هنگامیکه  اسید از معده به مری بر می گردد باعث رفلکس اسید می شود و ممکن است موجب علائمی مانند درد قفسه سینه یا سوزش سر دل، درد معده، یا سرفه خشک شود. رفلکس اسید مزمن به عنوان بیماری ریفلاکس معده (GERD) شناخته شده است.

علائم ریفلاکس معده اغلب جزئی است و نادیده گرفته می شود.اما ، التهاب مزمن در مری می تواند منجر به عوارض جبران ناپذیری شود . یکی از جدی ترین عوارض بارت مری است.

چه عواملی باعث بارت مری می شود؟

اغلب تصور می شود بارت مری در نتیجه التهاب مزمن رخ می دهد. در برخی از افراد مبتلا به ریفلاکس معده ، اسید موجب تحریک مری و تا حد زیادی موجب تغییر در بافت پوشاننده مری می شود . این تغییر را  متاپلازی می نامند. متاپلازی یک تغییر قابل برگشت است که در آن یک نوع سلول بالغ با نوع دیگری سلول بالغ جایگزین میگردد. این تغییر نیز یک فرایند سازگار سلولی است. 

چه کسانی مبتلا به بارت مری می شوند؟

بارت مری معمولا در افراد مبتلا به ریفلاکس معده دیده می شود و تنها در حدود 5 درصد از بیماران ریفلاکس را تحت تاثیر قرار میدهد.

عواملی که ممکن است شما را بیشتر درمعرض خطر بارت مری قرار دهد عبارتند از:

  • جنسیت (مردان)
  • ابتلا به ریفلاکس معده به مدت 10 سال
  • رنگ پوست (سفید پوستی)
  • سن (افزایش سن)

آیا بارت مری منجر به سرطان مری میشود؟

بارت مری  خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد. گرچه ، بروز سرطان در افراد با بیماری بارت مری نادر است.طبق آمار جمع آوری شده در طی یک دوره 10 ساله ، نشان داده شده است که، تنها 10نفر از میان1000 نفر  با بیماری بارت مری دچار سرطان مری  خواهند شد.

اگر تشخیص داده شود که دچاربارت مری شده اید، دکترممکن است در ابتدا به بررسی علائم سرطان بپردازد.ممکن طی یک برنامه ریزی منظم نیاز به انجام  بیوپسی و آزمایش سلولهای پیش سرطانی باشد . حضور سلول های پیش سرطانی به عنوان دیسپلازی شناخته می شود.

انجام تست های غربالگری به طور منظم می تواند به تشخیص سرطان در مراحل اولیه کمک نماید . تشخیص زود هنگام  و درمان سلولهای پیش سرطانی حتی ممکن است به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند.

درمان  بارت مری 


چندین گزینه درمانی برای درمان بارت مری وجود دارد.اما درمان بستگی به این دارد که آیا شما مبتلا به  دیسپلازی هستید یانه .
درمان ریفلاکس همانند درمان سایر بیماریها ابتدا بر اساس از بین بردن علل ایجاد کننده صورت می پذیرد . درمان ریفلاکس میتواند به حفظ اسید و تحریک مری کمک نماید .
 گزینه های درمان ریفلاکس عبارتند از:

  • تغییر رژیم غذایی
  • تغییر شیوه زندگی
  • دارو
  • عمل جراحي

درمان افراد مبتلا به درجه بالا دیسپلازی

هدف از درمان این بیماری برداشتن سلول های سرطانی است. اینکار را می توان با روشهای مختلفی انجام داد. تمامی روش های درمانی دارای عوارض جانبی جدی می باشند. قبل از تصمیم گیری برای درمان ، در مورد خطرات احتمالی  با پزشک معالج مشورت نمایید .این درمان ها عبارتند از:

  • آندوسکوپی : یک میله نازک که یک دوربین به سر آن متصل است وارد مری شده و از مری عکسبرداری میکند.پزشک با استفاده از این ابزار می تواند داخل مری و  ناهنجاری های بوجود آمده را مشاهده کند .
  • فتودینامیک: درمان فتودینامیک معمولا به صورت سرپایی انجام می شود. همچنین می توان از این روش به دفعات و همراه با روش های دیگر درمانی مانند جراحی ، پرتودرمانی یا شیمی درمانی استفاده کرد.  
  • سرما درمانی : در این نوع درمان  از یک آندوسکوپ برای انجماد سلول های غیر طبیعی استفاده می شود که در نتیجه باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.
  • فرسایش فرکانس رادیویی: در این روش  از انرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی در مری استفاده می شود.
  • جراحی : معمولا جراحی آخرین راه حل برای درمان این بیماری محسوب می شود .در این روش مری توسط عمل جراحی برداشته می شود.این روش دارای عوارض جانبی خطرناکی است.

پیشگیری  از بروز  بارت مری

تشخیص و درمان  زودهنگام ریفلاکس معده  میتواند از بروز بارت مری پیشگیری نماید . همچنین ممکن است از پیشرفت این بیماری ممانعت به عمل آورد.
 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران