی هرچه بیشتر می شود. برای کمک به یادآوری دارو را هر روز سر ساعت مشخص مصرف نمایید. 
بدون مشورت با پزشک میزان یا نوبت های مصرف دارو را افزایش/کاهش نداده یا متوقف نکنید. انجام این کار باعث بهبودی سریع تر نمی شود بلکه تنها احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش می دهد.
بیاموزید که کدامیک از دارو های تنفسی را باید هر روز و کدامیک را باید در زمان اختلال تنفس استفاده کنید. از پزشک در مورد زمان استفاده از دارو در صورت بدتر شدن سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، افزایش خلط سینه، بیدار شدن در شب ناشی از تنگی نفس سوال کنید که از مسکن تنفسی بیشتر استفاده کنید یا اینکه این مسکن کافی نیست. بیاموزید که چه زمانی می توانید مشکل تنفسی را خودتان درمان کنید و چه زمانی به کمک پزشکی نیاز دارید. 
چنانچه از مهپاش سریع تسکین(مانند albuterol، salbutamol) روی برنامه مشخص استفاده می کنید پزشک اسن برنامه را متوقف می کند تا از آن مهپاش تنها در صورت بروز تنگی نفس ناگهانی استفاده کنید.
چنانچه وضعیت باقی ماند یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.
 

اقدامات احتیاطی

پیش از مصرف تیوتروپیوم- اولوداترول چنانچه نسبت به آن یا هر داروی دیگری حساسیت دارید با پزشک خود در میان بگذارید.ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد که میتوانند منجر به واکنش های آلرژیک یا دیگر مشکلات شوند.
پیش از مصرف این دارو پزشک را در جریان سابقه ی بیماری های خود قرار دهید. به خصوص:
•    مشکلات قلبی(مانند درد قفسه ی سینه، سابقه ی حمله ی قلبی، ضربان قلب نامنظم)
•    فشار خون بالا
•    دیابت
•    بیمار یکلیوی
•    سابقه ی شخصی یا خانوادگی آب مروارید
•    تشنج(صرع)
•    تیروئید پرکار
•    دشواری ادرار(بزرگی پروستات)


اولوداترول ممکن است موجب وضعیتی شود که بر ریتم ضربان قلب تاثیر بگذارد(تطویل QT). تطویل QT به ندرت می تواند موجب ضربان قلب تند یا نامنظم و علائم دیگر مانند(گیجی و غش شدید) شود که نیازمند مراقبت سریع پزشکی است.
خطر تطویل QT ممکن است در صورت دچار بودن به برخی وضعیت های سلامت یا در صورت مصرف دارو هایی که احتمال بروز تطویل QT را زیاد می کنند، افزایش یابد. پیش از مصرف تیوریدازین پزشک ر ا در جریان دارو هایی که مصرف می کنید یا چنانچه دچر وضعیت های زیر هستید  قرار دهید:
سطح پتاسیم یا منیزیم در خون ممکن است تطویل QT را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت مصرف برخی دارو ها بیشتر شود یا چنانچه دچار وضعیت هایی مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ هستید. در مورد امنیت مصرف آرفورموترول با پزشک مشورت نمایید.
پیش از انجام عمل جراحی یا تصویربرداری پزشکی پزشک یا دندان پزشک را درجریان مصرف این دارو و تمام دارو های با یا بدون نسخه و دارو های گیاهی دیگر قرار دهید.
 

عوارض جانبی

عوارض جانبی تیوتروپیوم- اولوداترول عبارتند از:
بیشتر شناخته شده
•    اضطراب
•    لرزش
•    دشواری در خوابیدن
این دارو می تواند فشار خون را بالا ببرد. آن را مرتبا بررسی کنید و چنانچه فشار خون بالا بود به پزشک اطلاع دهید.
عوارض جدی
•    گرفتگی/ضعف عضلات
•    افزایش تشنگی/ادرار
•    دشواری/درد ادرار
عوارض بسیار جدی
•    درد قفسه ی سینه
•    ضربان قلب تند/نامنظم
•    گیجی شدید
•    غش
•    درد/ورم/قرمزی چشم
•    تغییر دید(مانند دیدن رنگین کمان دور نور  در شب، تاری دید)
این دارو ندرتا ممکن است موجب خس خس/ دشواری تنفس بلافاصله پس از مصرف شود.  چنانچه این اتفاق رخ داد سریعا از مهپاش سریع تسکین استفاده کنید.
چنانچه پزشک شما این دارو را برایتان تجویز کرده باشد به خاطر داشته باشید که او منافع آن را بیش از مضرات و عوارض جانبی آن دانسته است.به علاوه افراد بسیاری که از این دارو استفاده میکنند دچار هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی نشده اند.
رخ دادن واکنش آلرژیک جدی به این دارو دور از احتمال است، اما چنانچه رخ داد به پزشک مراجعه نمایید. علائم واکنش آلرژیک جدی عبارتند از:
جوش، خارش، ورم(به خصوص روی صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید، تنگی نفس.
اینها تمام عوارض جانبی محتمل نیستند. چنانچه متوجه عوارض دیگری شدید به پزشک اطلاع دهید.
 

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است موجب تغییر عملکرد دارو یا افزایش عوارض جانبی شود.اما این مساله به این معنی نیست که تمام داروها با یکدیگر تداخل دارند.فهرستی از محصولاتی که مصرف میکنید (از جمله داروهای با نسخه و بدون نسخه و همچنین داروهای گیاهی )تهیه کرده و به پزشک نشان دهید. بدون تایید پزشک از شروع، توقف یا تغییر دوز دارو هایی که مصرف می کنید خودداری نمایید.

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

ریهبرونشیتنفختنگی نفسخس خس سینهمشکلات تنفسینفسLABAبرونکودیلاتورپادزهره کنش
مقالات مرتبط

ویدئو های سبز و سالم

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه