منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

آکاربوز

Precose

دارو شناسی


به طور معمول، بعد از غذا خوردن لوزالمعده انسولین خود را به داخل جریان خون آزاد میکند. انسولین توسط تمام سلول ها ی بدن استفاده میشود تا کمک کند مواد غذایی  به انرژی تبدیل شود. با استفاده از گلوکز (قند) در خون به عنوان انرژی سریع انجام می شود. هنگامی که شما به دیابت نوع 2مبتلا هستید، انسولین توسط پانکراس تولید می شود، اما ممکن است مقدار انسولین تولید شده کافی نباشد و یا ممکن است بدنتان  با استفاده از آن به درستی  عمل نکند وبدن شما نیاز بیشتری به آن داشته باشد. به این دلیل، انسولین قادرنیست قند خون را به درستی کاهش دهد و حد قند در خون شما افزایش میابد. مصرف آکاربوز با جلوگیری از تجزیه نشاسته به قند ،قند خون را کاهش میدهد. این ممکن است به تنهایی یا در ترکیب با نوع دیگری از داروهای دیابت خوراکی به نام سولفونیل اوره استفاده شود. این داروباید تحت نظرپزشک تجویزشود، و به شکل های زیر در بازار موجود است:
قرص

پیش از مصرف

در تصمیم گیری برای استفاده، بهتر است خطرات مربوط به این داروی مورد نظر گرفته شوند و در مقابل مزیت های آن قرار گیرند. این تصمیم توسط پزشک و شما گرفته می شود. برای این دارو، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرند: 
آلرژی وحساسیت
اگر تاکنون واکنش غیرعادی و آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید، با پزشک خود در میان بگذارید.  به علاوه هرگونه حساسیت دیگر، مانند حساسیت غذایی، حساسیت به مواد نگهدارنده و حساسیت به حیوانات، را به پزشک خود اطلاع دهید. برای محصولات غیر تزریقی، دستورالعمل روی بسته بندی و ترکیبات دارو را با دقت مطالعه کنید..
اطفال
مطالعات بر روی این دارو تنها در بیماران بزرگسال انجام شده است و اطلاعاتی درمقایسه استفاده از آکاربوز در کودکان مبتلا به استفاده در گروه های سنی دیگر وجود ندارد.
سالمندان
مطالعات انجام شده تا به امروز هیچ مشکل و محدودیتی در رابطه بااستفاده این دارو بر روی سالمندان نشان نداده است.در بیماران کلیوی ،کبدی با احتیاط و حداقل میزان ممکن بکار رود.
دوران بارداری
بررسی های انجام شده بر روی نمونه های حیوانی نشان داده اند که این دارو در دوران بارداری  تاثیری برجنین ندارد. با این حال، هیچ مطالعات کافی در زنان باردار و یا مطالعات حیوانی اثر سوء  وجود ندارد.
دوران شیردهی و مادران شیرده
هیچ مطالعات کافی در زنان برای تعیین خطر نوزاد با مصرف این دارو در دوران شیردهی وجود ندارد.قبل از مصرف این دارو در حالی که تغذیه با شیر مادرانجام میشود منافع بالقوه در برابر خطرات بالقوه باید تخمین زده شود.
تداخلات دارویی
 گرچه برخی داروها نباید همزمان با یکدیگر مصرف شوند، اما برخی موارد وجود دارند که با وجود تداخلات دارویی، بهتر است که به طور همزمان استفاده شوند. در اینگونه موارد پزشک به بیمار توصیه می کند که میزان مصرف داروها را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری را به وی گوش زد می کند. به هرحال هر داروی دیگری که مصرف می کنید (تجویز شده توسط پزشک یا داروهای موجود در بازار) را به پزشک خود اطلاع دهید. Acetohexamide
Balofloxacin
Besifloxacin
Chlorpropamide
Ciprofloxacin
Enoxacin
Fleroxacin
Flumequine
Gatifloxacin
Gemifloxacin
Gliclazide
Glipizide
Glyburide
Lanreotide
Levofloxacin
Lomefloxacin
Moxifloxacin
Nadifloxacin
Norfloxacin
Octreotide
Ofloxacin
Pasireotide
Pazufloxacin
Pefloxacin
Prulifloxacin
Rufloxacin
Sparfloxacin
Tolazamide
Tolbutamide
Tosufloxacin

استفاده این دارومعمولا با داروهای زیر توصیه نمیشود ، اما در شرایطی استعمال همزمان داروها ممکن است بهترین گزینه درمانی برای بیمار به شمار آید. در صورت استعمال هر داروی مشخص، پزشک ممکن است میزان یکی از داروهای تجویز شده را تغییر دهد.
 Acebutolol
Atenolol
Betaxolol
Bisoprolol
Bitter Melon
Carteolol
Carvedilol
Celiprolol
Digoxin
Esmolol
Fenugreek
Furazolidone
Glucomannan
Guar Gum
Iproniazid
Isocarboxazid
Labetalol
Levobunolol
Linezolid
Methylene Blue
Metipranolol
Metoprolol
Moclobemide
Nadolol
Nebivolol
Nialamide
Oxprenolol
Penbutolol
Phenelzine
Pindolol
Practolol
Procarbazine
Propranolol
Psyllium
Rasagiline
Safinamide
Selegiline
Sotalol
Timolol
Tranylcypromine
Warfarin
تداخلات دارویی دیگر
برخی داروها نباید موقع صرف غذا یا  نزدیک به این زمان مصرف شوند. به علاوه ممکن است خوردن برخی غذاها و مصرف تنباکو و الکل در زمان تجویز این داروممنوع میباشد. در رابطه با تمام این محدودیت های دارویی و غذایی با پزشک متخصص خود مشورت کنید. استعمال همزمان داروها ممکن است بهترین گزینه درمانی برای بیمار به شمار آید. در صورت استعمال هر داروی مشخص، پزشک ممکن است میزان یکی از داروهای تجویز شده را تغییر دهد.   استفاده این دارو با داروهای زیر توصیه نمیشود.

سایر مشکلات پزشکی
وجود مشکلات دارویی دیگر نیز بر روی اثربخشی این دارو تاثیر خواهد داشت. هرگونه مشکل پزشکی را با دکتر خود در میان بگذارید، به ویژه وجود موارد زیر:
کتواسیدوز دیابتی 
تب 
عفونت 
عمل جراحی 
تروما ( برای کنترل این شرایط انسولین مورد نیاز است)
مشکلات هضم 
بیماری های التهابی روده 
انسداد روده 
دیگر مشکلات روده، آکاربوز نباید استفاده شود
بیماری های کلیوی (شدید)  آکاربوز نباید استفاده شود
 بیماری کبد آکاربوز ممکن است این وضعیت را بدترکند
 

نحوه مصرف

 این دارو توسط پزشک برای بهبود وضعیت فعلی شما تجویزشده است. بیش از حد وبیش از زمانی که  این دارو تجویز شده است،استفاده ننمایید.  برای اینکه دارو به درستی کار کند باید در ابتدای هر وعده غذایی اصلی قراربگیرد.
میزان مصرف
 بیمار می بایست طبق دستور العمل پزشک یا راهنمایی های موجود بر روی برچسب دارو اقدام به استفاده و مصرف دارو کند. مقدار داروی مصرفی به شدت بیماری و قدرت اثربخشی دارو بستگی دارد. تعداد دفعاتی که دارو در طی روز دریافت می شود، فاصله زمانی میان هر بار مصرف کپسول و دوره زمانی تعیین شده و مجاز برای استفاده از دارو به شدت بیماری و نوع دارو بستگی بسیار دارد.
برای مصرف خوراکی (قرص):
دیابت نوع 2:
بزرگسالان :در ابتدا 25 میلی گرم سه بار در روز است، در شروع هر یک از وعده اصلی غذایی. ممکن است دکتر میزان و نحوه ی مصرف را تنظیم نماید.
کودکان :استفاده ومیزاندارو باید توسط دکتر شما تعیین شود.
در صورت فراموش کردن یک وعده ی دارویی چه کنیم؟
اگر بیمار، یک نوبت دارو را فراموش کند، به‌محض یادآوری، باید آن را مصرف کند. اگر نزدیک نوبت بعدی باشد، باید نوبت بعدی را حذف کند و سپس به برنامۀ داروییِ منظم‌ خود بازگردد. مقدار دارو را نباید دوبرابر کرد.
در هنگام استفاده ی بیش از حد و موارد اورژانسی چه کنیم؟
در این شرایط به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه نموده و چنانچه وضعیت بیمار بحرانی گشته و قادر به تنفس نمیباشد با مرکز فورییت های پزشکی تماس بگیرید.
در هنگام استفاده از دارو چه موارد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
تا زمانیکه کتر معالجتان به شما رژیم غذایی خاصی را توصیه نکرده است رژیم معمولی و نرمال روزانه خود را ادامه دهید.
شیوه ی نگهداری از دارو
از قرار دادن دارو در معرض نور مستقیم خورشید، رطوبت و آتش خودداری کنید. 
دارو را از دسترس کودکان دور نگاه دارید. 
از مصرف داروهای تاریخ گذشته و قدیمی پرهیز کنید.
 و دارو در یخچال نگهداری شود.
از پزشک معالج خود سئوالاتی راجع به نحوه ی دور ریزی داروهای بی مصرف مطرح کنیم. 

اقدامات احتیاطی

مصرف‌کنندۀ دارو باید به‌طور منظم به پزشک خود مراجعه کند تا بهبود او را زیر نظر داشته‌باشد.
این بسیار مهم است که دستورالعمل پزشک خود دراین موارد پیگیری نمایید :
الکل :نوشیدن الکل ممکن است قند خون را شدیدا کاهش دهد. این موضوع را با تیم مراقبت های بهداشتی در میان بگذارید.
دیگر داروها:به هنگام مصرف این دارو از دارو های دیگری استفاده ننمایید، به ویژه شامل داروهای بدون نسخه نظیر آسپیرین، و دارو برای کنترل اشتها، آسم، سرماخوردگی، سرفه، تب یونجه، و یا مشکلات سینوس.
مشاوره :در صورت بروز عوارض جانبی نیاز است اعضای خانواده اطلاعاتی در این مورد داشته باشند . همچنین، بیماران مبتلا به دیابت ممکن استنیاز به مشاوره داشته باشند به ویژه در مورد تغییرات دوز داروهای دیابت که ممکن است به دلیل تغییر در شیوه زندگی رخ دهد، مانند تغییر در ورزش و رژیم غذایی. علاوه بر این، مشاوره در پیشگیری از بارداری و حاملگی در بیماران مبتلا به دیابت مورد نیاز است.
در موارد اضطراری:ممکن است زمانی که شما نیاز به کمک های اضطراری برای یک مشکل ناشی از دیابت بوجود آید. شما باید برای این شرایط اضطراری آماده شوید. این ایده خوبی است که کارت شناسایی (ID) دستبند یا گردن زنجیره ای در همه زمان ها همراه داشته باشید. همچنین، کارت شناسایی در کیف پول را که شما مبتلا به دیابت و یک لیست از تمام داروهای را که استفاده میکنید داشته باشید.
علائم کاهش قند خون شامل اضطراب؛ تغییر رفتار مشابه مستی؛ تاری دید؛ عرق سرد. گیجی؛ سرد، پوست رنگ پریده. مشکل در تفکر؛ خواب آلودگی. گرسنگی مفرط؛ ضربان قلب سریع؛ سردرد (ادامه دار)؛ تهوع؛ عصبی بودن؛ کابوس؛ خواب بی قرار. لرزش؛ لکنت زبان؛ یا خستگی غیر معمول و یا ضعف.
اگر علائم کاهش قند خون رخ داد، قرص گلوکز یا ژل یا عسل، یا نوشیدن آب میوه برای تسکین علائم . همچنین، بررسی خون خود را برای قند خون پایین. در شرایط اضطراری گلوکاگون استفاده می شود که علایم شدید از قبیل تشنج یا بیهوشی رخ می دهد. یک کیت گلوکاگون ، همراه با یک سوزن و سرنگ، وطرز استفاده از آن را همراه خو داشته باشید. اعضای خانواده خود را نیز باید طرز استفاده از آن را آموزش ببینند.
هیپرگلیسمی (قند خون بالا) ممکن است رخ دهد اگر شما به اندازه کافی دارو مصرف نکنید ،  یا پرخوری کنید و یا برنامه غذایی خود را دنبال نکنید. علائم قند خون بالا شامل تاری دید. خواب آلودگی. دهان خشک؛ برافروخته، پوست خشک؛ افزایش ادرار. کتون در ادرار، از دست دادن اشتها؛ درد معده، تهوع، یا استفراغ؛ خستگی؛ تنفس مشکل (سریع و عمیق). بیهوشی؛ یا تشنگی غیر معمول است.
اگر علائم کاهش قند خون بالا رخ داد، سطح قند خون خود را  بررسی و سپس  با دکتر خود برای انجام دستورالعمل تماس بگیرید.
 

عوارض جانبی

به همراه تاثیرات مفید، هر دارو دارای اثرات ناخواسته ای نیز می باشد. گرچه تمام این عوارض جانبی اتفاق نمی افتند، اما در صورت مشاهده ی هرکدام از آنها درمان های فوری نیاز خواهد بود. در صورتی که هر یک از عوارض زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید: 
عوارض نادر
زردی پوست یا چشم
 پس از گذشت چندین روز این دارو با بدن شما  سازگار می شود.پس از استفاده این دارو عوارض دیگری هم ممکن است مشاهده شود که در اینجا ذکر نشده است در صورت مشاهده ی هرگونه علائم خطرناک به پزشک مراجعه کنید.


 

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

درمان دیابت نوع
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه