قرنهاست که جهت بهبود سلامت عمومی، کاهش استرس و تسکین دردهای عضلانی از ماساژ بهره گرفته شده است. در خصوص ایمنی ماساژ در دوران بارداری، اغلب تناقضاتی وجود دارد. اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که ماساژ درمانی در دوران بارداری میتواند به یک عنصر اساسی در برنامه های مراقبت دوران بارداری زنان تبدیل شود.

 

مزایای ماساژ در دوران بارداری

بر اساس مطالعات انجام شده، ماساژ درمانی در دوران بارداری منجربه کاهش اضطراب، کاهش علائم افسردگی، تسکین دردهای عضلانی و مفاصل، تسهیل زایمان و سلامت نوزاد میگردد. ماساژ درمانی پاسخگوی بسیاری از نیازها توسط تکنیک های مختلف میباشد که یکی از آنها ماساژ سوئدی نام دارد.
ماساژ سوئدی بر تسکین تنش ها عضلانی، بهبود غدد لنفاوی و گردش خون از طریق فشار ملایم بر روی گروه های عضلانی بدن تمرکز دارد. ماساژ توصیه شده در دوران بارداری، ماساژ سوئدی است؛ زیرا بر بسیاری از مشکلات شایع مرتبط با تغییرات اسکلتی و گردش خون تمرکز دارد و با ایجاد تغییرات هورمونی، سلامتی و بهبود را به ارمغان می آورد.

 

تنظیم هورمون

طبق مطالعات انجام شده در 10 سال گذشته، میزان هورمون با آرامش در ارتباط است و با ماساژ درمانی استرس بطور چشمگیری کاهش میابد. این امر منجربه تنظیم خلق و خو و بهبود سلامت قلب و عروق میگردد.
بدین ترتیب، نوراپی نفرین و کورتیزول (هورمون های مرتبط با استرس) کاهش و دوپامین و سروتونین (سطوح پایین این هورمون ها منجربه افسردگی میگردد) افزایش میابند.
این تغییرات در سطح هورمون ها همچنین منجربه بروز پیامدهای کمتری حین تولد و مشکلات کمتری برای نوزاد، از جمله کمبود وزن میگردد. شواهد نشان میدهند که گنجاندن منظم ماساژ درمانی در مراقبت های دوران بارداری برای مادر و نوزاد مزایای سلامتی در بر دارد.

 

کاهش تورم

در دوران بارداری اغلب با کاهش گردش خون و افزایش فشار بر رگ های خونی بزرگ رحم، ادم یا تورم مفاصل بروز پیدا میکند. ماساژ به بافت های نرم کمک میکند تا تجمع مایعات در مفاصل متورم را کاهش دهند.

 

بهبود درد عصب

در اواخر دوران بارداری، درد عصب سیاتیک مشکل شایعی است که بسیاری از زنان آنرا تجربه میکنند؛ زیرا در این مرحله، رحم به عضلات کف لگن و کمر تکیه میدهد. فشار رحم، درد را در عضلات فوقانی و تحتانی پا گسترش داده و منجربه تورم آنها و تحت فشار قرار دادن اعصاب مجاور میگردد.
در ماساژ درمانی با کمک به تسکین عضلات مجاور، عصب های ملتهب مورد هدف قرار میگیرند. بسیاری از زنان باردار از طریق ماساژ بطور چشمگیری شاهد کاهش درد عصب سیاتیک بوده اند.

 

سایر مزایای بالقوه ماساژ در دوران بارداری

  • کاهش کمردرد
  • کاهش درد مفاصل
  • بهبود گردش خون
  • کاهش ادم (تورم)
  • کاهش تنش های عضلانی و سردرد
  • کاهش استرس و اضطراب
  • بهبود اکسیژن رسانی به بافت های نرم و عضلات
  • خواب بهتر
     

 

آیا ماساژ برای سراسر دوران بارداری مفید و بیخطر است؟

زنان میتوانند از ماساژ درمانی در هر مرحله ای از بارداری (سه ماهه اول، دوم یا سوم) خود بهره مند شوند. اما بسیاری از مراکز ارائه دهنده ماساژ به دلیل احتمال خطر سقط جنین در 12 هفته اول بارداری از پذیرش زنانی که در سه ماهه اول بسر میبرند، خودداری میکنند.

 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران