منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

اختلالات گلبولهاي سفيد خون در كودكان

pediatric white blood cell disorders

بدن هر انسان گلبولهاي سفيد خون (لكوسيت) توليد ميكند كه مسئول مبارزه با عفونت هاي باكتريايي، ويروسي و قارچي در بدن ميباشند. 

شرح بیماری

بدن هر انسان گلبولهاي سفيد خون (لكوسيت) توليد ميكند كه مسئول مبارزه با عفونت هاي باكتريايي، ويروسي و قارچي در بدن ميباشند. چنانچه كودكي داراي تعداد كم يا بيش از حد گلبولهاي سفيد خون باشد، بدين معناست كه:
-    تعداد پايين گلبولهاي سفيد خون (لكوپني). به معناي دارا بودن تعداد اندكي لكوسيت در گردش خون ميباشد. كمبود گلبولهاي سفيد خون، خطر ابتلا به عفونت را در درازمدت افزايش داده و منجربه بروز بيماري ها و ناراحتي هاي متعددي خواهد شد.
-    تعداد بالاي گلبولهاي سفيد خون (لكوسيتوز). به معناي دارا بودن بيش از حد لكوسيت در گردش خون ميباشد كه معمولا در اثر يك عفونت بوجود آمده است. ازدياد گلبولهاي سفيد خون منجربه بروز بيماري ها و ناراحتي هاي متعددي در درازمدت خواهد شد.

انواع مختلف گلبولهاي سفيد خون كه هريك در مبارزه عليه يك بيماري متفاوت فعاليت ميكنند، عبارتند از:
-    نوتروفيل ها
-    لنفوسيت ها
-    مونوسيت ها
-    ائوزينوفيل ها
-    بازوفيل ها

اختلالات گلبولهاي سفيد خون عبارتند از:
-    نوتروپني. یک نارسایی ایمنی ناشی از كمبود نوتروفیل است. تعداد نوتروفیل کمتر از ۲۰۰۰ در میلی مترمکعب غیرطبیعی است، که در نتیجه کاهش تولید نوتروفیل یا افزایش تخریب این سلول‌ها حادث می‌شود. وجود نوتروفیل‌ها در پیشگیری و محدودیت عفونت‌های باکتریایی ضروری است، لذا بیمار مبتلا به نوتروپنی بیشتر در معرض خطر عفونت‌هایی با منشا داخلی و خارجی قرار می‌گیرد.
-    لنفوسيتوپني. پایین رفتن تعداد لنفوسیتهای در گردش خون است. اغلب در این وضعیت تعداد لنفوسیت پایینتر از ۲۵۰۰ لنفوسیت در هر میکرولیتر است. انواع لنفوسیتها میتوانند به صورت مجزا کاهش تعداد داشته باشند لذا میتوانیم لنفوسیتوپنی T ، لنفوسیتوپنی B و لنفوسیتوپنی سلولهای کشنده طبیعی (NK) را داشته باشیم.
-    اختلالات مونوسيت. مونوسيت ها در از بين بردن بافت هاي آسيب ديده و مرده به بدن كمك ميكنند و مسئول تنظيم پاسخ ايمني بدن نيز ميباشند. عفونت ها، سرطان، بيماري هاي خود ايمني و ساير بيماري ها منجربه افزايش تعداد مونوسيت ها خواهند شد. پايين آمدن تعداد مونوسيت ها نيز در اثر سموم، شيمي درماني و ساير عوامل اتفاق مي افتد.
-    ائوزينوفيلي. تعداد ائوزینوفیل های موجود در گردش خون به واسطه درمان با کورتیکواستروئیدها یا در بیمارانی که در آنها میزان تولید این هورمون بالاست کاهش می‌یابد.
-    اختلالات بازوفيل. بازوفيل ها تنها بخش كوچكي از گلبولهاي سفيد خون را تشكيل ميدهند، اما در بهبود زخم، عفونت و واكنش هاي آلرژيك نقش به سزايي دارند. پايين آمدن تعداد بازوفيل ها در اثر تيروئيد بالا، واكنش هاي آلرژيك يا عفونت اتفاق مي افتد. تعداد بالاي بازوفيل ها نيز در نتيجه انواع سرطان خون، ميزان كم هورمون تيروئيد و ساير اختلالات بروز ميابد.


 

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
گلبولسفيدخونلكوسيتعفونت
مقالات مرتبط

ویدئو های سبز و سالم

بهترین پوزیشن برای خوابیدن چیه ؟

بهترین پوزیشن برای خوابیدن چیه ؟

بشر برای سالم بودن و سالم زیستن به خواب نیاز دارد. اکثر متخصصان معتقدند هشت ساعت خواب شبانه یعنی معادل یک‌سوم شبانه‌روز برای همه لازم است، اما آیا می‌دانید علاوه بر ساعات خواب، نحوه خوابیدن نیز روی سلامت تاثیر می‌گذارد؟ خوابیدن به پشت، روی شکم، به پهلو یا به شکل جنینی جزو وضعیت‌های معمول خواب است که روی نحوه تنفس، وضع ستون فقرات و یا جریان خون تاثیر می گذارد.

دیابت به زبان ساده

دیابت به زبان ساده

دیابت به وضعیتی اطلاق میشود که در آن بدن نمیتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند. در این ویدئو، دیابت را بهتر درک خواهید کرد.

چرا زنان پریود میشوند؟!

چرا زنان پریود میشوند؟!

تعداد انگشت شماری از موجودات کره زمین به قاعدگی دچار میشوند، و ما انسانها تنها یکی از این طیف اندک هستیم. در این انیمیشن با علت قاعدگی زنان آشنا شوید.

ایا شما به کم خونی فقر اهن دچار شده اید ؟

ایا شما به کم خونی فقر اهن دچار شده اید ؟

کم خونی فقر اهن تعداد زیادی از خانمها را مبتلا کرده است و یاعث ضعف و خستگی انها میشود

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه