بسياري از نوزادان، شب هنگام با گريه و فرياد خود به والدين، به خصوص به مادران، اجازه خواب كافي نميدهند و اين موضوع موجبات خستگي و ناراحتي آنها را فراهم ميسازد. جهت اينكه براي خود و كودك دلبندتان خوابي خوب به ارمغان آوريد، نكات قيد شده در اين مقاله را از دست ندهيد.

تنها نكته اي كه ميتوان گفت در اين قبيل والدين يكسان است، اين است كه چرخه خواب نوزادشان غير قابل پيش بيني است. معمولا در نوزادان، زمان گرسنگي و سيري ميتواند معيار خوبي براي پيش بيني زمان خواب و بيداري آنها باشد. بدن كودكان از 3 ماهگي به بعد شروع به توليد هورمون ملاتونين ميكند. اين هورمون چرخه خواب را در روال منظم تري قرار ميدهد.

به كودكتان كمك كنيد كه مستقل بخوابد

نياز به خواب در هر كودك متفاوت است. نوزادان در طول روز معمولا بين 10 تا 18 ساعت را در خواب بسر ميبرند. كودكان از 4 ماهگي تا حدود 1 سالگي، بين 9 تا 12 ساعت خواب شبانه، بهمراه چرت هاي روزانه دارند. اما بسياري از كودكان از همان ابتداي نوزادي، تنها 5 الي 6 ساعت ميخوابند. به هر حال حتي يك بازه زماني 5 ساعته نيز ميتواند براي استراحت كردن شما كافي و مفيد باشد.

سعي كنيد پس از 4 ماهگي، كودك را با وجود گريه و زاري هايش در اتاق خودش بخوابانيد. اين امر قانون و الگويي را براي كودك تنظيم ميكند. اگر تصميم داريد كودكتان بطور مستقل بخوابد، او را به تكان دادن و در آغوش گرفتن و قدم زدن قبل از خواب وابسته نسازيد. هنگاميكه كودك بطور مستقل و به تنهايي بخوابد، چنانچه در ميانه شب از خواب برخيزد، خودش مجددا به خواب خواهد رفت.

نكات مهم در خواب كودكان

پيچيدن كودك در يك پتو به وي حس امنيت بيشتري براي تنها خوابيدن ميدهد. چنانچه كودك را قنداق ميكنيد، از آزاد بودن پاي كودك اطمينان حاصل كنيد تا از بروز اختلالات ران جلوگيري بعمل آوريد. همچنين سعي كنيد در مواقعي كه خودتان بيدار و قادر به نظارت كودك هستيد، وي را قندان نماييد. چنانچه كودك را در تخت خود به تنهايي رها ميكنيد، نبايد روي او پتو بيندازيد يا پتو را در اطرافش قرار دهيد. اين امر در پيشگيري از خطر سندرم مرگ ناگهاني نوزاد (SIDS) بسيار حائز اهميت است. سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، عبارت است از مرگ نابهنگام نوزادان در خواب، بدون هیچگونه پیش‌بینی

قبلی پزشکی و بدون برجای‌گذاشتن هیچگونه عارضه‌ای در بدن نوزاد که در حین کالبدشکافی قابل تشخیص باشد. به این بیماری مرگ تختخواب نیز اطلاق می‌شود؛ زیرا اغلب در تختخواب روی میدهد.

توصيه كارشناسان

خوابيدن والدين و نوزاد در يك تختخواب مشترك، عامل حدود نيمي از موارد خواب ‌مرگي نوزادان است. اين خطر بويژه در شرايطي كه والدين سيگاري باشند، از داروهاي مسكن و آرام‌بخش استفاده كرده يا خيلي خسته باشند، بسيار بيشتر مي‌شود. در اين ميان نوزادان كوچك‌تر يا كم‌وزن‌تر كه زير 2.5 كيلوگرم هستند، بيشتر در معرض اين خطر قرار مي‌گيرند. بنابراين ميتوان گفت ايمن‌ترين محل براي خوابيدن نوزادان در تختخواب خودشان است.

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران