کم خونی اپلاستیک عارضه‌ای  است که در آن مغز استخوان و یا بخش اسفنجی مانند درون استخوان  ساخت سلولهای خونی جدید  را متوقف میکند .گاهی اوقات مغز استخوان فقط یکی از انواع این سلولها را نمیسازد ولی  در بیشتر موارد میزان ساخت  هر سه آن‌ها کم می‌شود که شامل گلبولهای قرمز و سفید  و پلاکت ها می‌شود .
ممکن است این بیماری به صورت تدریجی و یا ناگهانی بروز نماید .در صورتی که میزان این سلولهای خونی خیلی کم شود ،میتواند برای فرد  خطرناک باشد .

چه کسانی به این بیماری مبتلا می‌شوند ؟

این بیماری میتواند هر فردی را گرفتار کند ولی بیشتر  افرادی را  که در سنین نوجوانی و یا  اوایل دهه دوم زندگی خود بسر می‌برند و یا سالمندان  ،دچار میکند .احتمال بروز این بیماری برای خانمها و آقایان به یک میزان است  و بیشتر در کشور های در حال توسعه دیده می‌شود .
این بیماری دو نوع کلی دارد :
-کم خونی اپلاستیک اکتسابی 
-کم خونی اپلاستیک ارثی 
پزشکان به منظور تشخیص هر یک از این موارد  ازمایشاتی را انجام میدهند .
نوع ارثی این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی بوجود می‌آید .افرادی که  به این بیماری مبتلا هستند،بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خون و یا سایر انواع سرطانها میباشند  بنابراین بهتر است این  دسته از افراد به صورت مرتب با پزشک ملاقات نمایند .
کم خونی اپلاستیک اکتسابی بیشتر در بزرگسالان بروز میکند .محققان باور دارند که عاملی در سیستم ایمنی این بیماری را تحریک میکند  مانند :
-ویروس اچ ای وی و یا اپشتاین بار 
-داروهای خاص 
-مواد شیمیایی سمی 
-پرتودرمانی  و یا شیمی درمانی به منظور بهبود سرطان 

نشانه‌های این بیماری چیست ؟

هر نوع از سلولهای خونی وظیفه ویژه خود را دارند  مانند :
-گلبولهای قرمزا کسیژن را در بدن حمل میکنند 
-گلبولهای سفید با عفونت می جنگند 
-پلاکت ها از خونریزی پیشگیری میکنند .
علایم شما با توجه به میزان کمبود یکی از این سلولها متفاوت خواهد بود ولی این امکان هم وجود دارد که میزان هر سه نوع برای فرد کم باشد .
کمبود گلبولهای قرمز  این علایم را بوجود می آورد :
-خستگی 
-ضعف
-سرگیجه
-رنگ پریدگی
-سردرد 
-درد قفسه سینه
-ضربان قلب نامنظم 

کمبود گلبولهای سفید با این علایم همراه است  :
-عفونت و تب 
کمبود  پلاکت ها نیز با این علایم همراه است :
-فرد بیشتر در معرض کبودی و خونریزی قرار میگیرد 
-خونریزی بینی 
در صورتی که شما چند نمونه از این علایم را داشته باشید ،پزشکتان آزمایشی به منظور تعیین تعداد کلیه سلولهای خونی انجام میدهد .همچنین ممکن است پزشکتان نمونه‌ای از مغز استخوان شما بگیرد تا اختلالات موجود را تشخیص دهد .

 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران