منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

عرق و بوی بدن

Sweating and body odor

بوی عرق و بدن یک واقعیت زندگی برای بیشتر افراد است.تعرق فراوان و بوی بدن میتواند هنگام ورزش،گرمای شدید یا هنگام استرس و فشار رخ دهد.

شرح بیماری

بوی عرق و بدن یک واقعیت زندگی برای بیشتر افراد است.تعرق فراوان و بوی بدن میتواند هنگام ورزش،گرمای شدید یا هنگام استرس و فشار رخ دهد.
بدن شما دو نوع غده اصلی تعرق دارد.و این دو غده دو نوع بسیار متفاوت از عرق را تولید میکنندوهر دو نوع بدون بو هستند اما نوع عرقی که در زیربغل و کشاله ران تولید میشود هنگام ترکیب با باکتری موجود روی سطح پوست بسیار بوی بسیار بدی خواهد داشت.


تغییرات غیرعادی در تعرق(تعرق زیاد یا کم یا عدم تعرق) میتواند موجب نگرانی گردد.مثلا تغییر در بوی بدن میتواند علامت یک مشکل پزشکی باشد.سبک زندگی و درمان های خانگی میتواند علائم ناشی از تعرق فراوان را به خوبی کنترل و مدیریت کند.
 

نشانه ها

برخی افراد به صورت طبیعی بیش از باقی مردم عرق میکنند.بوی بدن نیز میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد.در صورتی که موارد زیر را مشاهده کردید با پزشک ملاقاتی ترتیب دهید:
•    به طور ناگهانی بیشتر یا کمتر از مواقع عادی عرق کردید
•    تعرق فراوان مانع انجام فعالیت های روزمره شما شد.
•    دچار تعرق شبانه و بدون دلیل شدید
•    متوجه تغییراتی در بوی بدن خود شدید

علل

بدن شما دو نوع اصلی غده تعرق دارد.غده های اکرین و آپوکرین
غده های اکرین در بیشتر نقاط بدن هستند و به طور مستقیم عرق را روی سطح پوست می نشانند.غده های آپوکرین به طور فراوان در فولیکول های مو مانند کشاله ران و زیربغل ایجاد شده و پیش از نشستن روی سطح پوست با فولیکول های مو ادغام میشوند.
هنگامی که دمای بدن شما افزایش پیدا میکند،غده های اکرین مایعاتی را به سطح پوست فرستاده و از این طریق بدن را خنگ نگه میدارند.این مایعات اصولا از آب و نمک تشکیل شده اند. 
غده های آپوکرین یک مایع شیر گونه تولید کرده که بیشتر مواقع هنگامی ترشح میشوند که زیر فشار احساسی باشید.این مایعات  تا هنگام مخلوط شدن با باکتری های سطح پوست بدون بو هستند 
 

آمادگی برای ملاقات پزشک

ممکن است در ابتدا با پزشک عمومی خود ملاقاتی داشته باشید.پس از آن احتمالا به یک متخصص پوست ارجاع داده میشوید.
اطلاعاتی که در هنگام ملاقات با پزشک میتواند مفید باشد،شامل موارد زیر است:
چه کاری میتوان انجام داد.
سوالات شما از پزشک:
•    علت احتمالی علائم من چیست؟
•    آیا عارضه من موقتی است یا ادامه خواهد داشت؟
•    چه درمان هایی در دسترس است و کدام یک از آنها برای من مناسب تر است؟
•    آیا داروهای جایگزینی برای داروهایی که برای من تجویز کزده اید وجود دارد؟

چه انتظاری باید از پزشک داشت؟
سوالات پزشک از شما:
•    علائم شما از چه زمانی آغاز شدند؟
•    هر چند وقت به این علائم دچار میشوید؟
•    آیا همیشه این علائم را دارید یا گاه به گاه به سراغتان می آیند؟
•    آیا به نظر میرسد چیز خاصی علائم شما را بهتر میکند؟
•    آیا به نظر میرسد چیز خاصی علائم شما را بدتر میکند؟


 

آزمایشات و تشخیص بیماری

پزشک شما راجع به سابقه پزشکی تان از شما سوالاتی خواهد پرسید و معاینه جسمانی ترتیب خواهد داد.ممکن است پس از آن آزمایش خون و ادرار توصیه کند تا تشخیص دهد که آیا مشکل ما به علت یک عارضه پزشکی دیگر مانند عفونت،دیابت،یا تیروئید پرکار است یا خیر.

درمان و دارو

اگر راجع به عرق و بوی بدن خود نگران هستید،راه حل ساده است:استفاده از ضدعرق ها و دئودورانت ها.
•    ضدعرق ها. ضد عرق ها حاوی موادی آلومینویمی هستند که به طور موقت منافذ عرق را بسته و به این ترتیب میزان عرق رسیده به سطح پوست را کاهش می دهند.
•    دئودورانت . دئودورانت ها میتوانند بوی بدن را ملایم کنند و لی جلوی تعرق را نمیگیرند.معمولا الکلی هستند و پوست شما را اسیدی کرده و محیط را برای باکتری ها نامناسب میکنند.دئودورانت ها معمولا حاوی عطر هستند تا بوی بد بدن را بپوشانند.


چنانچه ضدعرق های بدون نسخه برای کنترل تعرق شما مفید واقع نشد،ممکن است پزشک شما،آلومینیوم کلراید ار تجویز کند.
ضد عرق های با نسخه محلول های قدرتمندی هستند که میتوانند موجب قرمزی،تورم و خارش پوست در برخی افراد گردند.چنانچه دچار التهاب شدید،دارو را اول صبح از پوست بشویید.
 

سبک زندگی و مراقبت در خانه

میتوانید به تنهایی کارهای بسیاری برای کاهش عرق و بوی بدن انجام دهید.مانند:
•    استحمام روزانه. استحمام منطم مخصوصا با صابون های ضدباکتری میتواند موجب کاهش رشد باکتری روی سطح پوست شود.
•    لباس هایی انتخاب کنید که با فعالیت شما همخوان باشد.برای پوشش روزانه،از پارچه های طبیعی مانند پنبه،پشم و ابریشم استفاده کنید.این پارچه ها به پوست شما اجازه تنفس می دهند.برای لباس های ورزشی،ممکن است الیاف مصنوعی را ترجیح دهید که رطوبت و نم را از پوست شما دور نگه میدارند.
•    تکنیک های ریلکسیشن. از تکنیک های ریلکسیشنی مانند یوگا،مدیتیشن یا بیوفیدبک استفاده کنید.این تمرین ها به شما می آموزند که چگونه استری را کنترل کنید.
•    رژیم غذایی خود را تغییر دهید. نوشیدنی های کافئین دار و یا غداهای پر عطر ممکن موجب افزایش تعرق و بوی بدن شوند.محدود کردن این غذاها ممکن است مفید باشد.
 

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
بوی عرق و بدنتعرق فراوانهنگام ورزش،گرمای شدیداسترس و فشار
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه