در این مقاله به مسائل مهمی می پردازیم که کودک از 3 ماهگی تا 6 سالگی در پیشرفت زبانی خود کسب می کند.

صحبت کردن کودک در 3 تا 12 ماهگی

در این دوره بیشتر نوزاد صدا تولید کرده و می خندد، با صداها بازی می کند و سعی می کند از طریق حرکات بدن با دیگران ارتباط برقرار کند. دوره غان و غون کردن یا به اصطلاح Babbling یک مرحله مهم در سال اول است و برای بسیاری از کودکان بیان لغات در حدود 12 ماهگی آغاز می شود. 
پس از مرحله غان و غون کردن کودک رشته نامفهومی از صداها را تولید می کند که اغلب با تن شبیه به مکالمه همراه است و به این ترتیب غان و غون کردن نوزاد معنادار می شود. اولین لغات نیز در حدود 12 ماهگی آغاز می شوند.

صحبت کردن کودک از 12 تا 18 ماهگی

در این دوره معمولا اولین لغات توسط کودک بیان می شوند (این لغات اولیه دارای معنی می باشند.). به این ترتیب در ماه های بعد تعداد لغات بیان شده توسط کودک افزایش پیدا می کنند. درک نوزاد در این دوره بیشتر از آن چیزی است که بیان می کند و قادر است دستورالعمل های ساده را دنبال کند. در حقیقت وقتی به نوزاد "نه" می گویید، متوجه منظور شما می شود گرچه از آن پیروی نمی کند.

اگر فرزند شما تا 12 ماهگی غان و غون نمی کند و از حرکات بدن استفاده نمی کند، با گفتار درمان مشورت کنید.

صحبت کردن کودک از 18 ماهگی تا 2 سالگی

در سال دوم دایره لغات کودک نوپای شما بیشتر شده و وی دو لغت را با هم در جملات کوتاه استفاده می کند. او بیشتر آنچه را بیان می شود درک می کند و شما نیز صحبت های او را متوجه می شوید.
پیشرفت زبانی به شدت متفاوت است، اما اگر فرزندتان تا 18 ماهگی لغتی بیان نمی کند، حتما به گفتار درمان مراجعه کنید.

صحبت کردن کودک از 2 تا 3 سالگی

کودک قادر است با جملات طولانی تر و پیچیده تر صحبت کرده و از صداهای متنوع تر و واضح تر استفاده کند. تا 3 سالگی، غریبه ها قادرند اکثر صحبت ها و جملات کودک را درک کنند.

صحبت کردن کودک از 3 تا 5 سالگی

 

اکنون کودک در دوره پیش از دبستان است و شما از وی انتظار مکالمات پیچیده تری دارید. کودک نیز تمایل دارد در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر کند و به این ترتیب دایره لغات او بیشتر خواهد شد. کودک پیش از دبستان قوانین اصلی دستور زبان را درک می کند و می تواند با جملات پیچیده تری نسبت به قبل صحبت کند. در این سن باید منتظر شنیدن داستان های سرگرم کننده از کودک باشید.

صحبت کردن کودک از 5 تا 6 سال

در سال اول مدرسه کودک لغات بیشتری فراخواهد گرفت و درک خواهد کرد که صداها در زبان چگونه با هم کار می کنند. به علاوه در داستان گفتن پیشرفت بیشتری خواهد داشت.

نکته مهم: رشد و پیشرفت کودکان متفاوت است و هیچ کودکی دقیقا از یک سن یا زمان خاص صحبت کردن را شروع نمی کند. در هر زمینه ای پیشرفت در یک جهت نسبتا قابل پیش بینی رخ می دهد، اما تنوع گسترده ای در آنچه طبیعی تلقی می شود، وجود دارد. اگر در هر زمینه ای دچار نگرانی هستید، بهتر است به پزشک کودک خود، گفتار درمان یا متخصص اطفال مراجعه کنید.

تفاوت بین زبان و تکلم

تکلم به معنای تولید صداهایی است که لغات را تشکیل می دهند. این فرایند یک فعالیت فیزیکی است که توسط مغز کنترل می شود. تکلم نیازمند حرکات هماهنگ و دقیق زبان، لب، فک، کام، ریه ها و حنجره می باشد. 
تولید این حرکات دقیق نیاز به تمرین زیادی دارد و این تمرین در 12 ماه اول تولد نوزاد انجام می شود. کودکان به مرور زمان یاد می گیرند به درستی از صداها استفاده کنند که استفاده از برخی از این صداها زمان بیشتری نیاز دارد.

زبان عبارت است از لغاتی که کودک شما درک می کند و از آنها استفاده می کند. به علاوه چگونگی استفاده از این لغات نیز مهم می باشد. زبان شامل گفتار و نوشتار می شود. بخش هایی که زبان را تشکیل می دهند، عبارتند از واژگان، دستور زبان و تکلم. 
واژگان عبارت است از ذخیره کلماتی که یک فرد دارد و مانند یک فرهنگ لغت در طولانی مدت در ذهن خود نگه می دارد. دستور زبان نیز مجموعه ای از قوانین است که در مورد چگونگی قرار گرفتن کلمات در جملات استفاده می شود. این قوانین از طریق تجربه به دست می آیند. 
تکلم نیز مهارت زبانی است که ما در ساختار جمله و برای بیان مکالمه و داستان و شعر و یا نوشتن دستورالعمل ها استفاده می کنیم. جالب است بدانید کودکان در سنین خیلی پایین مهارت کامل در واژگان و دستور زبان را پیدا می کنند. 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران