گاستریت یا ورم معده اغلب در نتیجه عفونت باکتریایی ایجاد می شود و در نهایت منجر به زخم معده می شود. استفاده از برخی داروهای مسکن خاص  و مصرف بیش از حد مشروبات الکلی از عواملی هستند که منجر به  ورم معده می شوند. 

گاستریت ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد و  یا به آرامی و به تدریج پیشرفت کند . در برخی موارد، گاستریت می تواند منجر به زخم معده و یا سرطان معده شود. گرچه ، این عارضه زیاد جدی نیست و به سرعت درمان می شود .

 

نشانه ها و علائم  بیماری ورم معده عبارتند از: 

  • سوزش سر دل (سو هاضمه) یا درد در قسمت فوقانی شکم که ممکن است با غذا خوردن بهتر یا بدتر شود. 
  • تهوع
  • استفراغ 
  • احساس پری در قسمت فوقانی شکم  پس از خوردن غذا 

ورم معده همیشه دارای علل و علائمی  نیست. 

 

علل ورم معده


گاستریت  التهاب دیواره ی معده است. ضعف در مخاط داخلی معده که از دیواره معده محافظت می کند، باعث آسیب رسیدن به دستگاه گوارش می شود. برخی بیماری ها و شرایط  خاص می تواند خطر ابتلا به ورم معده را افزایش دهد.   گاستریت می تواند به طور ناگهانی (گاستریت حاد) و یا به تدریج و برای یک دوره طولانی (گاستریت مزمن) ایجاد شود.

 

عواملی که احتمال بروز ورم معده را تشدید می کنند، عبارتند از:  

  • عفونت باکتریایی:  

گرچه عفونت با هلیکوباکتر پیلوری از شایع ترین عفونت های انسانی در سراسر جهان محسوب می شود، تنها تعداد کمی از افراد مبتلا به این عفونت  دچار ورم معده یا اختلالات مشابه در معده می شوند. پزشکان معتقدند که حساسیت به این باکتری ارثی است یا به خاطر سبک زندگی اشتباه، مانند استعمال دخانیات یا میزان استرس بالا، رخ می دهد. 

  • مصرف بیش از حد ضد دردها:  

ضد دردهای رایج  مانند آسپرین، ایبوپروفن  ، ادویل، موترین IB و ناپروکسن ممکن است باعث ورم معده (گاستریت) حاد یا مزمن شوند. مصرف منظم  و یا مصرف بیش از حد این دارو ها  موادی که دیواره ی داخلی معده را محافظت می کند ،  کاهش می دهد. اگر کمتر از ضد دردها استفاده کنید، مشکلات معده کمتر خواهند شد. مصرف استامینوفن منجر به ورم معده نمی شود.  

  • افزایش سن:  

ابتلا به ورم معده در افراد سالمند بیشتر است، چرا که دیواره ی داخلی معده با افزایش سن نازک تر می شود، به علاوه ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری و اختلالات ایمنی در افراد سالمند بیشتر می باشد. 

  • مصرف مشروبات الکلی :

الکل دیواره ی معده را تحریک می کند .همچنین  مصرف الکل احتمال ابتلا به گاستریت حاد را افزایش می دهد. 

  • استرس :

استرس شدید ناشی از جراحی، آسیب، سوختگی یا عفونت شدید می تواند  باعث گاستریت حاد شود.

  • حمله ی سلولهای بدن به معده:  

این بیماری گاستریت خودایمنی نامیده می شود و زمانی اتفاق می افتد که بدن به سلول های تشکیل دهنده ی دیواره ی داخلی معده حمله می کند. این حمله باعث می شود سیستم ایمنی بدن واکنشی نشان دهد که باعث از بین رفتن سد محافظ داخل معده می شود. گاستریت خودایمنی در افراد مبتلا به دیگر اختلالات خود ایمنی، مانند هاشیموتو و دیابت نوع 1، شایع تر است. گاستریت خود ایمنی با کمبود ویتامین B 12 نیز در ارتباط است. 

  • بیماری ها ی دیگر:  

ورم معده ممکن است مربوط به شرایطی مانند HIV/AIDS و بیماری کرون و عفونت های انگلی باشد. 
 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران