منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

كراتوكونوس (قوز قرنيه)

keratoconus

قرنيه شفافيت و شكل گنبدي خود را از دست داده، نازك شده و به تدريج  سبب برآمده شدن مخروطي شكل، به سمت بيرون ميگردد.

شرح بیماری

كراتوكونوس يا قوز قرنيه هنگامي اتفاق مي افتد كه قرنيه شفافيت و شكل گنبدي خود را از دست داده، نازك شده و به تدريج  سبب برآمده شدن مخروطي شكل، به سمت بيرون ميگردد.
مخروطي شكل شدن قرنيه سبب تاري ديد و حساسيت به نور و تابش شديد ميشود. قوز قرنيه معمولا هردو چشم را تحت تاثير قرار ميدهد و بطور كلي  در سنين 10 تا 25 سالگي اتفاق مي افتد. اين بيماري ممكن است تا 10 سال و يا حتي بيشتر بطول بيانجامد.
در مراحل اوليه قوز قرنيه، مشكلات بينايي با عينك و لنز برطرف ميگردد. اما در صورت پيشروي بيماري، ممكن است به پيوند قرنيه نياز باشد.
 

نشانه ها

علائم و نشانه هاي بيماري قوز قرنيه عبارتند از:
-    تاري يا انحراف ديد
-    افزايش حساسيت به نور و تابش شديد
-    تغيير مكرر نمره عينك
-    وخيم شدن ناگهاني يا كدر شدن چشم
 

زمان مناسب مراجعه به پزشک

چنانچه بينايي شما به سرعت درحال بدتر شدن است، تا حديكه دچار آستيگماتيسم شده ايد، به پزشك مراجعه نماييد. درصورتيكه نياز به انجام جراحي ليزري چشم باشد، پزشك تمام نشانه هاي قوز قرنيه را بررسي خواهد كرد.

علل

هنوز علت اصلي ابتلا به بيماري قوز قرنيه مشخص نشده است.

عوامل تشدید

عوامل زير ميتوانند احتمال ابتلا به قوز قرنيه را افزايش دهند:
-    داشتن سابقه خانوادگي قوز قرنيه
-    مالش شديد چشم 
-    ابتلا به بيماري هاي خاص مانند رتينيت پيگمنتوزا، سندرم دان، سندرم اهلرز-دانلوس، تب يونجه و آسم
 

پیامدهای مورد نظر

در برخي موارد ممكن است قرنيه دچار تورم شده و منجربه كاهش ديد ناگهاني، زخم و اسكار قرنيه شود. اين وضعيت در اثر يك بيماري بنام هيدروپس (تجمع مايع در قرنيه) ايجاد ميگردد.
در قوز قرنيه پيشرفته ممكن است زخمي در قرنيه، بويژه در قسمت مخروطي شكل ايجاد شود. زخم قرنيه سبب وخيم تر شدن مشكلات بينايي شده و ممكن است به انجام عمل پيوند قرنيه نياز باشد.
 

آزمایشات و تشخیص بیماری

جهت تشخيص قوز قرنيه، پزشك سوابق پزشكي و خانوادگي فرد را بررسي و چشم را معاينه ميكند. آزمايشات مرتبط با قوز قرنيه عبارتند از:
-    اندازه گيري عيوب انكساري چشم؛ در اين آزمايش پزشك با استفاده از تجهيزات ويژه اي چشم را بررسي و اندازه گيري ميكند. وي ممكن است از شما بخواهد به داخل دستگاهي (فوروپتر) كه داراي لنزهاي متفاوتي است، نگاه كنيد. برخي از پزشكان نيز ممكن است از يك ابزار دستي (شبكيه بين) جهت ارزيابي چشم استفاده نمايند.
-    معاينه با دستگاه لامپ؛ پزشك در اين آزمايش پرتو نوري عمودي بر سطح چشم تابانده و از طريق ميكروسكوپ، چشم را معاينه و اندازه گيري ميكند. پزشك از اين روش قادر است پشت چشم را مشاهده كند.
-    كراتومتري؛ پزشك در اين آزمايش دايره اي از نور را روي قرنيه متمركز ساخته و بازتاب آنرا بررسي مينمايد.
-    نقشه برداري كامپيوتري از قرنيه؛ اين روش از آزمايشات تصويربرداري خاصي مانند توموگرافي انسجام نوري و توپوگرافي قرنيه تشكليل شده است. در اين روش تصاوير متعددي جهت ايجاد يك نقشه دقيق از سطح قرنيه گرفته ميشود.
 

درمان و دارو

درمان قوز قرنيه به شدت بيماري و سرعت پيشروي آن بستگي دارد.
قوز قرنيه خفيف تا متوسط را ميتوان با عينك و لنز درمان نمود. در بسياري از افراد، قوز قرنيه پس از چند سال به يك بيماري دائمي تبديل ميشود كه در اينصورت مشكلات بينايي شديدي تجربه ميشود و به درمان هاي بيشتري نياز دارد.
در برخي افراد مبتلا به قوز قرنيه ممكن است قرنيه زخم شود يا استفاده از لنز دشوار باشد. در اينگونه موارد، فرد نيازمند انجام جراحي است.
 

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
كراتوكونوسقوز قرنيهقرنيهنازكمخروطيبرآمده
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه