منگافودیپیر (درون وریدی)
mangafodipir
دارو شناسی
منگافودیپیر (Mangafodipir) یا تسلاسکان یک ماده حاجب MRI (تصویر برداری با تشدید مغناطیسی) است که به عنوان عوامل پارامغناطیس نیز شناخته می شود. MRI یک فرایند خاص تشخیصی است. این فرایند از آهن ربا و کامپیوتر برای ایجاد تصاویر از بخش های مختلف داخلی بدن استفاده می کند. این روش برخلاف اشعه ایکس، شامل پرتوهای یونیزه نیست.
داروی مانگافودیپیر (Mangafodipir) قبل از انجام MRI برای تشخیص مشکلات کبد تجویز می شود.
داروی مانگافودیپیر (Mangafodipir) به داخل ورید تجویز می شود. میزان تجویز این دارو برای افراد مختلف یکسان نیست و به وزن فرد بستگی دارد.
این دارو توسط پزشک تزریق شده و با نسخه پزشک در اختیار بیمار قرار می گیرد. داروی مانگافودیپیر (Mangafodipir) به شکل محلول در بازار موجود است.
پیش از مصرف
در تصمیم گیری برای مصرف یک دارو، خطرات مصرف آن با مزیت های مصرف دارو مقایسه می شوند. این تصمیم توسط بیمار و پزشک گرفته می شود. در مورد داروی مانگافودیپیر (Mangafodipir) به نکات زیر توجه داشته باشید.
حساسیت
اگر تاکنون به این دارو یا هر داروی دیگری حساسیت نشان داده اید، با پزشک خود در میان بگذارید. به علاوه هر گونه حساسیت دیگری، مانند حساسیت های غذایی، حساسیت به رنگ و مواد نگهدارنده و حیوانات را نیز به پزشک خود اطلاع دهید. در مورد داروهایی بدون تجویز پزشک مصرف می کنید، حتما بسته بندی آن را مطالعه کنید.
اطفال
بررسی های انجام شده در مورد این دارو فقط مربوط به بزرگسالان است و اطلاعات خاصی در مورد مصرف داروی مانگافودیپیر (Mangafodipir) در کودکان زیر 12 سال وجود ندارد. انتظار بروز عوارض خاصی ناشی از مصرف این دارو در نوجوانان نمی رود.
سالمندان
بسیاری از داروها به طور خاص بر روی سالمندان مورد بررسی قرار نگرفته اند. بنابراین آنطور که در مورد تاثیرات دارو در جوانان اطلاعات در دست است، در مورد تاثیرات آن بر روی سالمندان اطلاعات کافی وجود ندارد.
بارداری
بررسی های انجام شده بر روی نمونه های حیوانی تاثیرات معکوس نشان داده اند. در مورد داروی منگافودیپیر (Mangafodipir) برای خانم های باردار بررسی های کافی انجام نشده است.
دوران شیردهی و مادران شیرده
در مورد خطرات و تاثیر مصرف دارو در دوران شیردهی بررسی های کافی انجام نشده است. قبل از مصرف دارو مزایا و خطرات آن را در دوران شیردهی مورد بررسی قرار دهید.
تداخلات دارویی
گرچه برخی داروها به هیچ عنوان نباید با هم مصرف شوند، اما در برخی موارد با وجود تداخل، دو دارو با هم مصرف می شوند. در این موارد ممکن است پزشک میزان مصرف دارو را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری را در پیش بگیرد. زمانی که داروی منگافودیپیر (Mamgafodipir) برای شما تجویز می شود، اگر هر داروی دیگری مصرف می کنید لازم است به پزشک اطلاع دهید.
دیگر تداخلات دارویی
بعضی داروها نباید در زمان خوردن غذا یا فورا پس از آن مصرف شوند، چرا که احتمال بروز مشکلاتی وجود دارد. مصرف تنباکو و الکل نیز با بعضی داروها مشکلاتی را در پی خواهد داشت. در مورد مصرف داروی خود و چگونگی و زمان مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
دیگر مشکلات پزشکی
وجود دیگر مشکلات پزشکی نیز بر روی مصرف این دارو تاثیر می گذارند. اگر دچار بیماری یا شرایط پزشکی خاصی هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید، به ویژه هر یک از بیماری های زیر:
- حساسیت – یا سابقه هر نوع حساسیت
- مشکلات سیستم ایمنی (یاسابقه آن) – احتمال واکنش های حساسیتی را افزایش می دهد.
- تهوع یا استفراغ
- مشکلات و بیماری های معده، مانند ریفلاکس اسید معده (بازگشت اسید معده به مری) – این دارو معمولا باعث تهوع و استفراغ می شود.
نحوه مصرف
میزان مصرف
میزان مصرف داروی داروی منگافودیپیر (Mamgafodipir) برای بیماران مختلف یکسان نیست. برای مصرف دارو دستورات پزشک را دنبال کنید یا راهنمای مصرف دارو را با دقت مطالعه نمایید. اطلاعات زیر مربوط به میزان متوسط مصرف داروست. اگر میزان مصرف شما متفاوت است، آن را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید.
میزان دارویی که مصرف می کنید بستگی به قدرت آن دارو دارد. به علاوه تعداد وعده های دارویی در روز و فاصله بین هر وعده و طول دوره مصرف دارو بستگی به بیماری بروز کرده دارد.
عوارض جانبی
در کنار تاثیرات مفید، هر دارو دارای عوارض جانبی نیز می باشد. گرچه تمام این عوارض جانبی اتفاق نمی افتند، اما در صورت بروز هریک از آنها درمان های خاصی لازم است. در صورت مشاهده ی هر یک از علائم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:
عوارض کمیاب
- درد قفسه سینه
- ضربان قلب نامنظم
- خارش
- تنگی نفس
- کهیر و بثورات پوستی
- التهاب صورت
برخی عوارض جانبی معمولا نیاز به توجه های پزشکی ندارند. این عوارض در طول درمان و با سازگاری بدن نسبت به دارو برطرف می شوند. به علاوه پزشک نیز راهکارهایی برای پیشگیری یا کاهش این عوارض ارائه می دهد. به هرحال اگر هر یک از عوارض زیر ادامه پیدا کرده و یا باعث آزار شما شدند، به پزشک مراجعه کنید. برخی از این عوارض عبارتند از:
عوارض رایج تر
- تهوع یا استفراغ
- قرمزی در محل تزریق
- گرما در محل تزریق
عوارض کمتر مشاهده شده
- درد شکم یا معده
- سرما در محل تزریق
- احساس فشار در محل تزریق
- خواب آلودگی
- سردرد
- درد در محل تزریق
این دارو ممکن است دارای عوارض دیگری نیز باشد که در اینجا به آنها اشاره نشده است. اگر هر گونه عارضه ای مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.