چنانچه بدن به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند، برخی ویتامین ها و مواد معدنی خاص ممکن است به درمان آن کمک کنند. 

 

برخی افراد برای مدیریت کم کاری تیروئید فقط  دارو مصرف نمی کنند و برای کمک به کنترل این شرایط از ویتامین ها و مواد مغذی دیگر نیز استفاده می کنند.  

ویتامین ها و مواد مغذی می توانند علل زمینه ایی اختلالات تیروئید، مانند فرآیندهای خود ایمنی و التهاب، را از بین برده و عملکرد تیروئید ناکارآمد را بهبود ببخشند.

با این حال، درک این مطلب بسیار مهم است که بدون مشورت با پزشک نباید هیچ نوع ویتامین و مواد معدنی مصرف شود!!!!!!! 

پزشک با انجام آزمایش خون، سطوح ویتامین ها و مواد معدنی را می سنجد. سپس، تعیین می کند که چه کمبودی وجود دارد و با توجه به آن ویتامین خاص یا مکمل تجویز می شود.

بهتر است اطلاعاتتان را در خصوص ویتامینها، مواد معدنی، و مکمل ها بالا ببرید. همچنین، ویزیت های منظم داشته باشید تا پزشک از تاثیر بخشی مصرف این مواد اطمینال حاصل کند و از عوارض ناخواسته جلوگیری شود.

 

مواد مغذی خاصی که ممکن است برای درمان کم کاری تیروئید مفید باشند عبارتند از:

  • ید : برای تولید هورمون تیروئید به مقادیر کافی " ید" نیاز است. حداقل مقدار مصرف ید توصیه شده برای اکثر افراد بالغ 150 میکروگرم در روز است. منابع غذایی دارای ید عبارتند از: شیر، پنیر، مرغ، تخم مرغ، اشنه دریایی و دیگر گیاهان دریایی. اما، مصرف بیش از حد ید نیز زیان آور است و می تواند باعث کم کاری تیروئید شود.
  • ویتامین ب (B) : ویتامین ب تعاملات بسیاری با عملکرد تیروئید و هورمون ها دارد. بهتر است از مکملی استفاده شود که انواع مختلف ویتامین ب را داشته باشد. اگر آزمایشات نشاندهنده کمبود ویتامین B12 هستند باید مقادیر اضافی دریافت شود. منابع دارای انواع ویتامین ب عبارتند از غلات سبوس دار، حبوبات، آجیل و دانه های خوراکی، شیر، ماست، گوشت، ماهی، تخم مرغ، دانه ها و سبزیجات دارای برگ سبز تیره.
  • سلنیوم : سلنیوم به سنتز تیروئید و سوخت و ساز بدن کمک می کند. مواد غذایی دارای سلنیوم عبارتند از تن ماهی، میگو، ماهی آزاد، ساردین، حلزون اسکالوپ، گوشت بره، مرغ، گوشت گاو، بوقلمون، تخم مرغ، و قارچ شیتاکه.  و یا می توانید از مکملی دارای 100 تا 200 میکروگرم سلنیوم در روز استفاده کنید.
  • روی : علاوه بر سلنیوم، روی نیز نقش مهمی در تبدیل هورمون تیروئید T4 به T3 ایفا می کند. سلنیوم و روی در بهبود سطح عملکرد تیروئید و هورمون ها مفید هستند. منابع غذایی دارای روی عبارتند از سخت پوستان، نرم تنان، گوشت، حبوبات، و آجیل / دانه های خوراکی. اگر مکمل روی مصرف می کنید، 30 میلی گرم کافی است.
  • تیروزین : تیروزین، ماده غذایی موثر در تولید و تبدیل هورمون تیروئید است. یکی از بهترین راه ها برای دریافت تیروزین بیشتر _اسید آمینه_  اطمینان از مصرف پروتئین کافی است. هدف، دریافت 10 تا 35 درصد کالری از پروتئین در روز است.
  • ویتامین د (D) : ارتباط قوی بین کمبود ویتامین D و کم کاری تیروئید است. ویتامین D را می توان از شیر غنی شده، ماست، و آب پرتقال دریافت کرد. با این حال، تنها مصرف منابع غذایی برای دریافت ویتامین D کافی نیستند. برای افراد دچار کمبود ویتامین D، مصرف مکمل توصیه می شود. پزشک مقدار و نحوه مصرف را تعیین می کند.
  • پروبیوتیک : میکروبیوم موجود در روده نقش مهمی در اکثر فرایندهای فیزیولوژیکی از جمله عملکرد تیروئید دارد. به این دلیل، مصرف مکمل پروبیوتیک توصیه می شود. لزوما مکمل با بالاترین تعداد باکتری_ هر چند که مهم است_ توصیه نمی شود، اما مکمل های دارای بیشترین تنوع مفید هستند. به این منظور باید از مکمل های پروبیوتیک مختلف استفاده شود و جایگزین هم شوند.

 

همانند هر بیماری مزمن دیگر، داشتن رژیم غذایی سالم همراه با کم کاری تیروئید لازم است. داشتن رژیم غذایی ضد التهابی غنی از میوه ها، سبزیجات ، مواد غذایی فرآوری نشده، و با پایین ترین حد شکر توصیه می شود.

 


برای یافتن اطلاعاتی در خصوص کم کاری تیروئید اینجا کلیک کنید.


 

 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران