قطره اوتیسپت
Oticept
دارو شناسی
اوتیسپت یک داروی ترکیبی است که برای درمان عفونت های گوش استفاده می شود. این محصول حاوی دو دارو است. یکی استیک اسید که از رشد باکتری و قارچ جلگیری می کند، و یکی هیدروکورتیزون که استروئیدی است که قرمزی، ورم . خارش ناشی از عفونت را کاهش می دهد.
پیش از مصرف
بارداری
در حین بارداری این دارو تنها باید در صورت نیاز حقیقی مصرف شود. خطرات و مزایا ی استفاده از اوتیسپت را پیش از مصرف از پزشک بپرسید.
شیردهی
مشخص نیست که آیا اوتیسپت وارد شیر مادر می شود یا خیر. پیش از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
نحوه مصرف
گوش را به دقت تمیز کنید و تمام چرک های ها و دیگر مواد گوش بیرونی را خالی نمایید.برای ریختن قطره ی گوش ابتدا دست ها را بشویید. برای اجتناب از آلودگی به قطره چکان سر قوطی دست نزنید و نگذارید به گوش یا هر سطح دیگری برخورد کند.
برای اطمینان از مصرف میزان صحیح و برای اجتناب از برخورد قطره چکان با گوش از فرد دیگری بخواهید این کار را برای شما انجام دهد. برای کاهش خطر گیجی، قوطی دارو را چند دقیقه در دست نگه دارید تا گرم شود.
حداقل برای 24 ساعت اول درمان یا طبق دستور پزشک پنبه ی آغشته به اوتیسپت را روی گوش عفونی بگذارید. می توان ابتدا پنبه را روی گوش گذاشت سپس قطره را روی آن چکاند. پنبه را با چکاندن 3 تا 5 قره در هر 4 تا 6 ساعت خیس نگه دارید.
پس از برداشتن پنبه، طبق دستور پزشک معمولا روزانه 3 تا 4 قطره از اوتیسپت را داخل گوش بچکانید. بر پهلو دراز کشیده یا گوش عفونی را رو به بالا بگیرید. قطره چکان را دقیقا بالای گوش نگه دارید و سپس تعداد قطره تجویز شده را داخل کانال گوش بریزید. برای کمک به چرخ مناسب قطره ها داخل گوش در بزرگسالان لاله ی گوش را بالا و عقب نگه دارید. در کودکان لاله گوش را پایین و عقب بگیرید. برای 2 دقیقه سر را خم و گوش را رو به بالا نگه دارید. در صورت تجویز همین فرایند را برای گوش دیگر هم اجرا کنید. قوطبی را نشویید. سرپوش قطره چکان را پس از هر بار قسره چکانی تعویز کنید.
استفاده از دارو در نوبت های منظم باعث بهره مندی هرچه بیشتر می شود. برای کمک به یادآوری دارو را هر روز سر ساعت مشخص مصرف نمایید. حتی در صورت رفع علائم در چند روز ابتدایی به مصرف میزان تجویز شده ادامه دهید. توقف ناگهانی مصرف دارو ممکن است کوجب ادامه ی رشد باکتری ها شود که سبب بازگشت عفونت می گردد.
از مصرف میزان یا در نوبت های بیشتر از تویز اوتیسپت خودداری نمایید. استفاده غیرالزامی اوتیسپت می تواند موجب کاه عملکرد آن شود.
از رفتن اوتیسپت در چشم خودداری نمایید.
چنانچه وضعیت باقی ماند یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.
اقدامات احتیاطی
پیش از مصرف اوتیسپت چنانچه نسبت به آن یا هر داروی دیگری حساسیت دارید با پزشک خود در میان بگذارید.ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد که میتوانند منجر به واکنش های آلرژیک یا دیگر مشکلات شوند.
پیش از مصرف اوتیسپت درباره سابقه پزشکی خود به پزشک اطلاع دهید. خصوصا:
• سوراخی پرده ی گوش
• برخی عفونت های عمومی(تبخال،آبله گاوی، آبله مرغان)
• جراحی یا زخم گوش
عوارض جانبی
عوارض جانبی اوتیسپت عبارتند از:
بیشتر شناخته شده
• سوزش یا گزش موقتی در ابتدای مصرف دارو
عوارض جدی
• افزایش یا بروز قرمزی/ورم/درد جدید دور گوش
چنانچه پزشک شما اوتیسپت را برایتان تجویز کرده باشد به خاطر داشته باشید که او منافع آن را بیش از مضرات و عوارض جانبی آن دانسته است.به علاوه افراد بسیاری که از این دارو استفاده میکنند دچار هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی نشده اند.
رخ دادن واکنش آلرژیک جدی به این دارو دور از احتمال است، اما چنانچه رخ داد به پزشک مراجعه نمایید. علائم واکنش آلرژیک جدی عبارتند از:
جوش، خارش، ورم(به خصوص روی صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید، تنگی نفس.
اینها تمام عوارض جانبی محتمل نیستند. چنانچه متوجه عوارض دیگری شدید به پزشک اطلاع دهید.
تداخلات دارویی
پزشک ممکن است از پیش نسبت به تداخلات اوتیسپت آگاه باشد. بدون مشورت پزشک مصرف دارو های دیگر را شروع، متوقف نکرده و دوز مصرفی شان را تغییر ندهید.
پیش از مصرف اوتیسپت پزشک را در جریان تمام دارو های با یا بدون نسخه یا گیاهی که مصرف می کنید قرار دهید. به خصوص:
• دیگر دارو های گوش
متن حاضر ممکن است شامل تمام تداخلات دارویی نباشد. بنابراین پیش از مصرف این دارو پزشک را در جریان تمام محصولاتی که مصرف می کنید قرار دهید.