بسیاری از افراد سعی می کنند افسردگی خود را پنهان کنند. برخی از آنها با پنهان کردن علائم و ارائه یک چهره شاد سعی در پنهان کردن مشکل خود دارند.
افراد مبتلا به افسردگی پنهان اغلب تمایلی به نشان دادن حالات افسرده خود ندارند. آنها معتقدند اگر به زندگی کردن ادامه دهند، افسردگی به خودی خود برطرف می شود. در برخی موارد ممکن است افسردگی به مرور زمان درمان شود. اما در اکثر موارد این افراد احساس ناراحتی و تنهایی را به همراه خود می کشند.
مقابله با افسردگی از طریق پنهان کردن احساسات واقعی بسیار رایج است – اکثر ما در مورد احساسات خود صحبت نمی کنیم و دیگران را درگیر مشکلاتمان نمی کنیم. اما اگر یک دوست یا یکی از اعضای خانواده دچار این مشکل شدند، آگاهی از برخی علائم به شما کمک می کنند تا افسردگی پنهان را در این افراد کشف کنید. 6 نشانه مربوط به افسردگی پنهان عبارتند از:
1. این افراد دارای خواب غیر عادی هستند و عادت های خوردن و نوشیدن آنها نیز با دیگران متفاوت است.
وقتی فردی دچار تغییراتی در خواب و خوردن غذا می شود، معمولا نشانه این است که وی دچار مشکلی شده است. خواب منظم نشان دهنده سلامت جسمی و روحی می باشد. وقتی شخصی نمی تواند بخوابد یا بیش از حد می خوابد، ممکن است نشانه ای از افسردگی پنهان باشد.
برخی دیگر برای بهبود حال و شرایط خود به الکل یا غذا خوردن روی می آورند. زیاد خوردن باعث می شود فرد افسرده احساس سیر شدن کرده و در نتیجه از لحاظ روحی و عاطفی کمتر احساس ناراحتی داشته باشد. نوشیدن مشروبات الکلی نیز باعث می شود فرد کمتر احساس ناراحتی و تنهایی کند. برخی افراد نیز گاهی علائم معکوس از خود نشان می دهند و به غذا و نوشیدنی ها بی علاقه می شوند.
2. همیشه به اجبار چهره خود را شاد نشان می دهند و بهانه هایی می آورند.
گاهی متوجه می شویم که برخی سعی می کنند خود را شاد نشان دهند. این نقابی است که خیلی از ما گاهی به صورت می گذاریم. اما در اکثر موارد این نقاب شخصیت و عواطف واقعی فرد را نشان نمی دهد. این افراد تمایل ندارند که زمان زیادی را با دیگران سپری کنند و به همین علت اکثر اوقات بهانه هایی می آورند تا تنهایی خود را از دست ندهند.
مشاهده چهره واقعی فردی که نقاب پوشیده بسیار دشوار است. گاهی در مکالمات صادقانه و درد و دل ها این چهره و عواطف آشکار می شوند.
3. در این شرایط افراد خیلی فلسفی تر از حالت عادی صحبت می کنند.
زمانی که با یک فرد افسرده صحبت می کنید که سعی دارد افسردگی را پنهان کند، متوجه خواهید شد که مکالمه بیشتر در مورد موضوعات فلسفی است که در حالت عادی زیاد در مورد آنها صحبت نمی شود. برخی از موضوعات مربوط به آن عبارتند از مفهوم زندگی یا اینکه زندگی آنها تاکنون چگونه گذشته است. این افراد حتی به فکر صدمه رساندن به خود و یا مرگ هستند. آنها در مورد یافتن شادی یا یک مسیر بهتر در زندگی صحبت می کنند.
این موضوعات نشان می دهند که فرد از لحاظ درونی با افکاری مبارزه می کند که نمی توان با همه در میان گذاشت.
4. این افراد ممکن است گریه کنند و از دیگران درخواست کمک کنند.
افراد دارای افسردگی پنهان به شدت مبارزه می کنند تا مشکل خود را پنهان کنند. گاهی نیز تسلیم می شوند و به بیان احساسات واقعی خود برای دیگران می پردازند. حتی ممکن است به پزشک یا درمانگر مراجعه کنند.
پس از برگزاری جلسات مشاوره و مراجعه به پزشک تشخیص می دهند که دچار افسردگی هستند.
5. آنها همه چیز را با شدت بیشتری نسبت به حالت طبیعی درک می کنند.
فرد مبتلا به افسردگی که سعی در پنهان کردن آن دارد، اغلب دارای احساسات قوی تری نسبت به دیگران است. به عنوان مثال ممکن است صحنه ای از یک برنامه تلویزیونی برای شخصی زیاد دردناک نباشد، اما فرد مبتلا به افسردگی با مشاهده صحنه تلخ در برنامه تلویزیونی به طور ناگهانی شروع به گریه کردن می کند. یا در زمان رانندگی به خاطر اشتباه یک راننده دیگر به شدت عصبانی می شود و یا اینکه به طور ناگهان به کسی اظهار عشق می کند. پنهان کردن و محدود کردن افسردگی باعث می شود دیگر عواطف به آسانی بروز کنند.
6. میزان خوشبینی این افراد نسبت به حالت عادی کمتر است.
روانشناسان به این پدیده به عنوان واقع گرایی افسردگی اشاره می کنند و شواهدی وجود دارد که صحت این مطلب را تایید می کند. زمانی که فردی به افسردگی مبتلاست، یک تصویر واقعی تر از جهان و اطراف آن را می بیند. افرادی که افسرده نیستند، خوش بین تر هستند و انتظاراتی دارند که شاید در شرایط واقعی قابل اجرا نباشد. افراد غیر افسرده همیشه تصور می کنند عملکرد خوبی دارند. گاهی مخفی کردن واقع گرایی افسردگی بسیار سخت خواهد بود.
نگارنده مقاله: گروه مترجمان سبزوسالم