رشد اجتماعی و عاطفی کودکان نیازمند چارچوب مشخص و مدون و طبقه بندی شده است. سپس لازم است اقدامات مناسب در پس زمینه های گوناگون انجام شود. این طبقه بندی و اقدامات مرتبط در نهایت کمک خواهد کرد بسیاری از چالش های مرتبط با ارزیابی
درمرحله بحرانی رشد اجتماعی و عاطفی کودکان به نتیجه برسد وحل شود.
بررسی های شامل اطلاعاتی است که درمورد اهداف فردی و گروهی کودکان انجام گرفته است. همچنین گروه سنی، پیش زمینه ، محتوا و مشخصه های دیگرنیزدرنظرگرفته شده است.
ازاین اهداف و شاخصه های متنوع گاهی بعنوان استانداردهای عملکرد و یا دستاورد هایی برای اندازه گیری و یا داوری استفاده می شود.
بررسی داده ها این امکان را به مجریان این طرح می دهد تا اهداف خود را ازطریق استاندارها و معیارهای ازپیش تعیین شده جلو ببرند.
تأکید مجریان طرح برارتقای رشد اجتماعی و عاطفی مثبت برای کودکان و پشتیبانی این برنامه ها توسط دولت می باشد.
بعنوان مثال دپارتمان خدمات انسانی کودکان و جوانان و خانواده وزارت بهداشت امریکا سیاست هایی اتخاذ کرده که به رشد خودپندارة مثبت، کنترل نفس، همکاری با دیگران، برقراری روابط اجتماعی، و بالا بردن سطح دانش خانواده ها و جوامع کمک می کند.
محققان بدنبال توافق برسر تعریف ابعاد مختلف رشد اجتماعی و عاطفی هستند. چندین راه برای دستیابی به این توافق وجود دارد. درابتدا محققان باید برپایه شواهد موجود و بدون توجه به همپوشانی و یا مجزا بودن ، به درک بهتری ازرشد اجتماعی و عاطفی در زیردامنه های آن برسند.
تحقیقات انجام شده برای تشخیص و اندازه گیری جنبه های رشد اجتماعی و عاطفی نشاندهنده پیش بینی مناسب برای رسیدن به نتایج بعدی در این زمینه می باشد.
بررسی برنامه های پژوهشی وانجام برنامه ها و خدمات کودک نیز برای رسیدن به نتایج مناسب و شناسایی ابزاربرای ارزیابی دراین زمینه کمک خواهد کرد.
همچنین محققان باید با آگاهی درزمینه منحصر به فرد رشد و مهارت برای جمعیت های خاص از جمله کودکان اقلیت ، زبان آموزان زبان های خارجی و کودکان معلول فعالیت کنند.
باید عدم تطابق بین محتوای فرهنگی و پس زمینه های فرهنگی درمورد زبان و فرهنگ، کودکان اقلیت ها، کودکان معلول بررسی شود و یک ارزیابی مناسب برای پیشرفت این کودکان از طریق مراحل رشد در نظر گرفته شود.
همچنین استفاده مناسب از ابزار ارزیابی براساس معیارها و دستورالعمل های آموزشی برای انجام ارزیابی دقیق و قابل لازم است. بویژه استفاده از ابزار مشاهده و بکارگیری تکنیک ها برای کار با کودکان در سنین مختلف، پس زمینه و توانایی های آنان به خصوص با توجه به ارزیابی های مربوط به زبان مادری کودکان مؤثر می باشد.
نکات قابل توجه درارزیابی آموزشی عبارتند از:
• مشخص بودن اهداف بمنظوررشد اجتماعی و عاطفی کودکان
• اطمینان از ویژگی های روان سنجی انتخاب شده ورضایت ازآن
امید ما این است که این مقاله درترغیب تعهد جمعی برای ایجاد یک طبقه بندی مفید بمنظور شایستگی و رشد اجتماعی و عاطفی در دوران کودکی موفق باشد.