نوروم آکوستیک تومور غیر بدخیم عصب هشتم مغزی است. همچنین به عنوان عصب دهلیزی حلزونی شناخته می شود که گوش داخلی را به مغز متصل می کند و دارای دو بخش مختلف است . یک بخش در انتقال صدا درگیر می شود و دیگری کمک می کند تا اطلاعات را از گوش داخلی به مغز ارسال کند.
نوروم آکوستیک که گاهی اوقات تومور عصبی شنوایی یا شوانوم دهلیزی نامیده می شود ، معمولا به آرامی و در طول یک دوره یک ساله رشد می کند . اگر چه آنها در واقع به مغز تجاوز نمی کنند ، اما با رشد شان به مغز فشار وارد می کنند .
با بزرگ شدن این تومورها فشاری در نزدیکی اعصاب جمجمه که کنترل عضلات صورت و احساس را بر عهده دارد ، وارد می شود . اگر این تومورها بیش از حد رشد کنند بر روی ساقه مغز و یا مخچه فشار وارد می شود و می تواند باعث مرگ شود .
علائم نورینوم آکوستیک
علائم اولیه نوروم آکوستیک اغلب تیز و نافذ هستند . اولین علامت معمولا از دست دادن تدریجی شنوایی در یک گوش و اغلب با صدای زنگ در گوش (وزوز گوش) و یا احساس پری در گوش همراه است . کمتر پیش می آید که نوروم آکوستیک باعث نا شنوایی ناگهانی شود.
سایر علائم عبارتند از:
- عدم تعادل
- سرگیجه
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن صورت
- ضعف عضلات صورت
- تغییر در حس چشایی
- مشکل در بلع و خشونت صدا
- سردرد
- گیجی
اگر هر یک از علائم فوق را تجربه کردید باید سریعا به پزشک مراجعه کنید . علائمی مانند عدم تعادل و آشفتگی ذهنی می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی باشد که نیاز به درمان اورژانسی داشته باشد .
علل نوروم آکوستیک
دو نوع نوروم آکوستیک وجود دارد: یک فرم پراکنده و فرم دیگر همراه با سندرم به نام نوروفیبروماتوز NF2است . نوروفیبروماتوز یک اختلال ارثی است که با رشد تومور غیرسرطانی در سیستم عصبی بوجود می آید . نوروم آکوستیک یکی از رایج ترین این تومورها است و اغلب در هر دو گوش و در سن 30 سالگی اتفاق می افتد.
یکی دیگر از عواملی که ممکن است با نوروم آکوستیک مرتبط باشد ، قرار گرفتن در معرض تشعشعات در دوران کودکی در ناحیه سر و گردن است.