اجتناب از مصرف برخي مواد غذايي خاص، كودكتان را در برابر انواع آلرژي محافظت نخواهد كرد.

بارداري، زمان بايد و نبايدهاست. زمانيست كه بايد فوليك اسيد مصرف كنيد، نبايد سيگار بكشيد، بايد روزانه به ورزش بپردازيد، نبايد با آب بسيار داغ حمام كنيد، و...

هنگاميكه صحبت رژيم غذايي به ميان مي آيد، با فهرستي از توصيه ها مواجه خواهيد شد. تا همين اواخر، مشاوره تغذيه تنها بر پايه مواد غذايي آلرژي زا بود. در سال 2000 به مادراني كه مستعد آلرژي بودند توصيه شد از مصرف بادام زميني و آجيل در طول بارداري خودداري كنند تا از بروز آلرژي در كودكانشان پيشگيري شود. همچنين به مادران شيرده نسبت به مصرف شير گاو، تخم مرغ و ماهي هشدار داده شد.

اما با گذشت زمان، نظريه پيشگيري از آلرژي تغيير كرد. به گفته محققين بروز حساسيت غذايي، به خصوص حساسيت به بادام زميني، به دليل همين توصيه ها و پرهيزهاي غذايي افزايش ميابد. بنابراين اجتناب از مصرف بادام زميني ايده خوبي نبود.

همچنين هيچ مدركي مبني بر اينكه اجتناب از مواد غذايي مانند شير و تخم مرغ در دوران بارداري، هيچ تاثيري در بروز خطر ابتلاي كودك به آلرژي وجود ندارد و شواهد ناچيزي مبني بر پرهيز از بادام زميني وجود دارد.

لازم نيست مادران از مصرف مواد غذايي آلرژي زا پرهيز كنند. بر اساس تحقيقات بعمل آمده، در مادران بدون آلرژي كه 5 بار در هفته بادام زميني يا آجيل مصرف نموده اند، احتمال حساسيت كودكانشان به آجيل بطور چشمگيري كاهش يافته است. نظريه جديد حاكي از اين است كه مصرف اين گونه مواد غذايي، تحمل آلرژي را در نوزاد افزايش ميدهد و در نتيجه خطر ابتلا به آلرژي كاهش ميابد.

اما چنانچه داراي يك سابقه خانوادگي (بستگان درجه يك مانند پدر، مادر، خواهر يا برادر) جدي يا سابقه شخصي حساسيت ميباشيد، به احتمال زياد، كودكتان نيز در معرض خطر ابتلا قرار دارد. در اينصورت پيش از مصرف آجيل با متخصص زنان و زايمان خود يا يك متخصص آلرژي مشورت نماييد.

 

چه اقدامي انجام دهم كه خطر ابتلا به حساسيت غذايي در كودكم از بين برود؟

بر اساس مطالعات، مصرف پروبيتيك ها (باكتري هاي مفيد) در اواخر بارداري و حين شيردهي، خطر بروز آلرژي در كودكان را كاهش ميدهد.

 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران