منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

ریمانتادین

rimantadine

دارو شناسی

از این دارو به منظور پیشگیری  ویا  درمان  عفونت  انفولانزای نوع یک در بزرگسالان (افراد 17 سال به  بالا ) استفاده می‌شود .همچنین این دارو برای پیشگیری از عفونت نوع یک در کودکان (1 تا 16 سال ) به کاربرده میشود .ممکن است این دارو به تنهایی و یا به صورت تزریقی تجویز شود .
ریمانتادین نوعی داروی ضد ویروس است و برای درمان سرماخوردگی ،سایر انواع انفولانزا و عفونت های ویروسی به کار نمی‌رود .
.این دارو فقط با تجویز پزشک مصرف میگردد  و به انواع زیر موجود است :
·    شربت
·    قرص

پیش از مصرف

پیش از انتخاب یک دارو ،  باید   نکات مثبت و منفی ان ارزیابی شوند و خود و پزشکتان میتوانید در این خصوص تصمیم بگیرید  .به منظور انتخاب این دارو  ، به موارد زیر توجه کنید :
آلرژی  و حساسیت
.در صورتی که قبلا به دارویی الرژی داشتیه اید ،حتما به پزشکتان اطلاع دهید .اگر  به هر ماده غذایی و یا نگه دارنده و یا حیوانات  حساسیت دارید حتما پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید  .برای دارو هایی که با تجویز پزشک مصرف نمیشوند ,حتما برچسب دارو را مطالعه نمایید .
اطفال
مطالعات  انجام شده نشأت میدهند  که مصرف این دارو برای  اطفال هیچ ممنوعیتی ندارد ولی مطالعاتی  در زمینه ایمنی و اثر بخشی این دارو برای اطفال زیر 1 سال صورت نگرفته است .
سالمندان
مطالعات انجام شده  نشان  میدهند که مصرف این دارو برای سالمندان با مشکلی روبرو نیست  و محدودیتی ندارد ولی انها بیشتر در معرض ابتلا به عوارض این سن هستند مانند  اضطراب ،تهوع ،استفراغ  و معده درد . بنابراین دوز مصرفی انها باید با احتیاط تعیین شود.
دوران بارداری
مطالعات انجام  شده  بروی حیوانات  نشان میدهد که این دارو نمیتواند عوارض منفی داشته باشد ولی مطالعات کافی در خصوص خانمهای باردار وجود ندارد .
دوران شیردهی و مادران شیرده
اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد

تداخلات دارویی
مصرف همزمان  چند دارو با هم توصیه نمیشود و این در حالی است که گاهی اوقات چند دارو با هم مصرف میگردند .در چنین مواردی احتمالا پزشک دوز مصرفی دارو را تغییر میدهد و یا از روش های دیگر استفاده میکند .قبل از مصرف این دارو حتما به پزشک خود در خصوص دارو های مصرفی اطلاع دهید .موارد زیر با توجه به اهمیت شان انتخاب شده اند و تمام موارد را شامل نمیشوند.لیستی  از تمام داروهای مصرفی تان از جمله تجویزی و غیر تجویزی تهیه کنید و به پزشکتان ارائه دهید .

تداخلات دارویی دیگر
مصرف همزمان دخانیات و الکل  و تعدادی از مواد غذایی به همراه تعدادی از دارو ها باعث بروز عوارض جانبی میشود و بهتر است در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید .در خصوص مصرف همزمان این دارو با دخانیات ،الکل و تعدادی از غذاها با پزشکتان مشورت نمایید.

سایر مشکلات پزشکی
ابتلا به  بیماری های دیگر تاثیر این دارو را کاهش میدهد .در صورتی که به هر یک از این بیماری ها مبتلا میباشید ,حتما پیش از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید :

·    بیماری‌های کلیوی شدید
·    بیماری های کبدی   شدید – با  احتیاط مصرف گردد زیرا به دلیل دفع ارام مواد از بدن میتواند اثر بیشتری بر بدن داشته باشد
·    صرع یا حملات ناگهانی تشنجی  و یا سابقه ابتلا به آن -میتواند وضعیت بیمار را وخیم تر نماید
·    

نحوه مصرف

در صورتی که هنوز واکسن انفولانزا را نزده اید  ،در ین زمینه با  پزشکتان مشورت نمایید .بهتر است این دارو را تا آخرین دوز تجویزی مصرف کنید تا از بروز آن پشگیری نمایید
در صورتی که هم‌اکنون به انفولانزا مبتلا میباشید ،این دارو را تا آخرین دوز نجویزی مصرف کنید حتی اگر پس از چنیدن روز بهتر شدید تا عفنت به صورت کامل از بدن شما رفع شود . در صورتی که خیلی زود مصرف داروو را قطع کنید ،علائم به سرعت باز میگردند . حداقل 5 تا 7 روز این دارو را مصرف کنید .
اگر میزان مشخصی از ریمانتادین در خون شما باشد ،اثر بخشی ین دارو افزایش می‌یابد بنابراین نباید مصرف دوزی را فراموش کنید ..بهتر است این دارو را با فواصل مشخص در طی روز و شب مصرف کنید .
پیش از مصرف حتماً نوع خوراکی و مایع را به خوبی تکان دهید . قاشق های چای خوری معمول میزان کافی از این دارو را شامل نمیشوند .
میزان مصرف
دوز مصرفی این دارو به نسبت افراد با هم متفاوت است و در این مورد به توصیه های پزشک خود و یا دستورات همراه دارو استفاده کنید .اطلاعات ذیل میزان متوسط مصرف دارو را نشان میدهند و در صورتی که دوز مصرفی شما متفاوت میباشد ان را تغییر ندهید مگر با مشورت با پزشکتان .
دوز مصرفی دارو به شدت تاثیر دارو بستگی دارد .همچنین تعداد دفعات مصرف دارو ,مدت زمان ان ,زمان بین مصرف و موارد مشابه به شدت بیماری شما وابسته است .
برای درمان انفولانزا و به حالت قرص یا سوسپانسیون
·    بزرگسالان  و کودکان بالای 17 سال -100 میلی گرم  دو بار در روز به مدت  یک هفته
·    افرادی که بیش  از محدوده یاد شده سن دارند -100 میلی گرم یک بار در روز
·    کوکانی که تا 16 سال سن دارند -مصرف برای این گروه سنی پیشنهاد نمیشود
برای پیشگیری از بروز انفولانزا
l    بزرگسالان  و کودکان بالای 17 سال -100 میلی گرم  دو بار در روز به مدت  یک هفته
l    افرادی که بیش  از محدوده یاد شده سن دارند -100 میلی گرم یک بار در روز
l    کودکان بین 10 تا 16 سال -100 میلی گرم دوبار در روز
l    کودکان 1 تا 9 سال -دوز مصرفی با توجه به وزن بدن  و توسط پزشک تعیین می‌شود  . دوز مصرفی برای هر کیلوگرم زا وزن بدن برابر با 5 میلی گرم است و یک بار در روز استفاده می‌شود کودکانی  که در این محدده سنی قرار دارند ،نباید بیش از 150 میلی گرم در روز از ریمانتادین مصرف کنند .
l    کودکان زیر 1 سال -دوز مصرفی توسط پز شک تعیین می‌شود

در صورت فراموش کردن یک وعده دارویی چه کنیم؟
در صورتی که مصرف دارو را فراموش کردید ,به محض انکه این موضوع را به یاد اوردید ,از دارو استفاده کنید ولی در صورتی که خیلی نزدیک به زمان مصرف بعدی هستید همان روال را ادامه دهید  و دوز مصرفی را دوبرابر نکنید .
در صورت استفاده بیش از حد و موارد اورژانسی چه کنیم ؟
در صورتی که فرد میزان زیادی از دارو مصرف کرده باشد باید با مرکز عمومی کنترل سموم تماس بگیرید و اگر فرد نفس نمیکشد با اورژانس تماس بگیرید .

در هنگام استفاده از  دارو چه موارد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
.ریمانتادین میتوان معده شما را اذیت کند بنابراین آن را با غذا و یا شیر مصرف کنید .

شیوه  نگهداری از دارو
دارو را در محلی سر پوشیده به دور از گرما و رطوبت و نور مستقیم قرار دهید .داروهایی که تاریخ مصرفشان گذشته است را دور بریزید .دارو را از دسترس کودکان دور نگاه دارید
نوع مایع داروو را  در  دمای اتاق به مدت 14 روز نگاه داری کنید .

اقدامات احتیاطی

پزشکتان باید وضعیت شما  را   در فواصل معین بررسی نماید تا از عملکرد صحیح دارو اطمینان حاصل کند و احتمال بروز عوارض جانبی را مشخص نماید .

این دارو میتواند باعث بروز علائمی همانند سرگیجه ،گیجی  و یا مشکل در تمرکز شود .بنابراین حتماً پیش از رانندگی و  کار با وسایل خطرناک  از وکنش خود نسبت به این دار و بروز عوارضی مانند سرگیجه و گیجی اطمینان حاصل کنید .در صورتی که واکنش شما به دارو آزار‌دهنده و شدید است ،حتما به پزشکتان اطلاع دهید .
 در صورتی که علایم خودتان و یا کودکتان ر طی چنیدن روز بهبود نیافتند  و یا بدتر شدند ،با پزشکتان مشورت نمایید .
در طی مصرف ریمانتادین بدون مشورت با پزشکتان ، از روش‌های ایمن سازی و یا تزریق واکسن استفاده نکنید .همچنین نباید واکسن ویروس های زنده تا دو روز پس از قطع مصرف ریمانتادین تزریق شود .همچنین پس از تزریق واکسن از مصرف ریمانتادین تا دو هفته بعد بپرهیزید .
از  مصرف همزمان این دارو با داروهای دیگر بپرهیزید مگر با تجویز پزشکتان مانند داروهای تجویزی و غیر تجویزی ،داروهای گیاهی  یا مکمل های ویتامینی .

عوارض جانبی

این دارو علاوه بر تاثیرات مثبت ,ممکن است تعدادی عوارض هم بر جای گذارد  .اگرچه تمام این موارد بروز نمی کنند ولی در صورت بروز باید مراقبت های پزشکی صورت گیرد .
در صورت بروز این موارد به پزشکتان اطلاع دهید :
موارد  غیر   معمول
·    دشواری در تنفس
·    کمبود نفس
·    تنگی قفسه سینه
·    خس خس سینه
 در صورت بروز هر یک از موارد ذیل سریعاً به اورژانس مراجعه نمایید  :
علایم مصرف بیش از اندازه
•    اضطراب
•    درد و ناراحتی قفسه سینه
•    گیجی
•    خشکی دهان
•    غش
•    ضربان قلب سریع  یا آرام و نامنظم
•    شربان قلب نامنظم
•    کج خلقی
•    تنفس عمیق و سریع
•    عصبانیت
•    بی‌قراری
•    تپش قلب
•    توهمات دیداری ،شنیداری  و یا حسی
•    لرزش بدن
•    دشواری در خوابیدن
تعدادی از علائم به مرور زمان و یا تطبیق بدن با انها از بین میروند و حتی میتوانید با پزشک خود در خصوص نحوه کاهش این عوارض مشورت نمایید .در صورتی که هر یک از علائم زیر از بین نرفتند و پایدار بودند حتما به پزشک خود مراجعه نمایید :
موارد غیر  معمول
·    درد های شکمی یا معده
·    زنگ زدن و یا صدا کردن پایدار گوش و یا بروز صداهای دیگر
·    اسهال
·    دشواری در تمرکز
·    سردرد
·    فقدان شنوایی
·    سوزش سر دل
·    اختلال در تمرکز
·    سوهاضمه
·    کمبود یا فقدان قدرت
·    فقدان اشتها
·    تهوع
·    دانه هی قرمز پوستی
·    لرزش و بی ثبانی در راف رفتن
·    خواب آلودگی یا خواب الوگی غیر معمول
·    درد و ناراحتی معده
·    بی ثباتی ،لرزش یا ناتونی در کنترل عضلات  یا همکاری بدنی
·    خستگی و ضعف غیر معمول
·    استفراغ
  ممکن است تعدادی از بیماران علائم دیگر داشته باشند که در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه نمایند .

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

ریمانتادینقرص ریمانتادیندرمان انفولانزاپیشگیر ی از بروز انفولانزاضربت ریمانتادیندوز مصرفی ریمانتادینعوارض جانبی ریمانتادین
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه