کبد دومین عضو بدن است. عملکرد کبد در بدن بررسی هر غذایی که می خوریم و هر نوشیدنی که می نوشیم برای تصفیه مواد مضراست. اگر میزان چربی در کبد بیش از حد شود این فرایند قطع می شود .معمولا کبد به خودی خود سلولها جدیدی را زمانیکه سلولهای قدیمی آسیب دیده اند ، بازسازی می کند . زمانی که این صدمات به کبد تکرار شوند ، باعث بروز زخم دائمی می شود  . کبد چرب یک بیماری شایع است.  دراغلب موارد ، کبد چرب در بین سنین 40  تا 60 سال دیده می شود .  وقتی که کبد چرب به دلیل دیگر بیماری های زمینه ای  رخ می دهد  ، خطرناک بوده و باید به موقع برای درمان اقدام کرد .

 

چگونه کبد چرب تشخیص داده می شود ؟

 

  • معاینه فیزیکی

اگر کبدتان ملتهب شود ، دکتر  می تواند با بررسی شکم این عارضه را تشخیص دهد. اگر علائمی مانند خستگی یا کاهش اشتها را تجربه کردید ، دکتر را در جریان بگذارید  . همچنین، دکتر را در مورد سابقه مصرف الکل، مواد مخدر ، و چنین مکمل هایی مطلع نمایید .

 

  • آزمایش خون

دکتر با انجام آزمایش خون می تواند دریابید که آنزیم های کبدی بالاتر از حد طبیعی هستند یا نه . اما با انجام آزمایش خون به تنهایی نمی توان تشخیص داد که به طور قطع دچار کبد چرب شده اید و برای تکمیل تشخیص نیاز به بررسی بیشتری درمورد علت التهاب است .

 

  • سونوگرافی

چربی در کبد با انجام سونوگرافی نشان داده خواهد شد . ممکن است انواع دیگری از  تصویربرداری ، مانند سیتی اسکن یا ام آرآی برای تشخیص وجود چربی در کبد انجام شود . 

 

  • بیوپسی از کبد

در بیوپسی کبد، دکتر سوزنی به داخل کبد وارد می کند و نمونه ای از بافت کبد را برای معاینات بیشتر بر می دارد . برای کاهش درد دکتر از یک بی حسی موضعی استفاده می کند . بیوپسی نیز به دکتر در تعیین علت دقیق این بیماری کمک خواهد کرد.

 

چگونه کبد چرب درمان می شود؟

هیچ دارو یا عمل جراحی برای درمان کبد چرب وجود ندارد. اما دکتر توصیه خواهد کرد که عوامل خطر ساز را کاهش دهید از جمله  :

  • محدود کردن و یا اجتناب از نوشیدن مشروبات الکلی
  • مدیریت کلسترول 
  • کاهش وزن
  • کنترل قند خون 

 

اگر در اثر چاقی و یا عادات تغذیه ای نا مناسب  دچار کبد چرب شده باشید  ، دکتر به طور قطع افزایش فعالیت بدنی  و ترک عادات غذایی ناسالم را توصیه خواهد کرد . کاهش مقدار کالریی که هر روز  استفاده می کنید  می تواند به شما در کاهش وزن و بهبود کبد کمک کند  .

همچنین با حذف مواد غذایی پر جرب و  پر شکر از رژیم غذایی خود می توان این بیماری را التیام بخشید . غذاهای سالم مانند میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار را انتخاب نمایید. به جای مصرف گوشت قرمز از پروتئین های حیوانی مثل مرغ و ماهی استفاده کنید .

 


چگونه می توان از بروز بیماری کبد چرب پیشگیری کرد ؟

برای کاهش خطر ابتلا به کبد چرب رعایت موارد زیر موثر می‌باشند.

 

  • رژیم غذایی سالم  ؛ یک رژیم غذایی سالم حاوی میوه، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم می‌تواند خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش دهد.
  • حفظ وزن سالم و تناسب اندام   ؛ اگر شما چاق هستید و یا اضافه وزن دارید کاهش وزن به ما کمک می‌نماید. اگر وزن مناسبی دارید برای حفظ وزن و تناسب اندام خود و جلوگیری از چاقی اقدام نمایید.
  • ورزش و تمرین  ؛ ورزش در بیشتر روز های هفته کمک کننده است، البته اگر مدتهاست ورزش نکرده‌اید، پیش از ورزش با پزشک مشورت نمایید.
  • ترک مصرف مشروبات الکلی ؛ در صورتیکه شما مشروبات الکلی مصرف می‌کنید، ترک مصرف الکل می‌تواند از ابتلا به کبد چرب الکلی جلوگیری نماید.
نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران