منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

لیکسیسناتید

Adlyxin

دارو شناسی

لیکسیسناتید به همراه رژیم مناسب و برنامه ی ورزشی برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده می شود. کنترل قند خون بالا به جلوگیری از آسیب کلیه، کوری، مشکلات عصبی، تحیلی اندام ها، و مشکلات توانایی جنسی کمک می کند. کنترل مناسب دیابت ممکن است خطر سکته یا حمله ی قلبی را نیز کاهش دهد. 
لیکسیسناتید مشابه هورمونی طبیعی در بدن است. از طریق آزاد سازی انسولین در پاسخ به سطح بالای قند(مثلا پس از وعده ی غذایی) و کاهش میزان قند تولیدی در کبد عمل می کند.
در صورتی که خواستار و نیازمند درمان انسولینی هستید، لیکسیسناتید ماده ای برای جبران انسولین نیست. 
 

پیش از مصرف

بارداری
در هنگام بارداری لیکسیسناتید تنها باید در صورت نیاز حقیقی مصرف شود. بارداری می تواند موجب بروز یا بدتر شدن دیابت شود. در مورد برنامه کنترل قند خون در حین بارداری با پزشک مشورت نمایید. پزشک ممکن است درمان دیابت را در طول بارداری تغییر دهد.
شیردهی
مشخص نیست که آیا لیکسیسناتید وارد شیر مادر می شود یا خیر.
 

نحوه مصرف

برگه ی راهنمای بیمار موجود در نسخه ی پزشک را پیش از مصرف و پیش از هربار تجویز مجدد مطالعه کنید.دستورات آماده سازی و و مصرف را فرا بگیرید.
. پیش از مصرف دارو را به دقت نگاه کنید تا چنانچه داخلش هرگونه ذرات ها یا تفاوت رنگی هست ببینید. اگر هریک از آن دو موجود بود مایع را تزریق نکنید. پیش از تزریق هر دوز ناحیه ی تزریق را با مالیدن الکل ضدعفونی کنید. محل تزریق را هر بار تغییر دهید تا آسیب  زیر پوست را کاهش دهید.
لیکسیسناتید را زیر پوست در ران، شکم، یا بازو طبق دستور پزشک تزریق کنید. معمولا روزانه 1 نوبت، 1 ساعت پیش از اولین وعده ی غذایی روز. 
لیکسیسناتید می تواند جذب دارو های دیگری مانند قرص های ضد بارداری، آنتی بیوتیک ها یا استومینوفن را کاهش دهد. دارو های دیگر را حداقل 1 ساعت پیش از مصرف لیکسیسناتید مصرف کنید. قرص های ضد بارداری را حداقل 1 ساعت پیش، یا 11 ساعت پس از مصرف این دارو مصرف کنید. چنانچه باید این دارو ها را با غذا مصرف کنید، آنها را با وعده یا میانوعده مصرف کنید، در زمانی که از لیکسیسناتید استفاده نمی کنید. 
استفاده از دارو در نوبت های منظم باعث بهره مندی هرچه بیشتر می شود. برای کمک به یادآوری دارو را هر روز سر ساعت مشخص مصرف نمایید.
خودکار تزریقتان را با کس دیگری مشترکا استفاده نکنید، حتی با تعویض سوزن. ممکن است باعث انتقال عفونت های جدی به افراد دیگر، یا ابتلا به عفونت های آنها شوید. 
چنانچه وضعیت باقی ماند یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید(زمانی که قند خونتان بسیار بالا یا پایین است).
 

اقدامات احتیاطی

پیش از مصرف لیکسیسناتید چنانچه نسبت به آن یا هر داروی دیگری حساسیت دارید با پزشک خود در میان بگذارید.ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد که میتوانند منجر به واکنش های آلرژیک یا دیگر مشکلات شوند.
پیش از مصرف لیکسیسناتید درباره سابقه پزشکی خود به پزشک اطلاع دهید.خصوصا:
•    بیماری لوزالمعده(پانکراس)
•    بیماری کلیوی
•    بیماری روده/معده(مانند مشکلات هضم) 
به خاطر قند خون بسیار بالا یا پایین ممکن است تاری دید، گیجی یا منگی را تجربه کنید. از رانندگی یا انجام هرکار دیگری در صورت کاملا آگاه نبودن می تواند خطرناک باشد بپرهیزید. 
در هنگام مصرف لیکسیسناتید از مشروبات الکلی استفاده نکنید چرا که خطر کاهش قند خون را بالا می برد.. چنانچه از ماریجوانا استفاده می کنید به پزشک اطلاع دهید.
در صورت داشتن استرس(مثلا تب، آسیب یا جراحی) کنترل قند خون دشوار تر است. در این مورد با پزشک مشورت نمایید چراکه ممکن است برنامه درمان، دارویی یا آزمایش قند را تغییر دهد.
پیش از انجام عمل جراحی پزشک یا دندانپزشک را در جریان تمام دارو هایی که مصرف می کنید قرار دهید.
 

عوارض جانبی

عوارض جانبی لیکسیسناتید عبارتند از:
بیشتر شناخته شده
•    حالت تهوع
•    استفراغ
•    اسهال
•    یبوست
•    ناراحتی معده
•    گیجی
•    درد/خارش/ورم ناحیه ی تزریق
حالت تهوع با ادامه ی تزریق لیکسیسناتید کمتر می شود.
عوارض جدی
•    علائم مشکلات کلیوی(مانند تغییر در میزان ادرار)
اسهال/استفراغ دائم و مکرر ممکن است موجب از دست رفتن شدید آب بدن شود. چنانچه علائم کم آبی بدن، مانند خشکی دهان/تشنگی، ضربان قلب تند، منگی یا سنگینی سر را احساس کردید سریعا به پزشک اطلاع دهید.
لیکسیسناتید به ندرت موجب بیماری بسیار جدی لوزالمعده شده است. چنانچه علائم آماس لوزالمعده از جمله : حالت تهوع/استفراغ دائم، شکم یا معده درد شدید،  داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
لیکسیسناتید معمولا موجب قند خون پایین نمی شود. قند خون پایین ممکن است در صورت تجویز لیکسیسناتید به همراه دارو های دیابتی دیگر اتفاق بیفتد یا در صورتی که از غذاهایتان میزان کالری کافی دریافت نکنید، یا در صورتی که ورزش سنگین انجام دهید. در مورد احتمال کاهش دوز دارو های دیابت با پزشک مشورت نمایید.علائم قند خون پایین عبارتند از: تعریق، لرزش، ضربان قلب تند، تاری دید، گیجی، مورمور شدن سدت و پا. بهتر است قرص یا ژل گلوکز به همراه داشته باشید تا قند خون پایین را درمان کنید. چنانچه این اشکال مطمئن ز گلوکز را نداشتید، قند خون را به سرعت با خوردن قرص قند، عسل، شکلات یا نوشیدن آب میوه ی غیر رژیمی جبران کنید. برای کمک به جلوگیری از قند خون پایین، وعده های غذایی را در ساعات مرتب مصرف کنید.
علائم قند خون بالا عبارتست از: تشنگی، افزایش ادرار، گیجی، منگی، تنفس تند و بوی میوه مانند دهان. چنانچه این علائم اتفاق افتاد سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
چنانچه پزشک شما این دارو را برایتان تجویز کرده باشد به خاطر داشته باشید که او منافع آن را بیش از مضرات و عوارض جانبی آن دانسته است.به علاوه افراد بسیاری که از این دارو استفاده میکنند دچار هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی نشده اند.
رخ دادن واکنش آلرژیک جدی به این دارو دور از احتمال است، اما چنانچه رخ داد به پزشک مراجعه نمایید. علائم واکنش آلرژیک جدی عبارتند از:
جوش، خارش، ورم(به خصوص روی صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید، تنگی نفس.
اینها تمام عوارض جانبی محتمل نیستند. چنانچه متوجه عوارض دیگری شدید به پزشک اطلاع دهید.
 

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است موجب تغییر عملکرد دارو یا افزایش عوارض جانبی شود.اما این مساله به این معنی نیست که تمام داروها با یکدیگر تداخل دارند.فهرستی از محصولاتی که مصرف میکنید (از جمله داروهای با نسخه و بدون نسخه و همچنین داروهای گیاهی )تهیه کرده و به پزشک نشان دهید. بدون تایید پزشک از شروع، توقف یا تغییر دوز دارو هایی که مصرف می کنید خودداری نمایید.
مسدود کننده های بتا مانند(metoprolol، propranolol، قطره ی آب مروارید مثل timolol) ممکن است از ضربان قلب تند یا کوبنده که فرد معمولا در زمان افت قند خون تحربه می کند جلوگیری می کنند. دیگر علائم پایین بودن قند خون مانند گیجی، گرسنگی یا تعریق تحت تاثیر این دارو ها قرار نمی گیرند.
بسیاری از دارو های می توانند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهند و کنترل قند خون را دشوار کنند. پیش از شروع، توقف یا تغییر هر دارویی در مورد اثر گذاری آنها بر قند خون با پزشک مشورت کنید. قند خون را مرتبا بررسی نمایید و نتیجه را به پزشک گزارش کنید. پزشک ممکن است برنامه ی دارو های دیابت، ورزش یا رژیم را تغییر دهد.
 

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه