منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

گانسیکلوویر (انفوزیون وریدی)

(Ganciclovir (Intraocular Route

دارو شناسی

گانسیکلوویر نوعی داروی ضد ویروسی است که در ایمپلنت قرار داده شونده در چشم حین عمل جراحی استفاده می شود. ایمپلنت گانسیکلوویر برای درمان بیماری حاد رتینیت سیتومگالوویروس (CMV) در افراد مبتلا به ایدز (AIDS) تجویز می شود. گانسیکلوویر این نوع عفونت چشم را درمان نمی کند، اما از بدتر شدن علائم می تواند جلوگیری کند.

زمانی که تمامی گانسیکلوویر موجود در ایمپلنت مصرف شود (ظرف مدت 5 تا 8 ماه)، با عمل جراحی برداشته شده و ایمپلنت جدید جایگزین می شود.

این نوع عمل جراحی_ حال قرار دادن ایمپلنت حاوی این دارو و یا خود دارو_ ممکن است اثرات جانبی جدی همچون جدا شدن رتین از شبکیه چشم، ایجاد آب مروارید و عفونت چشم داشته باشد. بنابراین، قبل از انجام این عمل و استفاده از گانسیکلوویر تمامی جوانب مثبت و منفی آن باید با پزشک مورد بررسی قرار گیرد.  


این دارو فقط با نسخه پزشک در اختیار بیمار قرار می گیرد.


اشکال دارویی:

  • ایمپلنت

 

پیش از مصرف

در صورتيكه تصميم به مصرف دارويی داريد همه جوانب آن بايد به دقت بررسی گردد. اين تصميمی است كه شما و پزشكتان می گيريد. درمورد مصرف اين دارو موارد زير بايد درنظر گرفته شود:

آلرژی و حساسیت
در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک یا غیر معمول، به هر دارویی و یا این داروی خاص حتما پزشک معالج خود را مطلع سازید. همچنین درمانگران را آگاه نمایید از وجود حساسیت هایی که نسبت به برخي مواد غذايي، رنگ ها ، مواد نگهدارنده و يا حيوانات دارید. در صورتيكه  بدون تجويز پزشك قصد استفاده از اين دارو را داريد حتما بروشور و يا توضيحات مندرج روي بسته را با دقت مطالعه فرماييد.

 

اطفال
مطالعات دقیق و خاصی برای مقایسه اثرات گانسیکلوویر در کودکان کوچکتر از 9 سال با دیگر گروه های سنی وجود ندارد. 


سالمندان
اثرات بسیاری از داروها در افراد مسن مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین، بررسی عوارض جانبی مختلف و یا مشکلات استفاده از ایمپلنت گانسیکلوویر در افراد مسن در مقایسه با دیگر گروه های سنی امکانپذیر نیست. 


تداخلات دارویی
بی شک هيچ دارويی نبايد همزمان مصرف شود، اما در برخی موارد با وجود رخ دادن تداخل دارويی، ممكن است نياز به مصرف همزمان دو داروی مختلف باشد. در چنين مواردی ممكن است پزشک مقدار مصرف دارو را تغيير دهد و يا داروی ديگری تجويز كند. بنابراين در صورت مصرف دارویی ديگر آنرا با پزشک خود مطرح سازيد.


تداخلات دارویی دیگر
بي شک هيچ دارويی را نبايد در زمان غذا خوردن يا حوالی آن مصرف نمود چراكه امكان وقوع تداخل وجود دارد. مصرف الكل و تنباكو نيز تداخلاتی ایجاد مي كند.

 

سایر مشکلات پزشکی 
وقوع مشكلات پزشکی ديگر ممكن است بر اثربخشی اين دارو تاثير بگذارد. بنابراین پزشک را از وجود آنها آگاه کنید، به ویژه موارد زیر :  

  • مشکلات خونی
  • چشم عفونت_ جراحی چشم توصیه نمی شود

 

نحوه مصرف

میزان مصرف
میزان  مصرف این دارو در بیماران مختلف متفاوت است؛ در این خصوص از دستور پزشک و یا توضیحات برچسب دارو پیروی نمایید. اطلاعات نوشته شده روی داروها  منحصراً شامل دوز متوسطه این دارو می باشد و در صورتی که دوز مصرفی شما متفاوت است  بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید. 


مقدار داروی مصرفی شما در روز، همچنین تعداد دفعات استفاده از دارو و فواصل زمانی آن بستگی به قوی بودن داروها و ریشه مشکلات پزشکی و بیماری شما دارد.

 

 

 

اقدامات احتیاطی

بررسی پیشرفت درمان، اثربخشی دارو و عوارض ناخواسته در ویزیت های منظم توسط پزشک، امری بسیار مهم است. از این طریق، پزشک از تاثیر دارو و هر نوع مشکل ایجاد شده توسط جراحی، ایمپلنت و یا خود دارو اطمینان حاصل می کند.

تاری دید و یا کاهش بینایی ممکن است در چشم دارای ایمپلنت به وجود آید که 2 تا 4 هفته پس از عمل جراحی از بین می رود. چنانچه این تاری دید و یا کاهش بینایی بدتر شد، بیش از 4 هفته طول کشید، و یا حالت تناوبی از بهبودی و برگشت داشت به پزشک مراجعه کنید. همچنین، هر گونه تغییر در بینایی به معنای مراجعه سریع به پزشک است. این امر می تواند نشانه ای از عوارض ناشی از عمل جراحی باشد.

 

 

عوارض جانبی

عليرغم تاثيراتی كه یک دارو دارد، امكان بروز برخي عوارض جانبي ناخواسته نيز وجود دارد. بروز هريك از این عوارض نيازمند مراقبتهای پزشكی و مراجعه به پزشک است.

همچنین، گانسیکلوویر موجب تومورهای سرطانی در حیوانات می شود. در این خصوص با پزشک صحبت کنید.

 

در صورت مشاهده ی هر یک از عوارض زیر سریع به پزشک مراجعه کنید:


علایم بیشتر رایج_ معمولا در عرض 2 ماه اول پس از عمل جراحی رخ می دهند

  • کاهش بینایی (شدید)
  • مشاهده نور چشمک زن و یا جرقه های نور
  • مشاهده نقاط شناور جلوی چشم و یا حجاب یا پرده جلوی چشم_ که مانع بخشی از بینایی می شود.

 

علایم کمتر رایج_ معمولا در 2 ماه اول پس از عمل جراحی رخ می دهند

  • تاری دید و یا هر نوع تغییر در بینایی
  • کاهش دید و یا تغییر در بینایی
  • درد و یا اشک ریزی چشم
  • چشم قرمز یا خونی 
  • حساسیت چشم به نور


علایم کمتر نادر_  معمولا در عرض 2 ماه اول پس از عمل جراحی رخ می دهند

  • سوزش چشم
  • تورم غشای پوشش دهنده بخش سفید چشم

 

تعدادی از عوارض جانبی نیاز به توجه پزشکی ندارد. این عوارض به مرور و با عادت بدن به دارو از بین می روند. درمانگر می تواند راه هایی برای جلوگیری و یا کاهش برخی از این عوارض جانبی ارایه دهد. چنانچه این عوارض طولانی و آزار دهنده شدند، و یا ابهامی در موردشان داشتید به پزشک مراجعه کنید:

علایم بیشتر رایج

  • کاهش دید به مدت 2 تا 4 هفته 

 

ممکن است عوارض دیگری که در این لیست نیامده در برخی بیماران رخ دهد. در این خصوص به پزشک معالج مراجعه شود. 

 

 

 

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

ضد ویروسدرمان رتینیت سیتومگالوویروسپیشگیری رتینیت سیتومگالوویروس
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه