کاریسوپرودول
Soma
دارو شناسی
کاریسوپرودول برای درمان کوتاه مدت درد و ناراحتی عضلات استفاده می شود. کاریسوپرودول معمولا به همراه استراحت، درمان فیزیکی، و درمان های دیگر مصرف می شود. این دارو از طریق کمک به آرامش بخشی عضلات عمل می کند.
پیش از مصرف
سالمندان
بیماران سالمند ممکن است نسبت به عوارض جانبی کاریسوپرودول به خصوص گیجی و منگی حساس تر باشند.
بارداری
مصرف کاریسوپرودول در سه ماهه ی اول بارداری توصیه نمی شود. می تواند به جنین آسیب برساند. طی 6 ماهه ی آخر بارداری کاریسوپرودول تنها باید در صورت نیاز حقیقی مصرف شود.
شیردهی
کاریسوپرودول وارد شیر مادر می شود و می تواند اثرات نامطلوب برای نوزاد داشته باشد.
نحوه مصرف
کاریسوپرودول خوراکی است. آن را با یا بدون غذا معمولا روزانه در 4 نوبت مصرف کنید.
دوز مصرفی به وضعیت سلامت و واکنش به درمان بستگی دارد. کاریسوپرودول باید برای کوتاه مدت(3 هفته یا کمتر) استفاده شود. از مصرف دارو در مدت یا در دوز بیشترر از میزان تجویز پزشک خودداری نمایید. انجام این کار به تسریع بهبود وضعیت کمک نمی کند، تنها احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش می دهد.
کاریسوپرودول ممکن است موجب واکنش های بازگشتی شود. به خصوص اگر برای مدتی طولانی یا در دوز بالا به طور مرتب استفاده شده باشد.در برخی موارد علائم بازگشتی(مانند اضطراب، تعریق، دشواری خواب، ارزش، اسهال، توهم) ممکن است با توقف ناگهانی مصرف دارو بروز پیدا کنند. برای جلوگیری از واکنش های بازگشتی پزشک ممکن است دوز مصرفی را به تدریج کم کند.
اگرچه کاریسوپرودول به بسیاری از افراد کمک کرده، اما پاهی اوقات می تواند موجب اعتیاد شود. این خطر به خصوص با داشتن بیماری استفاده بیش از حد از مواد(مانند استفاده بیش از حد یا اعتیاد به مخدر یا الکل) افزایش می یابد. این دارو را دقیقا طبق دستور مصرف کنید تا خطر اعتیاد به آن کاهش یابد.
چنانچه وضعیت پس از 2 تا 3 هفته همچنان باقی ماند یا بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.
اقدامات احتیاطی
پیش از مصرف کاریسوپرودول چنانچه نسبت به آن یا هر داروی دیگری حساسیت دارید با پزشک خود در میان بگذارید.ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد که میتوانند منجر به واکنش های آلرژیک یا دیگر مشکلات شوند.
پیش از مصرف کاریسوپرودول پزشک را در جریان سابقه ی بیماری های خود قرار دهید. به خصوص:
• برخی بیماری های خونی
• بیماری کلیوی
• بیماری کبد
• تشنج
• سابقه ی شخصی یا خانوادگی اعتیاد به مصرف دارو
کاریسوپرودول می تواند موجب گیجی یا تاری دید شود. از رانندگی یا انجام هرکار دیگری در صورت کاملا آگاه نبودن می تواند خطرناک باشد بپرهیزید. از مشروبات الکلی استفاده نکنید. چنانچه از ماریجوانا استفاده می کنید به پزشک اطلاع دهید.
پیش از انجام عمل جراحی یا تصویربرداری پزشکی پزشک یا دندان پزشک را درجریان مصرف کاریسوپرودول و تمام دارو های با یا بدون نسخه و دارو های گیاهی دیگر قرار دهید.
عوارض جانبی
عوارض جانبی کاریسوپرودول عبارتند از:
بیشتر شناخته شده
• گیجی
• منگی
• سردرد
عوارض جدی
• سرگیجه
چنانچه پزشک شما این دارو را برایتان تجویز کرده باشد به خاطر داشته باشید که او منافع آن را بیش از مضرات و عوارض جانبی آن دانسته است.به علاوه افراد بسیاری که از این دارو استفاده میکنند دچار هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی نشده اند.
رخ دادن واکنش آلرژیک جدی به این دارو دور از احتمال است، اما چنانچه رخ داد به پزشک مراجعه نمایید. علائم واکنش آلرژیک جدی عبارتند از:
جوش، خارش، ورم(به خصوص روی صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید، تنگی نفس.
اینها تمام عوارض جانبی محتمل نیستند. چنانچه متوجه عوارض دیگری شدید به پزشک اطلاع دهید.
تداخلات دارویی
تداخل دارویی ممکن است موجب تغییر عملکرد دارو یا افزایش عوارض جانبی شود.اما این مساله به این معنی نیست که تمام داروها با یکدیگر تداخل دارند.فهرستی از محصولاتی که مصرف میکنید (از جمله داروهای با نسخه و بدون نسخه و همچنین داروهای گیاهی )تهیه کرده و به پزشک نشان دهید. بدون تایید پزشک از شروع، توقف یا تغییر دوز دارو هایی که مصرف می کنید خودداری نمایید.
پزشک را درجریان مصرف مواد محصولات دیگری که موجب گیجی می شوند مانند الکل یا ماریجوانا، آنتی هیستامین(مانند سیتریزین یا دیفن هیدرامین)، دارو های خواب آور یا ضد استرس(مانند alprazolam، diazepam، zolpidem) شل کننده ی عضلات و مسکن ها (مانند کودئین) قرار دهید.
برچسب روی دارو ر ا نگاه کنید چرا که ممکن است حاوی موادی باشد که موجب گیجی می شود. در مورد امنیت مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید.