منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

راولفیا الکالوئید

rauwolfia alkaloid

دارو شناسی

راولفیا الکالوئید به دسته‌ای از داروها به نام ضد فشار خون تعلق دارد که برای درمان فشار خون بالا بکاربرده می‌شوند .
فشار خون بالا حجم کاری قلب و شریانها را افزایش میدهد و در صورتی که برای مدتی طولانی ادامه یابد ،عملکرد قلب و شریانها را مختل میکند .این حالت به رگهای خونی مغز و قلب و کلیه ها آسیب میرساند و و منجر به سکته مغزی و یا نارسایی کلیوی و قلبی می‌شود .فشار خون بالا احتمال بروز حملات قلبی را هم افزایش میدهد .در صورت کنترل فشار خون احتمال بروز این موارد کاهش خواهد یافت .
این دارو با کنترل ایمپالس های عصبی واقع در مسیر های عصبی ویژه عمل میکند  و در نهایت میتواند با تمرکز بروی قلب و رگهای خونی منجر به کاهش خون شود .
از این دارو میتوان برای درمان سایر بیماری‌ها و به تشخیص پزشک استفاده نمود .مصرف دارو فقط با تجویز پزشک مجاز است .
زمانی که امکان مصرف یک دارو برای موارد تجاری تأیید شود ،میتوان از آن برای مصارف پزشکی نیز بهره برد .این مورد در دستورات راهنمای دار قید نشده است ولی میتوان از رزرپین برای درمان بیماری زیر استفاده نمود :
-بیماری رینود 
.این محصول  به انواع زیر موجود است :
·    قرص 

پیش از مصرف

یش از انتخاب یک دارو ،  باید   نکات مثبت و منفی ان ارزیابی شوند و خود و پزشکتان میتوانید در این خصوص تصمیم بگیرید  .به منظور انتخاب این دارو  ، به موارد زیر توجه کنید :
آلرژی  و حساسیت
.در صورتی که قبلا به دارویی الرژی داشتیه اید ،حتما به پزشکتان اطلاع دهید .اگر  به هر ماده غذایی و یا نگه دارنده و یا حیوانات  حساسیت دارید حتما پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید  .برای دارو هایی که با تجویز پزشک مصرف نمیشوند ,حتما برچسب دارو را مطالعه نمایید .
اطفال
مطالعات  کافی در خصوص  ارتباط بین  تاثیر این ماده بروی  کودکان  و سایر گروهای سنی  وجود ندارد ولی به صورت کلی این دارو باعث بروز عوارض جانبی  متفاوتی برای کودکان به نسبت بزرگسالان نمیشود .
سالمندان 
اثر بخشی تعداد زیادی از داروها بر سالمندان مشخص نشده است و احتمال کارکرد صحیح  آن‌ها برای سالمندان به مانند بزرگسالان مشخص نمیباشد . ولی به صورت کلی این دارو باعث بروز عوارض جانبی  متفاوتی برای سالمندان  به نسبت بزرگسالان نمیشود .سالمندان در برابر عوارض جانبی یک دارو حساسیت بیشتری داشته و احتمال بروز سرگیجه و خواب آلودگی در آن‌ها بیشتر است ..
دوران بارداری
تأثیر این دارو بر زنان باردار مشخص نمیباشد ولی مصرف زیاد آن در طی دوران بارداری میتواند منجر به بروز عوارض جانبی ناخواسته مانند دشواری در تنفس ،افت دمای بدن  و فقدان اشتها شود .مصرف این دارو در موش های باعث بروز نقص‌های مادرزادی و در خوکچه هندی باعث کاهش احتمال بقای توزاد می‌شود .حتما پیش از مصرف این دارو به پزشکتان در خصوص بارداری و یا احتمال بروز بارداری اطلاع دهید .
دوران شیردهی و مادران شیرده 
راولفیا الکالوئید وارد شیر مادر شده  و میتواند عوارض جانبی ناخواسته ای مانند دشواری در تنفس ،افت دمای بدن و فقدان اشتها را برای کودکانی بوجود آورد که مادرشان به میزان زیادی  از این دارو  مصرف میکند .پیش از مصرف این دارو با پزشکتان مشورت نمایید 


تداخلات دارویی
مصرف همزمان  چند دارو با هم توصیه نمیشود و این در حالی است که گاهی اوقات چند دارو با هم مصرف میگردند .در چنین مواردی احتمالا پزشک دوز مصرفی دارو را تغییر میدهد و یا از روش های دیگر استفاده میکند .قبل از مصرف این دارو حتما به پزشک خود در خصوص دارو های مصرفی اطلاع دهید .موارد زیر با توجه به اهمیت شان انتخاب شده اند و تمام موارد را شامل نمیشوند
مصرف همزمان این دارو با دارو های دیگر توصیه نمیشود.ممکن است پزشکتان تصمیم بگیرد شما را با این دارو درمان نکند یا و یا سایر داروهای درمانی را تغییر دهد .
·    Brofaromine
•    Clorgyline
•    Furazolidone
•    Iproniazid
•    Isocarboxazid
•    Lazabemide
•    Linezolid
•    Moclobemide
•    Nialamide
•    Pargyline
•    Phenelzine
•    Procarbazine
•    Rasagiline
•    Selegiline
•    Tetrabenazine
•    Toloxatone
•    Tranylcypromine

مصرف همزمان این دارو با دارو های دیگر توصیه نمیشود و در صورت استفاده همزمان ,پزشکتان دوز یکی از انها و یا تناوب مصرفی  را تغییر میدهد
·    Colchicine
•    Fosphenytoin
•    Iobenguane I 123
•    Phenytoin

تداخلات دارویی دیگر
مصرف همزمان دخانیات و الکل  و تعدادی از مواد غذایی به همراه تعدادی از دارو ها باعث بروز عوارض جانبی میشود و بهتر است در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید .در خصوص مصرف همزمان این دارو با دخانیات ،الکل و تعدادی از غذاها با پزشکتان مشورت نمایید 


سایر مشکلات پزشکی
ابتلا به  بیماری های دیگر تاثیر این دارو را کاهش میدهد .در صورتی که به هر یک از این بیماری ها مبتلا میباشید ,حتما پیش از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید :
·    آلرژی و سایر مشکلات تنفسی مانند اسم –راولفیا الکالوئید میتواند موجب بروز  مشکلات تنفسی شود 
·    سنگ کیسه صفرا
·    زخم معده 
·    کولیت اولسراتیو و یا زخمی – راولفیا الکالوئید  فعالیت معده را افزایش میدهد که خود در وخامت شرایط موثر است 
·    بیماری های قلبی - راولفیا الکالوئید   میتواند  باعث بروز مشکلات ریتمی قلب شود  و یا ضربان قلب را کم کند 
·    بیماری های کلیوی –کاهش فشار خون  در تعدادی از بیماران توسط این دارو وضعیت مناسبی را برای انها ایجاد نمیکند  

·    افسردگی روحی  ویا سابقه ابتلا به ان – راولفیا الکالوئید در بروز افسردگی روحی موثر است 
·     بیماری پارکینسون - راولفیا الکالوئید    میتواند تاثیرات مشابه بیماری پارکینسون را وخیم تر نماید .
·    فئوکروموسیتوم 

نحوه مصرف

بیمارانی که از داروهای ضد فشار خون استفاده میکنند ،بهتر است بدانند :
-درمان فشار خون با مصرف داروهای تجویزی پزشکتان و کنترل وزن و مصرف مواد غذایی متناسب  به‌خصوص غذاهای سرشار از سدیم انجام میگیرد .پزشکتان میزان اهمیت هر یک از این موارد را برا ی شما توضیح خواهد داد .پیش از آنکه رژیم غذایی خود را تغییر دهید حتماً با پزشکتان مشورت کنید .
-بسیاری از  از بیماران مبتلا به فشار خون هیچ وضعیت غیر طبیعی را مشاهده نکرده و خود را بیمار نمیدانند  .حتما دارو را مطابق با تجویز  پزشک مصرف کنید و ملاقات منظمی با پزشکتان داشته باشید حتی  اگر وضعیت شما بهتر شد .
-به خاطر داشته باشید که این دارو فشار خون را کنترل نمیکند بلکه به کنترل بهتر آن کمک میکند  .بنابراین به منظور کنترل فشار خون خود باید  این دارو را مطابق با تجویز پزشک مصرف کنید .ممکن است نیاز باشد این دارو را تا آخر عمرتان مصرف کنید .فشار خون در صورت عدم درمان میتواند منجر به بروز مشکلاتی مانند نارسایی قلبی ،بیماری های رگهای خونی  و سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود .
بهتر .است سعی کنید تا دارویتان  را روزانه در زمان معینی مصرف کنید تا دوزی را فراموش نکنید .
گاهی اوقات این دارو به همراه سایر داروها تجویز می‌شود .در صورتی که از ترکیبی از داروها مصرف میکنید ،حتما آن را در زمان معین مصرف کرده و آن‌ها را ترکیب نکنید .با پزشکتان در خصوص برنامه‌ای برای مصرف دارو مشورت کنید .
در صورتی که این دارو باعث ناراحتی معده شما شود،میتوانید آن را با غذا و یا شیر مصرف کنید .در صورتی که علایم ناراحتی معده مانند تهوع و استفراغ ،کرمپ معده یا درد ادامه پیدا کرد  و یا وخیم شد ،به پزشکتان اطلاع دهید .
میزان مصرف
دوز مصرفی این دارو به نسبت افراد با هم متفاوت است و در این مورد به توصیه های پزشک خود و یا دستورات همراه دارو استفاده کنید .اطلاعات ذیل میزان متوسط مصرف دارو را نشان میدهند و در صورتی که دوز مصرفی شما متفاوت میباشد ان را تغییر ندهید مگر با مشورت با پزشکتان .
دوز مصرفی دارو به شدت تاثیر دارو بستگی دارد .همچنین تعداد دفعات مصرف دارو ,مدت زمان ان ,زمان بین مصرف و مشکتان تعیین وارد مشابه به شدت بیماری شما وابسته است .
برای دزرپین  و به حالت خوراکی 
·    بزرگسالان  - 250 تا 500 میکروگرم  یک بار در روز -میتوان آن را در یک دوز  و یا در دوز مصرف نمود
·    اطفال -دوز مصرفی اطفال باید  توسط پزشک تعیین گردد
برای راولفیا سرپنتینا و به منظور درمان فشار خون 
·    بزرگسالان -50 تا 200 میلی گرم در روز به صورت یک یا دو دوز 
·    کودکان-دوز مصرفی اطفال باید توس پزشک تعیین شود
برای رزرپین و به حالت قرص های خوراکی :
به منظور درمان فشار خون :
·    -بزرگسالان -100 تا 250 میکروگرم یک بار در روز 
·    اطفال -دوز دارو با توجه به وزن و توسط پزشک تعیین می‌شود .دوز معمول بین 5 تا 20 میکروگرم بر کیلوگرم است (2.27 تا 9.1 میکروگرم بر پوند ) به نسبت  وزن بدن .میتوان دارو را در یک یا دو دوز مصرف نمود .


در صورت فراموش کردن یک وعده دارویی چه کنیم؟
در صورتی که مصرف دارو را فراموش کردید ,به محض انکه این موضوع را به یاد اوردید ,از دارو استفاده کنید ولی در صورتی که خیلی نزدیک به زمان مصرف بعدی هستید همان روال را ادامه دهید  و دوز مصرفی را دوبرابر نکنید .

در صورت استفاده بیش از حد و موارد اورژانسی چه کنیم ؟
در صورتی که فرد میزان زیادی از دارو مصرف کرده باشد باید با مرکز عمومی کنترل سموم تماس بگیرید و اگر فرد نفس نمیکشد با اورژانس تماس بگیرید .

در هنگام استفاده از  دارو چه موارد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
.میتوایند رژیم غذایی نرمال خود را ادامه دهید  مگر اینکه پزشکتان توصیه دیگری داشته باشد .

شیوه  نگهداری از دارو
دارو را در محلی سر پوشیده به دور از گرما و رطوبت و نور مستقیم قرار دهید .داروهایی که تاریخ مصرفشان گذشته است را دور بریزید .دارو را از دسترس کودکان دور نگاه دارید.دار. را در معرض سرمای شدید قرار ندهید تا منجمد  نشود .

اقدامات احتیاطی

زشکتان باید وضعیت شما  را   در فواصل معین بررسی نماید تا از عملکرد صحیح دارو اطمینان حاصل کند.
بیمارانی که از داروهای درمانی فشار خون استفاده میکنند،بهتر است این موارد را رعایت نمایند :
-از  مصرف همزمان این دارو با داروهای دیگر بپرهیزید مگر با تجویز پزشکتان مانند داروهای تجویزی و غیر تجویزی  به‌خصوص داروهای درمانی کنترل اشتها،مشکلات سینوسی  ،اسم ،سرماخوردگی ،تب یونجه ،سرفه بپرهیید زیرا احتمال افزایش فشار خون وجود دارد
پیش از انجام هرگونه جراحی دندان و یا پروسیجر های  اورژانسی حتماً به پزشکتان در زمینه  مصرف این دارو اطلاع دهید 
این دارو در بروز افسردگی روحی مؤثر است .در صورت بروز این موارد بلافاصله به پزشکتان اطلاع دهید :
-اگر خودتان و یا یکی از نزدیکتان متوجه تغییر حالت خود شدید 
-اگر در ابتدای روز حس بی خوابی یا رؤیاهای غیر معمول و شفاف یا کابوس داشتید 
این دارو اثرات ناشی از الکل و  داروهای  آرام‌بخش سیستم عصبی مرکزی(داروهایی که در بروز سرگیجه موثرند  ) را  افزایش میدهد .انواع  این دارو ها عبارتند از انتی هیستامین ها  و یا داروهای درمانی تب یونجه ،سایر الرژی ها ،سرماخوردگی ،ارام بخش‌ها  و یا داروهای درمانی خواب ،داروهای مسکن یا مخدر ها ،داروهای درمانی صرع ،ارام بخش‌های عضلانی یا مواد بی حسی مانند بی حسی های کاربردی در دندانپزشکی   و باربیتورات ها .پیش از مصرف هر گونه از موارد یاد شده با این ترکیب دارویی حتماً به پزشکتان صحبت  نمایید.
این دارو میتواند باعث بروز خواب آلودگی و کاهش هشیاری در تعدادی از افراد شود و احتمال برو زاین حالت زمانی بیشتر می‌شود که دوز مصرفی دارو افزایش می‌یابد .پیش از کار با وسایل خطرناک و رانندگی و یا موارد خطرزا از واکنش خود در برابر این دارو اطمینان حاصل کنید و این در حالی است که شما کاهش هشیاری را تجربه میکنید .
داروی یاد شده در بروز خشکی دهان مؤثر است. به منظور بهبود موقت این حالت میتوانید ادامس و یا شکلات های بدون قند استفاده کنید  و یا یخ را در دهانتان بگذارید تا ذوب شود .در صورتی که خشکی دهانتان بیش از دو هفته ادامه یافت ،با پزشک و یا دندانپزشکتان مشورت کنید .خشکی ممتد دهانی میتواند احتمال ابتلا به بیماری‌های دندانی مانند پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و عفونت های قارچی را افزایش دهد .
این دارو در بیشتر موارد گرفتگی بینی را بوجود  می آورد .ولی در هر صورت پیش از مشورت با پزشکتان از مواد ضد گرفتگی بینی استفاده نکنید .

عوارض جانبی

فرضیاتی مبنتی بر تأثیر مصرف راولفیا الکوئید در بروز سرطان سینه  و یا سرطانهای عود کننده وجود دارد که اثبات نشده است .در ازمایشات انجام شده ،100 تا 300 برابر بیشتر از دوز انسانی به موش‌ها و موش های صحرایی از این دارو داده شد و تعداد تومور های شکل گرفته در  بدن آن‌ها افزایش یافت .
 این دارو علاوه بر تاثیرات مثبت ,ممکن است تعدادی عوارض هم بر جای گذارد  .اگرچه تمام این موارد بروز نمی کنند ولی در صورت بروز باید مراقبت های پزشکی صورت گیرد .
در صورت بروز این موارد به پزشکتان اطلاع دهید :
موارد  غیر   معمول 
·    خواب آلودگی یا غش 
·    ناتوانی جنسی یا کاهش میل جنسی
·    کاهش انرزی و ضعف 
·    افسردگی روحی یا ناتوانی در تمرکز 
·    رؤیاهای شفاف یا کابوس یا بی خوابی ابتدای روز 
در صورت بروز این موارد سریعاً به پزشکتان مراجعه نمایید :
موارد معمول 
·    سرگیجه 
موارد غیر معمول 
·    تیرگی  و سیاهی مدفوع 
·    استفراغ خون 
·    درد قفسه سینه 
·    سردرد 
·    ضربان قلب نامنظم 
·    کمبود نفس 
·    کاهش ضربان قلب 
·    کرمپ یا درد معده 
موارد نادر 
·    دشواری و درد در دفع ادرار 
·    بثورات پوستی یا خارش 
·    گرفتگی 
·    لرزش دست و انگشتان دست 
·    خونریزی و کبودی غیر معمول 
علایم مصرف بیش از اندازه دارو 
·    خوب آلودگی یا سرگیجه شدید
·    قرمزی پوست 
·    ضربان قلب آرام 
·    کوچکی مردک چشمان 
تعدادی از علائم به مرور زمان و یا تطبیق بدن با انها از بین میروند و حتی میتوانید با پزشک خود در خصوص نحوه کاهش این عوارض مشورت نمایید .در صورتی که هر یک از علائم زیر از بین نرفتند و پایدار بودند حتما به پزشک خود مراجعه نمایید :
موارد   معمول 
·    اسهال 
·    خشکی دهان 
·    فقدان اشتها 
·    تهوع و استفراغ 
·    گرفتگی بینی 
موارد غیر معمول 
·    تورم پا  و پایین پا 
ممکن است پس از قطع مصرف این دارو هم عوارض دارویی وجود داشته باشند که باید مورد توجه قرار گیرند .در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی بلافاصله  به پزشکتان مراجعه نمایید .
  ممکن است تعدادی از بیماران علائم دیگر داشته باشند که در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه نمایند .

 

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

راولفیا الکالوئیدکاهش فشار خونداروی ضد فشار خونقرص فشار خونسکته مغزینارسایی کلیوینارسایی قلبیدوز مصرفی راولیفا الکالوئید
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه