بیماری های ریوی از رایج ترین انواع بیماری ها در دنیا به شمار می روند . دهها میلیون نفردر سراسر جهان از بیماری های ریوی رنج می برند .استعمال دخانیات ، عفونت و ژنتیک  ازشایع ترین عوامل بیماری های ریوی محسوب می شوند .

ریه در بدن نقش مهمی در جذب اکسیژن و دفع دی اکسید کربن که محصول زائد واکنشهای مختلف در بدن است ، ایفا میکند . هنگام تنفس ، هوا از طریق مجاری کوچکی از ریه خارج و اکسیزن به بافت های مختلف بدن انتقال پیدا می کند . 


نای  به لوله هایی به نام نایژه منشعب شده و در ادامه این شاخه ها به لوله های کوچکتر درون ریه تقسیم می شوند . بیماری هایی که  بر راه های هوایی ها تاثیر می کذارند ، عبارتند از:

آسم ، در این عارضه مسیرهای هوایی ملتهب شده و گاهی اوقات دچار گرفتگی شده که باعث خس خس سینه و تنگی نفس می شود . آلرژی، عفونت و یا آلودگی از علائم آسم هستند.

بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، بیماری است که در آن ریه نمی تواند به طور معمول  بازدم داشته باشد و باعث اشکال در تنفس می شود..

برونشیت مزمن، نوع بیماری انسدادی مزمن بوده و با سرفه مزمن شناخته می شود.

آمفیزم، آسیب های ریوی باعث حبس هوا در ریه شده و مشخصه بارز این نوع بیماری انسدادی مزمن ریه مشکل در بیرون دادن هوا است.

برونشیت حاد ، که عفونت ناگهانی راه های تنفسی بوده و  معمولا عامل آن  ویروسی می باشد.

فیبروز کیستیک  ، نوعی دیگر از بیماری ریه محسوب می شود که ژنتیکی است . در این عارضه ترشحات مخاطی به خوبی از درون نایچه ها پاک نمی شود . جمع شدن مخاط باعث عفونت مکرر ریه می شود.


بیماری های ریوی که بر کیسه های هوا (آلوئول ها) تاثیر می گذارند ، عبارتند از:


مسیر ها و لوله های انتقال هوا شاخه شاخه شده و در نهایت به راه های تنفسی به نام آلوئول می رسند . این کیسه های هوایی بیشترین بافت ریه را تشکیل می دهند. بیماری های ریوی آلوئول عبارتند از:

ذات الریه یا پنومونی: بیماری است که در آن کیسه های هوایی معمولا توسط باکتری ها عفونت می کنند.

سل: نوعی پنومونی است که به تدریج پیش میرود این بیماری توسط باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بوجود می آید.

آمفیزم ، این بیماری در اثر آسیب به اتصالات شکننده بین کیسه های آلوئول رخ می دهد. علت معمول این بیماری استعمال دخانیات است. همچنین آمفیزم برروی جریان هوا و مسیرهای انتقال هوا هم تاثیر می گذارد.

ادم یا ورم ریوی: در این بیماری مایعات از عروق کوچک خونی خارج شده و درون کیسه های هوایی و اطراف آنها جمع می شوند.  این عارضه به دو دلیل نارسایی قلبی و فشار خون در عروق ریه ها ایجاد می شود .

سرطان ریه ، این بیماری  در بخش های مختلفی  از ریه ها ایجاد می شود. در اغلب موارد این سرطان  در بخش های اصلی ریه و یا در نزدیکی کیسه های هوایی رخ می دهد .

سندرم دسترس تنفسی حاد (ARDS): آسیب ناگهانی و شدید به ریه می توان منجر به این بیماری شود . 

پنوموکونیوز:گروهی  از بیماریهای تحدیدی ریوی ناشی از استنشاق غبارهای معدنی هستند که باعث زخم ریوی می شوند . 

بیماری های ریوی بینابینی

 

بیماری ریه بینابینی (ILD): بسیاری از بیماریهای ریوی  بر این نوع  بیماری بینابینی تاثیر می گذارند . سارکوئیدوز، فیبروز ریوی ایدیوپاتیک، و بیماری خود ایمنی از انواع بیماری ILD هستند.

بیماری های ریوی که بر عروق خونی تاثیر میگذارند ، عبارتند از:


سمت راست قلب ، خون کم اکسیژن را از رگ دریافت می کند و از طریق سرخرگهای ریوی اخون را را به ریه پمپاژ می کند. این رگ های خونی ریوی نیز می توانند دچار بیماری شوند .

آمبولی ریوی (PE): که در آن لخته خون از سایر نقاط بدن (معمولا در وریدهای عمقی پا، ترومبوز ورید عمقی) وارد قلب شده و از قلب وارد ریه می شود. لخته خون در یکی از رگ های خونی باقی می ماند واغلب باعث تنگی نفس و سطح  اکسیژن پایین  خون می شود .

فشار خون ریوی: مشکلات مختلفی می تواندباعث  فشار خون بالا در شریان ریوی شود. این فشار خون بالا در شریان ریوی باعث تنگی نفس و درد قفسه سینه می شود. زمانی که هیچ علتی شناسایی نشود ، بیماری به نام فشار خون شریان ریوی ایدیوپاتیک نامیده می شود.

بیماری های ریوی که بر دیواره قفسه سینه تاثیر میگذارند ، عبارتند از:


دیواره قفسه سینه نیز نقش مهمی در تنفس دارد. ماهیچه ها  دنده ها را به یکدیگر متصل کرده ، به قفسه سینه اجازه گسترش می دهد . با هر تنفس دیافراگم پایین رفته و در نتیجه ، باعث اتساع قفسه سینه می شود .

سندرم کاهش حجم هوای تنفسی در اثر چاقی :افزایش وزن برروی قفسه سینه و شکم، تنفس را مشکل می سازد و در نتیجه می تواند منجر به مشکلات تنفسی جدی شود.

اختلالات عصبی-عضلانی: اختلال عملکرد در کنترل اعصاب عضلات تنفسی باعث اشکال در تنفس می شود . اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی و گراو میاستنی نمونه هایی از بیماری های ریوی عصبی عضلانی هستند.
 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران