روفلومیلاست
roflumilast
دارو شناسی
از این دارو به منظور پیشگیری از بروز علایم بیماری ریوی انسدادی مزمن (COPD) استفاده میشود .
.این دارو فقط با تجویز پزشک مصرف میگردد و به انواع زیر موجود است :
· قرص
پیش از مصرف
پیش از انتخاب یک دارو ، باید نکات مثبت و منفی ان ارزیابی شوند و خود و پزشکتان میتوانید در این خصوص تصمیم بگیرید .به منظور انتخاب این دارو ، به موارد زیر توجه کنید :
آلرژی و حساسیت
.در صورتی که قبلا به دارویی الرژی داشتیه اید ،حتما به پزشکتان اطلاع دهید .اگر به هر ماده غذایی و یا نگه دارنده و یا حیوانات حساسیت دارید حتما پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید .برای دارو هایی که با تجویز پزشک مصرف نمیشوند ,حتما برچسب دارو را مطالعه نمایید .
اطفال
مطالعات کافی در خصوص ارتباط بین تاثیر این ماده بروی کودکان وجود ندارد و ایمنی و اثر بخشی آن مشخص نمیباشد .
سالمندان
مطالعات انجام شده بریو این گروه سنی نشان دهنده ی مشکلات خاصی نمیباشند که تأثیر و اثر بخشی روفلومیلاست را برای این گروه سنی محدود نماید .
دوران بارداری
مطالعات انجام شده بروی حیوانات نشان میدهد که این دارو نمیتواند عوارض منفی داشته باشد ولی مطالعات کافی در خصوص خانمهای باردار وجود ندارد .
دوران شیردهی و مادران شیرده
اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد .پیش از مصرف این دارو رد دوران شیردهی نکات مثبت و منفی آن را با هم مقایسه کنید .
تداخلات دارویی
مصرف همزمان چند دارو با هم توصیه نمیشود و این در حالی است که گاهی اوقات چند دارو با هم مصرف میگردند .در چنین مواردی احتمالا پزشک دوز مصرفی دارو را تغییر میدهد و یا از روش های دیگر استفاده میکند .قبل از مصرف این دارو حتما به پزشک خود در خصوص دارو های مصرفی اطلاع دهید .موارد زیر با توجه به اهمیت شان انتخاب شده اند و تمام موارد را شامل نمیشوند
مصرف همزمان این دارو با دارو های دیگر توصیه نمیشود.ممکن است پزشکتان تصمیم بگیرد شما را با این دارو درمان نکند یا و یا سایر داروهای درمانی را تغییر دهد .
· Riociguat
مصرف همزمان این دارو با دارو های دیگر توصیه نمیشود و در صورت استفاده همزمان ,پزشکتان دوز یکی از انها و یا تناوب مصرفی را تغییر میدهد
· Ceritinib
• Clarithromycin
• Crizotinib
• Dabrafenib
• Fosphenytoin
• Idelalisib
• Nilotinib
• Phenobarbital
• Phenytoin
• Piperaquine
• Rifampin
·
مصرف همزمان این دارو با هریک از موارد زیر امکان بروز عوارض جانبی را افزایش میدهد ولی ممکن است مصرف هر دو دارو بهترین گزینه درمانی برای شما باشد .در صورت تجویز همزمان ،ممکن است پزشکتان دوز مصرفی یکی از انها و یا تعداد دفعات مصرفی یک یا هر دو را تغییر دهد .
Cimetidine
• Enoxacin
• Erythromycin
• Ethinyl Estradiol
• Fluvoxamine
• Gestodene
• Ketoconazole
تداخلات دارویی دیگر
مصرف همزمان دخانیات و الکل و تعدادی از مواد غذایی به همراه تعدادی از دارو ها باعث بروز عوارض جانبی میشود .میتوانید در خصوص مصرف همزمان این دارو با غذا و الکل و دخانیات با پزشکتان مشورت نمایید
سایر مشکلات پزشکی
ابتلا به بیماری های دیگر تاثیر این دارو را کاهش میدهد .در صورتی که به هر یک از این بیماری ها مبتلا میباشید ,حتما پیش از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید :
· افسردگی یا سابقه ابتلا به آن
· بیماریهای ذهنی و یا سابقه آن -با احتیاط مصرف گردد.میتواند باعث .وخامت وضعیت شود
· بیماریهای کبدی متوسط تا شدید -نباید این بیماران از این دارو مصرف کنند
·
نحوه مصرف
ین دارو را مطابق با تجویز پزشکتان مصرف نمایید و دوز مصرفی و تعداد دفعات مصرفی آن را تغییر ندهید .همچنین دارو را به مدتی طولانی تر از زمان تعیین شده مصرف نکنید . این دارو حاوی یک راهنمای پزشکی است .بهتر است پیش از مصرف این بروشور را به خوبی مطالعه کنید و در صورت ابهام با پزشکتان مشورت نمایید .
میتوانید این دارو را با غذا و یا بدون آن مصرف کنید .
میزان مصرف
دوز مصرفی این دارو به نسبت افراد با هم متفاوت است و در این مورد به توصیه های پزشک خود و یا دستورات همراه دارو استفاده کنید .اطلاعات ذیل میزان متوسط مصرف دارو را نشان میدهند و در صورتی که دوز مصرفی شما متفاوت میباشد ان را تغییر ندهید مگر با مشورت با پزشکتان .
دوز مصرفی دارو به شدت تاثیر دارو بستگی دارد .همچنین تعداد دفعات مصرف دارو ,مدت زمان ان ,زمان بین مصرف و مشکتان تعیین وارد مشابه به شدت بیماری شما وابسته است .
برای پیشگیری از بروز بیماری ریوی انسدادی مزمن (COPD) و به حالت قرص های خوراکی
· بزرگسالان - یک قرص 500 میکروگرمی یک بار در روز
l اطفال -دوز مصرفی اطفال باید توسط پزشک تعیین شود
در صورت فراموش کردن یک وعده دارویی چه کنیم؟
در صورتی که مصرف دارو را فراموش کردید ,به محض انکه این موضوع را به یاد اوردید ,از دارو استفاده کنید ولی در صورتی که خیلی نزدیک به زمان مصرف بعدی هستید همان روال را ادامه دهید و دوز مصرفی را دوبرابر نکنید .
در صورت استفاده بیش از حد و موارد اورژانسی چه کنیم ؟
در صورتی که فرد میزان زیادی از دارو مصرف کرده باشد باید با مرکز عمومی کنترل سموم تماس بگیرید و اگر فرد نفس نمیکشد با اورژانس تماس بگیرید .
در هنگام استفاده از دارو چه موارد تغذیه ای را باید در نظر گرفت؟
.میتوایند رژیم غذایی نرمال خود را ادامه دهید مگر اینکه پزشکتان توصیه دیگری داشته باشد .
شیوه نگهداری از دارو
دارو را در محلی سر پوشیده به دور از گرما و رطوبت و نور مستقیم قرار دهید .داروهایی که تاریخ مصرفشان گذشته است را دور بریزید .دارو را از دسترس کودکان دور نگاه دارید.دار. را در معرض سرمای شدید قرار ندهید تا منجمد نشود .
اقدامات احتیاطی
پزشکتان باید وضعیت شما را در فواصل معین بررسی نماید تا از عملکرد صحیح دارو اطمینان حاصل کندو در صورت نیاز مصرف دارو را قطع نماید
از این دارو به منظور پیشگیری از بروز علایم بیماری ریوی انسدادی مزمن (COPD) استفاده میشود .در صورتی که علایم شما حاد هستند ،باید از نوع استنشاقی این دارو مصرف کنید تا با سرعت زیاد به تنفس شما کمک نماید . در صورتی که نوع استنشاقی این دارو را ندارید و یا ابهامی در این زمینه دارید ،با پزشکتان مشورت نمایید .
این دارو میتواند باعث بروز علائمی مانند تحریک پذیری و یا رفتار های غیر معمول برای تعدادی از افراد شود مانند حس ناراحتی و ناامیدی ،حساس شدن ،اختلال در خواب ،حس اضطراب و دشمنی .همچنین ممکن است این دارو باعث بروز افکار و یا گرایش به خودکشی شده و افسردگی فرد را بیشتر نماید در صورتی که خودتان و یا پرستارتان هر یک از این علایم را مشاهده کردید ،بلافاصله به پزشکتان اطلاع دهید .
این دارو در کاهش وزن بیمار مؤثر است .پزشکتان باید وزن شما را در طی مصرف این دارو به صورت منظم بررسی نماید .
از مصرف همزمان این دارو با داروهای دیگر بپرهیزید مگر با تجویز پزشکتان مانند داروهای تجویزی و غیر تجویزی و داروهای گیاهی و ویتامین ها .
عوارض جانبی
ین دارو علاوه بر تاثیرات مثبت ,ممکن است تعدادی عوارض هم بر جای گذارد .اگرچه تمام این موارد بروز نمی کنند ولی در صورت بروز باید مراقبت های پزشکی صورت گیرد .
در صورت بروز این موارد به پزشکتان اطلاع دهید :
موارد معمول
· کاهش وزن بی دلیل
موارد غیر معمول
· لرز
· سرفه
· اسهال
· ناامیدی
· ترس و اضطراب
· حس ناراحتی و پوچی
· تب
· خس ناخوشی و بیماری
· سردرد
· کج خلقی
· درد مفاصل
· فقدان اشتها
· تهوع
· ابریزش بینی
· گلودرد
· بی خوابی
· لرز
· تعریق
· افکار خود کشی یا تغییرات رفتاری
· خستگی
· دشواری در تمرکز
· ناتوانی در خوابیدن
· خستگی و ضعف غیر معمول
· استفراغ
تعدادی از علائم به مرور زمان و یا تطبیق بدن با انها از بین میروند و حتی میتوانید با پزشک خود در خصوص نحوه کاهش این عوارض مشورت نمایید .در صورتی که هر یک از علائم زیر از بین نرفتند و پایدار بودند حتما به پزشک خود مراجعه نمایید :
موارد غیر معمول
· ناراحتی شکم و معده
· پشت درد
· درد مثانه
· ادرار خونی یا تار و ابری
· سوزش قفسه سینه یا معده
· کاهش اشتها
· دشواری در دفع ادرار به همراه سوزش و درد
· سرگیجه
· سوهاضمه
· درد و حساسیت به درد در ناحیه اطراف چشمان و گونه ها
· لرزش پا و دست و پایین پا و بازو
· کمبود نفس یا دشواری در تنفس
· عطسه
· ناراحتی معده
· گرفتگی یا ابریزش بینی
· تعریق
· حساسیت ناحیه معده
· تنگی قفسه سینه یا خس خس سینه
· لرزش دست و پا
ممکن است تعدادی از بیماران علائم دیگر داشته باشند که در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه نمایند .