به حرکت های نرمشی و ماساژ جهت حفظ سلامت ستون فقرات، دیسک، اعصاب و اسکلت بدن، بدون نیاز به دارو یا جراحی، کایروپراکتیک گفته میشود. کایروپراکتیک تلفیقی از علم و هنر تنظیم مفاصل منحرف بدن، بخصوص ستون فقرات است که سبب کاهش فشارهای عصبی نخاعی، و در نتیجه تامین سلامت کل بدن میباشد.
آیا کایروپراکتیک در دوران بارداری بیخطر است؟
هیچ مانع شناخته شده ای در بکارگیری کایروپراکتیک در دوران بارداری وجود ندارد. همه فیزیوتراپ های این زمینه جهت کار با زنان باردار آموزش دیده اند و کار با آنها جزء مراقبت های روتین این افراد محسوب میگردد.
برخی از فیزیوتراپ ها تنها به انجام کایروپراکتیک در دوران بارداری و پس از زایمان مبادرت میورزند. کایروپراکتیک علیرغم تامین سلامت در دوران بارداری، حتی در زمینه ناباروری نیز موثر میباشد.
فیزیوتراپ هایی که جهت کار با زنان باردار آموزش دیده اند، از میزهایی استفاده میکنند که مختص زنان باردار تنظیم شده است. همچنین برای پیشگیری از وارد آمدن فشارهای غیر ضروری بر روی شکم از تکنیک های خاصی استفاده میکنند.
این دسته از فیزیوتراپ ها همچنین تمرین ها و نرمش هایی را به شما ارائه میدهند که در دوران بارداری کاملا بیخطر هستند.
چرا باید در دوران بارداری از کایروپراکتیک استفاده کرد؟
در دوران بارداری، تغییرات فیزیولوژیکی و غدد درون ریز متعددی که رخ میدهد برای آنست که محیط و شرایط برای زیست جنین در حال رشد فراهم شود.
این تغییرات میتوانند سبب انحراف مفاصل یا ستون فقرات شوند:
- بیروزن زدن شکم و افزایش منحنی (گودی) کمر
- تغییرات لگن
- سازگاری پاسچر (حالت بدن)
یکی دیگر از دلایل استفاده از کایروپراکتیک در دوران بارداری، برقراری تعادل لگن است.
هنگامیکه لگن منحرف شود، ممکن است میزان فضای در دسترس جنین، جهت رشد کاهش یابد. به بروز چنین وضعیتی محدودیت داخل رحمی گویند.
لگن منحرف همچنین آماده شدن موقعیت جنین برای زایمان را دشوار میسازد.
این امر بر توانایی مادر مبنی بر زایمان طبیعی (روش غیر تهاجمی) نیز تاثیر میگذارد و منجربه مداخلات جراحی مانند عمل سزارین میگردد.
دستگاه عصبی، بزرگترین و مهمترین دستگاه ارتباطی برای تمام دستگاه های بدن، از جمله دستگاه تناسلی است. صاف و همتراز نگه داشتن ستون فقرات به کل بدن از جمله دستگاه عصبی کمک میکند تا عملکرد موثرتری داشته باشد.
مزایای کایروپراکتیک در دوران بارداری چیست؟
کایروپراکتیک در دوران بارداری مزایایی را به دنبال دارد که بالقوه ترین آنها عبارتند از:
- داشتن یک بارداری سالم
- کنترل علائم تهوع
- کاهش طول زایمان
- تسکین درد کمر، گردن و مفاصل
- پیشگیری از عمل سزارین
توصیه آخر
در خصوص کایروپراکتیک با پزشک خود مشورت کنید. اگر هنوز با کایروپراکتیک در دوران بارداری آشنا نیستید، از پزشکتان بخواهید در این خصوص اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد و در مورد مزایای آن شما را راهنمایی کند.