در تعدادی از مطالعات حساسیت به گلوتن به انواعی از بیماری‌های قلبی ارتباط داده شده است .در اولین مطالعه‌ای که در این مقاله به آن می‌پردازیم ،اختلالات سیستم خود ایمنی قلب بررسی می‌شوند که به دلیل مصرف گلوتن بوجود آمده‌اند .
در دومین مطالعه هم ارتباط بین سوجذب مواد غذایی (در این مقاله فقر کارنیتین ) میتواند منجر به بروز کاردیومیوپاتی یا بیماری عضلات قلب شود .

بیماری‌های خود ایمنی قلبی 

پریکاردیت حاد (التهاب کیسه ی دور قلب ) میتواند به دلیل عفونت باکتریایی و یا ویروسی بوجود اید ولی در 85 درصد موارد علت این بیماری مشخص نمیباشد .وجود سیتوکین های فوق التهابی در مایع دور قلب و پادتن های ضد هسته در سرم  ( ANA-نوعی شاخص خونی که برای تشخیص بیماری لوپوس از آن استفاده می‌شود ) و تشخیص بیماری‌های خود ایمنی نوین باعث شد تا در این مقاله به ارتباط بین پریکاردیت قلبی و روند خود ایمنی پی برده شود .

مطالعه سوجذب تغذیه‌ای 

افزایش میزان فقر کارنتین در افرادی که به کاردیومیوپاتی متسع شده ایدیوپاتیک یا کاردیومیوپاتی ثانویه و سایر اختلالات قلبی  مبتلا هستند ،گزارش شده است .در این بخش به موردی پرداخته می‌شود که به فقر کارنتین و کاردیومیوپاتی متسع شده  مبتلا میباشد .

تورم گلوتن  و التهاب کیسه دور قلب 

اگر پریکاردیت حاد عاری از هرگونه عفونتی باشد  و نوعی فرانید خودایمنی به حساب اید ،باید گلوتن را مقصر بدانیم که به عنوان یک پیشروی بالقوه اولین دلیل اصلی بروز بیماری‌های خود ایمنی است .ارتباطات زیادی بین بیماری سلیاک و پریکاردیت در مطالعات پزشکی وجود دارد .حتی تعدادی از بیماران مبتلا به پریکاردیت عود کننده از رژیم غذایی بدون گلوتن مصرف کرده‌اند .

گلوتن و بروز کمبود های تغذیه‌ای 

همچنین آسیب های ناشی از مصرف گلوتن به معده ،روده ها و روده بزرگ میتواند از طریق سوئ جذب به کمبود های تغذیه‌ای منجر شود .البته کمتر به این موضوع اشاره می‌شود که التهابات ناشی از گلوتن میتواند میزان تقاضای غذایی در بدن را افزایش دهد تا روند بهبود تسریع یابد ولی در نهایت به کمبود تغذیه‌ای منجر می‌شود .
تمام افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن به بیماری سلیاک دچار نمیشوند .تعداد زیادی از مطالعات نشان میدهند که این بیماری خود ایمنی در افرادی بوجود می‌آید که در معرض گلوتن قرار میگیرند و آمادگی ژنتیکی HLA-DQ را دارند .
آیا ممکن است کاردیومیوپاتی  و پریکاردیت بر اثر سلیاک ناشی از گلوتن بوجود ایند ؟ بله 
در صورتی که شما به  کاردیومیوپاتی  و پریکاردیت عود کننده مبتلا هستید و علت آن را نمی‌دانید ،میتوانید از پزشکتان بخواهید تا تست  HLA-DQ را برای شما انجام دهد تا احتمال حساسیت به گلوتن مشخص شود .انجام سایر تستهای خونی هم به پزشکتان کمک میکند تا احتمال فقر سایر ویتامین ها و مواد معدنی و تأثیر آن‌ها بر بیماری‌ها را بررسی نماید .
 

 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران