منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

تومور کارسینوئید

carcinoid tumors

تومور کارسینوئید یک نوع سرطان با رشد آهسته و کوچک هستند که می تواند سراسر بدن و نواحی مختلف را در گیر کنند. تومورهای کارسینویید یکی از زیر مجموعه های تومور به نام تومورهای اعصاب و غدد هستند که معمولا در دستگاه گوارش (معده، آپاندیس، روده کوچک، روده بزرگ، راست روده) و یا در ریه ها دیده میشوند.

شرح بیماری

تومور کارسینوئید یک نوع سرطان با رشد آهسته و کوچک هستند که می تواند سراسر بدن و نواحی مختلف را در گیر کنند. تومورهای کارسینویید یکی از زیر مجموعه های تومور به نام تومورهای اعصاب و غدد هستند که معمولا در دستگاه گوارش (معده، آپاندیس، روده کوچک، روده بزرگ، راست روده) و یا در ریه ها دیده میشوند.
تومور کارسینوئید، اغلب تا اواخر این بیماری باعث علائم و نشانه ای  نمی شود. افزایش تولید و انتشار هورمون باعث علائم و نشانه هایی مانند اسهال و گرگرفتگی بدن می شود .
معمولا درمان تومورهای کارسینوئید شامل جراحی و ممکن است شامل داروها هم شود

نشانه ها

در برخی موارد، تومور کارسینوئید هیچ علامت یا نشانه ای ندارد . هنگامی که این بیماری رخ می دهد، علائم و نشانه هایش معمولا مبهم و بستگی به مکان تومور دارد.
تومور کارسینوئید در ریه ها
علائم و نشانه های تومورهای ریه کارسینوئید عبارتند از:
درد قفسه سینه
خس خس سینه
تنگی نفس
اسهال
قرمزی یا احساس گرما در صورت و گردن (گرگرفتگی پوست)
افزایش وزن، به ویژه در اطراف ناحیه میانی و فوقانی پشت
تومور کارسینوئید در دستگاه گوارش
علائم و نشانه های تومور کارسینوئید در دستگاه گوارش عبارتند از:
درد شکم
اسهال
تهوع، استفراغ و ناتوانی در دفع مدفوع به علت انسداد روده (انسداد روده)
خونریزی از رکتوم
درد رکتوم
قرمزی یا احساس گرما در صورت و گردن  (گرگرفتگی پوست)
 

زمان مناسب مراجعه به پزشک

اگر هر گونه علائم و نشانه های مداوم که موجب ناراحتی شما گردید ، به دکتر خود مراجعه نمایید.

علل

هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث تومور کارسینوئید شده است . به طور کلی، سرطان هنگامی که یک سلول در DNA رشد و جهش می یابد، رخ می دهد.این جهش اجازه می دهد زمانیکه سلول های سالم به طور معمول می میرند این سلولها به رشد خود ادامه و تقسیم شوند .
سلول های ذخیره شده یک تومور را تشکیل می دهند. سلول های سرطانی می تواند به اطرف بافت های سالم حمله کرده و به سایر نقاط بدن گسترش یابد.
پزشکان نمی دانند که چه چیزی باعث جهش و منجر شدن به تومور کارسینوئید می شود. اما آنها می دانند که تومور کارسینوئید در سلول های اعصاب و غدد رشد میکند.

سلول های اعصاب و غدد در ارگان های مختلف در سراسر بدن یافت می شود. برخی از هورمون هایی که توسط سلول های اعصاب و غدد تولید می شوند کورتیزول، هیستامین، انسولین و سروتونین هستند.

عوامل تشدید

عواملی که خطر ابتلا به تومور کارسینوئید را افزایش میدهند ،عبارتند از:

افزایش سن :افراد سالمند نسبت به  افراد جوان و یا کودکان بیشتر در معرض خطر ابتلا به تومور کارسینوئید هستند.
جنسیت: زنان بیشتر از مردان دچار تومور کارسینوئید می شوند.
سابقه خانوادگی. سابقه خانوادگی سرطان غدد درون ریز متعدد، خطر ابتلا به تومور کارسینوئید را افزایش می دهد. در افراد مبتلا به MEN I، تومورهای متعددی درسیستم غدد درون ریز رخ می دهد.

پیامدهای مورد نظر

سلول های تومور کارسینوئید می تواند هورمون ها و دیگر مواد شیمیایی ترشح کند و باعث طیف وسیعی از عوارض شود ، از جمله:

سندرم کارسینوئید. سندرم کارسینوئید باعث قرمزی و یا احساس گرما در صورت و گردن (گرگرفتگی پوست)، اسهال مزمن، و مشکلات تنفسی میشود.
بیماری های قلبی کارسینوئید. تومور کارسینوئید ممکن است باعث ترشح هورمون شود که این ترشح میتواند باعث  ضخیم شدن دیواره حفره های قلب، دریچه ها و رگ های خونی شود.همین امر می تواند منجر به سوراخ شد دریچه های قلب و نارسایی قلبی شود و ممکن است نیاز به جراحی دریچه جایگزین باشد. بیماری های قلبی کارسینوئید معمولا می تواند با دارو کنترل شود.
سندرم کوشینگ. تومور کارسینوئید ریه می تواند بیش از حد هورمون تولید کند که می تواند باعث تولید بیش از حد هورمون کورتیزول شود.
 

آمادگی برای ملاقات پزشک

یک وقت ملاقات با دکتر خانوادگی یا  دکتر عمومی تعیین نمایید ، اگرعلائم و نشانه هایی  شما را نگران میکند. اگر دکتر مشکوک به تومور کارسینوئید باشد ،ممکن است وی شما را به یک متخصص ارجاع دهد، از جمله :

متخصص گوارش
متخصص ریه
انکولوژیست
چه کاری میتوانید انجام دهید:
تمام علائم بیماریتان را یادداشت کنید،از جمله علائمی که از نظر شما به علت مراجعه شما به پزشک ارتباطی ندارد. 
اطلاعات شخصی مهم خود را یادداشت کنید، از جمله هرگونه استرس یا تغییر عمده که به تازگی در زندگیتان رخ داده است.
فهرستی از داروهایتان تهیه کنید،همچنین ویتامینها یا مکملهایی که مصرف میکنید.
یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان را به همراه خود ببرید.برخی از مواقع درک تمام اطلاعات ارائه شده از طرف پزشک مشکل است. فردی که همراه شماست ممکن است مسئلهای که شما فراموش کردهاید را به خاطر بسپارد.
سوالهایی که میخواهید از پزشک بپرسید را یادداشت کنید.
هنگام معاینه، وقتتان محدود است، بنابراین تهیه فهرست سوالات مورد نظرتان به شما کمک میکند تا به نحو احسن از وقتتان استفاده کنید. در صورت کمبود وقت، سوالاتتان را به ترتیب اهمیت اولویتبندی کنید.

سئوالات شما از پزشک
چه چیزی باعث بروز این علائم شده است؟
آیا علل احتمالی دیگری برای این علائم وجود دارد؟
انجام چه نوع آزمایشاتی نیاز است؟ آیا این آزمایشات نیاز به آمادگی خاصی دارد؟
چه درمان های در دسترس می باشد و کدام یک را  توصیه می کنید؟
چه عوارض و خطراتی  را میتوان انتظار داشت ؟
آیا درمان بر توانایی من نسبت به کار و انجام فعالیت های عادی روزانه تاثیر میگذارد؟
من دچار بیماری های دیگری. هستم ، چگونه می توانم به بهترین نحو این شرایط را با هم مدیریت کنم؟
آیا بروشور یا کتابی برای کسب اطلاعات بیشتر وجود دارد؟ چه وب سایتی را پیشنهاد می کنید؟
چند وقت نیاز به پیگیری و درمان است ؟
سئوالات پزشک از شما
اولین مرتبه ای که متوجه این عارضه شدید ، کی بود؟
شدت علائم به چه میزان است؟
علائم موقتی یا دائمی هستند؟
به نظرتان چه چیزهایی این علائم را تشدید می کند؟
به نظرتان چه چیزهایی این علائم را بهبود می بخشد؟

آزمایشات و تشخیص بیماری

آزمایشات و روش های مورد استفاده برای تشخیص تومور کارسینوئید عبارتند از:
آزمایش خون. اگر شما  تومور کارسینوئید داشته باشید ، خون شما ممکن است حاوی سطح بالایی از هورمون های ترشح شده توسط تومور کارسینوئید یا محصولات ایجاد شده ، باشند.
آزمایش ادرار. افراد مبتلا به تومور کارسینوئید دارای سطح بالایی از مواد شیمیایی در ادرار است زمانی که بدن هورمون های ترشح شده توسط تومور کارسینوئید تولید می کند.
آزمایشات تصویربرداری. آزمایشات تصویربرداری، از جمله توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، توموگرافی تابش پوزیترون (PET)، اسکن و اشعه ایکس، ممکن است به دکتر در تشخیص دقیق مکان تومور کارسینوئید کمک نماید.
وارد کردن دوربین به داخل بدن . دکتر ممکن است از یک لوله دراز نازک مجهز به لنز یا دوربین برای بررسی نواحی داخل بدن استفاده کند.
ممکن است بهنگام مراجعه به یک متخصص دستگاه گوارش برایتان اندوسکوپی تجویز نماید ، اندوسکوپی  شامل عبور لوله ای به داخل گلو می شود . در برونکوسکوپی، یک لوله به داخل گلو و به ریه ها میفرستند ، تا به  پیدا کردن تومور کارسینوئید ریه کمک نماید . عبور یک دوربین از طریق رکتوم (کولونوسکوپی) می تواند به تشخیص تومور کارسینوئید رکتوم کمک نماید.
برای دیدن داخل روده کوچک، دکترممکن است از یک آزمایش  و استفاده از یک  قرص دوربین دار را(کپسول آندوسکوپی) توصیه کند.
نمونه برداری . در این آزمایش نمونه ای از بافت تومور (بیوپسی)برای تأیید تشخیص برداشته می شود.
در برخی موارد یک جراح ممکن است سوزنی را به منظور در آوردن سلول از تومور استفاده کند. در موارد دیگر، بیوپسی ممکن است در طول عمل جراحی انجام شود. بافت برداشته شده به آزمایشگاه برای تعیین نوع سلول در تومور و چگونگی تهاجم این سلول ها در زیر میکروسکوپ، ارسال می شود.
 

درمان و دارو

درمان تومور کارسینوئید  به محل ، انواع ترشح هورمون تومور بستگی دارد .
عمل جراحي
اگر تومور کارسینوئید زود تشخیص داده شود ، ممکن است  با استفاده از عمل جراحی این تومور به کلی برداشته شود. اگر تومور کارسینوئید در مرحله پیشرفته تشخیص داده شود ممکن است نتوان به طور کامل آنرا برداشت. در برخی از موارد، ممکن است پزشکان  بیشتر تومور را برای کمک به کنترل علائم و نشانه ها بردارند.
داروها
داروهایی که برای درمان سندرم کارسینوئید استفاده عبارتند از:
داروهای مسدود کننده سلول های سرطانی از ترشح هورمون. از این داروها برای جلوگیری از ترشح هورمون ها استفاده می شود. استفاده از این داروها علائم و نشانه های سندرم کارسینوئید و رشد تومورها را کاهش می دهد.
دارو استروتید و لنرئوتید به صورت تزریقی در زیر پوست استفاده میشود. عوارض جانبی هر دو دارو عبارتند از درد شکم، نفخ و اسهال .
داروهای افزایش دهنده سیستم ایمنی بدن. یک داروی تزریقی به نام اینترفرون آلفا (اینترون A)، که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن و حمله به تومورمی شود، گاهی اوقات هم برای  کاهش سرعت رشد تومور کارسینوئید و برای تسکین علائم این عارضه استفاده می شود. اینترفرون می تواند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشد ، از جمله خستگی و علائم شبیه سرماخوردگی.
درمان تومور کارسینوئید که در کبد پخش شده است 
تومور کارسینوئید معمولا به کبد (متاستاز) سرایت میکند. گزینه ها ی  درمانی شامل:

جراحی کبد :جراحی برای برداشتن بخشی از کبد ممکن است علائم و نشانه های ناشی از تومورهای کبدی را کنترل نماید.
توقف جریان خون به تومور کبدی. در یک روش به نام آمبولیزاسیون شریان کبدی، دکتر شریان اصلی کبد (شریان کبدی) را مسدود و جریان خون به سلول های سرطانی که به کبد سرایت کرده اند را متوقف می کند. 
کشتن سلول های سرطانی با گرما یا سرما. با برداشتن عضوی از بدن توسط رادیوفرکوئنتلی و انتقال حرارت به سلول های تومور کارسینوئید در کبد باعث  مرگ این سلول می شود. 
 

همراهی و حمایت

تشخیص تومور کارسینوئید  می تواند بسیار طاقت فرسا باشد  و درست وقتی که شما در حال تلاش برای مقابله با شوک و ترس در مورد آینده خود هستید ، باید مهمترین تصمیم گیری را در مورد درمان خود انجام دهید.
آنچه  نیاز است تا در مورد تومور کارسینوئید بدانید ، اطلاعت کسب نمایید: برای دانستن جزئیات بیشتر با دکتر خود در این مورد صحبت نمایید . دانستن بیشتر در مورد سرطان و گزینه های درمانی به شما کمک کند تا احساس اعتماد به نفس در هنگام تصمیم گیری در درمان خود داشته باشید است. 
صحبت با کسانیکه مبتلا به تومور کارسینوئید بوده اند: صحبت کردن با کسانی که به این عارضه مبتلا بوده اند می تواند به شما دلگرمی بدهد. 
صحبت کردن با شخصی در مورد احساسات خود: صحبت کردن با دوست یا اعضای خانواده ویا یک فرد روحانی یا مشاور که یک شنونده خوب باشند . 
نزدیک شدن به دوستان و خانواده خود: دوستان و خانواده شما می توانند یک شبکه حمایت حیاتی برای شما در طول درمان باشند.
وعده های غذایی سالم با مقدار زیادی از میوه ها و سبزیجات را انتخاب نمایید. انجام ورزش سبک ، کاهش استرس و خواب کافی می تواند به شما در درمان تومور کارسینوئید کمک نماید.

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
تومور کارسینوئیدسرطانتومورهای اعصاب و غدددرد قفسه سینهگرگرفتگی پوستخونریزی از رکتومدرد رکتوم
مقالات مرتبط

ویدئو های سبز و سالم

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه