بیش فعالی مثانه  با بالا رفتن سن مرتبط است. علائم مثانه بیش فعال شامل دیابت ، پروستات ، بارداری ، عفونت های ادراری ، استرس و اضطراب ، عطسه یا خنده و در برخی موارد می تواند فقط یک عادت باشد.


یکی دیگر ازعلائم شایع مثانه بیش فعال شب ادراری است . شب ادرای به حالتی گفته می شود که بیمار نتواند ادرار خود را کنترل کند و به طور غیر ارادی درهنگام شب ادرار کند .اگر فردی بیش از حد طبیعی در طول شب مجبور به دفع ادرار شود و یا ناخودآگاه نشت ادرار پیدا کند ، دچار شب ادراری شده است .


همچنین شب ادراری می تواند در اثر پرکاری مثانه  ایجاد  شود، اما شب ادراری نیز ممکن است در نتیجه بیماریهای دیگری روی دهد.علت این بیماری در بعضی مواقع بسیار ساده است به عنوان مثال نوشیدن مایعات فراوان قبل از خواب می تواند باعث این شرایط شود.


 شب ادراری نیز ممکن است در اثر بیماریهای جدی تری مانند دیابت، ادم در پاها، نارسایی احتقانی قلب، انسداد مثانه، یا عفونت مثانه ایجاد شود. همچنین مصرف برخی داروها از قبیل دیورتیک ها میتواند منجر به فعایت بیش از حد مثانه شود.


علت شب ادراری 

  • تاخیر در تکامل مغزی
  • اختلالات روانی
  • سابقه فامیلی
  • ناپایداری مثانه
  • خواب سنگین

جلوگیری از شب ادراری

یکی از ساده ترین راه برای جلوگیری از مثانه بیش فعال  ،محدود کردن مصرف مایعات قبل از خواب است. 
تغییرات ساده در شیوه زندگی می تواند به کاهش ویا جلوگیری از شب ادراری کمک کند ، به عنوان مثال : اجتناب از نوشیدن نوشابه ،کافئین و الکل، تناسب وزن ، و زمان بندی مصرف دارو .

اگر تکرر ادرار شبانه باعث ادم یا تورم در پاها  شد، برخی اقدامات پیشگیرانه را می توانید انجام دهید.
 بالا بردن پاهای خود در طول روز می تواند به پیشگیری از شب ادراری کمک کند. پوشیدن جوراب واریس نیز می تواند در جلوگیری از تجمع مایع موثر واقع شود.


یادداشت مقدار مصرف مایعات و دفع ادرار 


همچنین برای کنترل شب ادراری میتوانید زمان ، مقدار و اندازه چیزهایی که مینوشید، و زمان و  مقدار ادرار را یادداشت کنید. اگر پس از تغییر در شیوه زندگی ، مجددا دچارشب ادراری  شدید، حتما باید به دکتر مراجعه کنید. با در دست داشتن این مطالب دکتر بهتر میتواند این بیماری را تشخیص و  درمان کند.


درمان دارویی


اگر اقدامات پیشگیرانه و تغییر در شیوه زندگی موثر واقع نشد ، پزشک درمان دارویی را توصیه میکند. گروهی از داروها به نام آنتی کولینرژیک برای درمان پرکاری مثانه استفاده می شود. آنتی کولینرژیک ها اسپاسم مثانه را کاهش میدهند. این داروها می توانند در درمان شب ادراری هم موثر واقع شوند .


جراحی آخرین راه چاره


هنگامی که پیشگیری واستفاده از داروها برای درمان شب ادراری موثر واقع نشد ، دکتر ممکن است جراحی را برای درمان مثانه بیش فعال توصیه کند.
در مردان، تکرر ادراراغلب توسط بزرگ شدن پروستات ایجاد می شود. عمل جراحی در این مواقع علائم پرکاری مثانه را کاهش می دهد.
 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران