منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

آسیب دیدگی رباط متقاطع قدامی

acl injury

این بیماری زمانی بروز میکند که شما در حال انجام تمارین ورزشی هستید و به طور ناکهانی مسیر خود را تغییر میدهید  و در حالی که وضعیت پایتان ثابت است میچرخید و یا زانوی خود را بیش از محدوده طبیعی باز میکنید
 . 

شرح بیماری

در این بیماری  رباط متقاطع قدامی و یا ای سی ال  که در مفصل زانو قرار گرفته است , اسیب میبیند .این رباط بیشتر در ورزش هایی اسیب میبیند که دارای توقف های ناگهانی و تغییر مسیر میباشند مانند بسکتبال ,فوتبال و والیبال  و پس از ان هم زانو ورم کرده و نمیتواند وزنی را تحمل کند .بسیاری از افراد  در هنگام ورزش صدایی را در زانوی خود میشوند که همان اسیب وارد بر  رباط یادشده میباشد .
درمان این بیماری به نسبت اسیب وارد شده متفاوت میباشد و شامل جراحی  به منظور جایگزینی مفصل تا تمارین توانبخشی است .در صورتی که شما به ورزشی علاقه دارید که تمارین پرشی زیادی دارد ,میتوانید با مشورت با پزشک خود از بروز این بیماری جلوگیری نمایید .

نشانه ها

نشانه های بروز این بیماری عبارتند از :
•     ایجاد صدای بلند در زانو هنگام اسیب دیدگی 
•    درد شدید و ناتوانی در  ادامه دادن تمارین ورزشی 
•    تورم زانو که پس از چند ساعت وخیم تر میشود 
•    ناتوانی زانو در تحمل وزن 

زمان مناسب مراجعه به پزشک

بیشتر افراد پس از بروز این بیماری سریعا به اورژانس مراجعه میکنند 

علل

مفاصل بافت های قوی هستند که استخوان ها را به هم متصل میکنند .رباط متقاطع قدامی ,یکی از دو رباطی است که از میانه زانو عبور میکند و استخوان ران را به استخوان فلم پا وصل میکند .
این بیماری زمانی بروز میکند که شما در حال انجام تمارین ورزشی هستید و به طور ناکهانی مسیر خود را تغییر میدهید  و در حالی که وضعیت پایتان ثابت است میچرخید و یا زانوی خود را بیش از محدوده طبیعی باز میکنید .
همچنین  زمانی که فرد در طی ورزش میپرد و به طور نامناسبی به زمین می اید , احتمال بروز این بیماری وجود دارد .برخورد های طی ورزش فوتبال و تصادف با  موتور سیکلت  هم  باعث بروز این بیماری میشوند .

عوامل تشدید

خانمها بیش از اقایان در معرض ابتلا به این بیماری میباشند .عضله چهار سر ران خانمها به نسبت عضله پشتی ران (همسترینگ ) قوی تر میباشد و به همین دلیل خانمها  دچار عدم تعادل توانی میباشند .همسترینگ باعث میشود تا استخوان قلم پا بیش از اندازه به سمت جلو حرکت نکند .تعدادی از خانمها پس از پرش به حالتی فرود می ایند که فشار وارد بر رباط متقاطع قدامی بیشتر میشود .

پیامدهای مورد نظر

افراد مبتلا به این بیماری با احتمال بالاتری به ارتروز دچار میشوند  که در ان غضروف مفصلی تحلیل میرود و سطح نرم ان زبر میشود .حتی اگر شما برای نوسازی مفصل مورد جراحی قرار گیرید ,ممکن است به ارتروزمبتلا شوید .

آمادگی برای ملاقات پزشک

درد شدید و ناتوانی  ناشی از این بیماری باعث میشود تا بیماران سریعا به اورژانس مراجعه کنند و با توجه به میزان درد ممکن است فرد  را  به پزشک متخصص ورزش درمانی و یا جراح ارتوپدی ارجاع دهند 
پزشکتان ممکن است این سوالات را از شما بپرسد 
•    ابا علائم شما به طور موقتی بروز میکنند و یا همیشگی هستند ؟
•    ایا حرکت خاصی وجود دارد که درد تان را افزایش یا کاهش دهد ؟
•    آیا زانوی شما به هنگام حرکت   قفل میشود  ؟
•    آیا تا به حال حس کرده ای که زانوی شما حالت بی ثباتی دارد و یا نمیتواند وزن را تحمل کند ؟

آزمایشات و تشخیص بیماری

در طی ازمون فیزیکی ,پزشکتان وضعیت زانوی شما را بررسی میکند و ان را با زانوی سالمتان مقایسه میکند و ممکن است زانوی شما را در جهات مختلف حرکت دهد تا بتواند تشخیص بهتری  داشته باشد .
معمولا تشخیص بر پایه  ازمونهای فیزیکی صورت میگیرد ولی ممکن است  از روش های دیگر به منظور درک شدت بیماری و دلایل ان استفاده شود .
•    اشعه ایکس : اشعه ایکس میتواند شکستگی های استخوانی را به خوبی نشان دهد ولی گزینه  مناسبی برای بافت های نرم همانند تاندون ها و رباط ها نمیباشد .
•    ام آر آی : در این روش از امواج رادیویی به همراه میدان های مغناطیسی قوی استفاده میشود  و میتواند تصاویر دقیقی از میزان اسیب وارد بر زانو در طی بیماری  تهیه نماید و احتمال اسیب دیدگی دیگر رباط های زانو یا غضروف مفصل را  تشخیص دهد .
•    سونوگرافی : در این روش از امواج صوتی  استفاده میشود و با ان اسیب دیدگی رباطی ,تاندون ها و عضلات زانو بررسی میشود

درمان و دارو

در درمان های اولیه این بیماری سعی میشود تا درد و تورم زانو کاهش یابد و زانو بتواند به میزان قبل حرکت کند و عضلات دور زانوی شما تقویت شوند .
سپس پزشکتان تصمیم میگیرد که شما فقط به توان بخشی نیاز دارید و یا توان بخشی به همراه جراحی .این تصمیم با توجه به میزان اسیب دیگی و با گرایش شما به تغییر فعالیت هایتان  گرفته میشود .
معمولا بیمارانی که میخواهد ورزش های مورد علاقه خود را ادامه دهند مورد جراحی قرار میگیرند ولی افرادی دیگری که دجار اسیب دیدگی های شدید غضروف و یا رباط نمیباشند ,با توان بخشی درمان میشوند .
درمان 
در هر صورت ,توان بخشی در روند درمانی شما وجود دارد و شامل این موارد میشود :
•    استفاده از چوب زیر بغلو یا در صورت امکان ,زانوبند 
•    تمرینات افزایش دهنده محدوده حرکتی برای زانو 
•    تمرینات تقویتی  و استواری  برای عضلات 
جراحی 
در صورتی که رباط  متقاطع قدامی اسیب ببیند ,نمیتوان به راحتی ان را به هم دوخت و باید رباط را با بخشی از تاندون  متعلق به قسمتی دیگر زانو یا پا جایگزین نمود ..پیوند تاندون از یک عضو مورده هم گزینه دیگری میباشد .در این جراحی برش های کوچکی در اطراف مفصل زانوزده میشود و با استفاده از یک دستگاه کوچک  محل دقیق جایگذاری پیوند مشخص میشود .

سبک زندگی و مراقبت در خانه

در صورتی که  نمیخواهید مورد جراحی قرار گیرید ,باید از انجام تمارین ورزشی قبل بپرهیزید .
درمانهای خانگی شامل این موارد میشوند :
•    استراحت : از چوب زیر بغل به منظور کاهش فشار وارد بر زانو استفاده کنید 
•    یخ :زمانی که بیدار هستید , سعی کنید هر  2 ساعت یکبار به مدت 20 دقیقه یخ را بروی زانو خوی بگذارید 
•    متراکم سازی  : دوز زانوی خور را با یک باند منعطف و یا پوششی دیگر ببندید .
•    بالابری :بخوابید و زانوی خود را بروی یک بالشت قرار دهید .

داروهای جایگزین

در این خصوص با پزشک معالج خود مشورت کنید 

پیشگیری

با این روش ها میتوانید از بروز این بیماری  جلوگیری نمایید :
•    ورزش های مناسب تری را انتخاب کنید :برنامه های ورزشی که خطر بروز این بیماری را کاهش میدهند مانند تمارین تقویتی و استواری , تمارین هوازی  و پلیمری و تمرینات اموزشی نحوه پرش و تمرینات اگاه بخش .همچنین میتوانید از تمارین تعادلی به همراه موارد دیگر  استفاده کنید 
•    عضله  همسترینگ خود را تقویت کیند :خانمهای ورزشکار باید عضله همسترینگ را به اندازه عضله چهار سر ران تقویت نمایند  .
•    تکنیک های حرکتی خود را تغییر دهید : یاد بگیرید  که چگونه پس از پرش به خوبی فرود ایید  زیرا بنا بر مطالعات انجام شده با فرود امدن فشاری بر زانو ی شما وارد میشود و اگر این فشار رو به جلو بیش از اندازه باشد ,به رباط یادشد شده اسیب میرسد .تمرینات اموزشی به همراه تقویتی میتوانند خطر بروز این بیماری را کاهش دهند .
•    وسایل اسکی مناسبی را انتخابی نمایید : زمانی که  در حال اسکی در منطقه سراشیبی هستید , حتما از اتصال صحیح چوب اسکی به پایتان مطمئن شوید تا هنگام فرود بروی سطح به زانوی شما فشار نیاید .

همراهی و حمایت

در این خصوص با پزشک معالج خود مشورت نمایید 

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
اسیب به رباط متقاطع قدامیای اسی الرباط متقاطع قدامیمفصل زانوبیماری های زانومشکلات زانواختلالات زانورباط قدامیدرد زانوالتهاب زانو
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه