دراین مقاله به موضوع پیشرفت درزمینه اندازه گیری رشد اجتماعی و عاطفی دراوایل دوران کودکی می پردازیم. ابتدا تأثیر رشد اجتماعی وعاطفی کودکان درعملکرد و بهبود زندگی و سپس چالش های اندازه گیری موجود دراین قلمرو مورد بررسی قرارمی گیرد.
این بررسی ها شامل مفهوم سازی درحوزه رشد اجتماعی و عاطفی نیزمی باشد.
ارتباط پویایی میان برنامه ها، سیاست گذاران و محققان و دانش پژوهان بمنظورارزیابی گستره تراهداف چندگانه رشد اجتماعی و عاطفی دوران کودکی وجود دارد.
دراین مقاله خلاصه ای ازاقدامات موجود درباره رشد اجتماعی و عاطفی در اوایل دوران کودکی و ویژگی های این اقدامات ارائه شده است. سپس، کارشناسان دانشگاهی نظریات خود را درمورد زیر دامنه های مختلف رشد اجتماعی و عاطفی بیان می کنند. در پایان ما نقاط ضعف وقوت اندازه گیری عملکرد اجتماعی و عاطفی را شناسایی می کنیم.
برای موفقیت دراین راه عواملی مانند تجربه کردن و ابراز احساسات دراجتماع و کشف راه های فرهنگی مناسب محیط و یادگیری در چارچوب خانواده، جامعه و فرهنگ برای کودک مؤثرهستند.
دراین میان محققان بربسیاری از مهارت ها و ویژگی های اجتماعی و احساسی اصولی مانند مدیریت، دیدگاه، همدلی، کنترل مهاری، اعتماد به نفس و توانایی برای توسعه و روابط تأکید دارند.
توسعه مهارت های اجتماعی و عاطفی کودکان به آنها اعتماد به نفس و شایستگی لازم برای ایجاد روابط وحل مشکل را می دهد. همچنین مقابله با احساسات و تحمل سرخوردگی با همسالان و شایستگی حضوردراجتماع و ورود به مدرسه را پیدا می کنند.
علاوه براین احتمال دارد این کودکان با کنترل بیشتر جنبه های قابل تنظیم خود دربزرگسالی از سلامت جسمی بهتری برخوردارباشند و احتمال سوء مصرف مواد دربزرگسالی دراین کودکان کمتر می باشد.
متخصصان رشد کودک دررشته های مربوط به آموزش، پزشکی و بهبود زندگی کودکان به اهمیت رشد اجتماعی و عاطفی مثبت کودک و بطور کلی زندگی بهترکودک اذعان دارند.
همچنین درآمدهای بالاتر و مشکلات مالی و محکومیت جنایی کمتر از خصوصیات کسانی است که دراوایل دوران کودکی ازرشد اجتماعی و عاطفی و از مهارت های خود نظارتی قویتری برخوردارهستند.
در مقابل ناسازگاری در حوزه اجتماعی و عاطفی ممکن است توانایی عملکردهای کودکان در خانواده و یا مدرسه را کاهش دهد. درنتیجه کودکان درزمینه های دیگرمانند مدیریت احساسات و یا توسعه روابط مثبت با همسالان مشکلات عاطفی یا رفتاری پیدا کنند.
ناسازگاری در حوزه اجتماعی و عاطفی ممکن است مشکلات رفتاری در دوران نوجوانی از جمله ترک تحصیل و بزهکاری نوجوانان را افزایش دهد.
مشکلات رفتاری مداوم بیش از آنچه که برای سن و رشد کودک در نظر گرفته شده موجب بروزعوامل خطر برونی و درونی مانند مشکلات اجتماعی و عاطفی خاص نظیر اضطراب و افسردگی و عدم پیشرفت تحصیلی می شود.
پیشرفت درزمینه اندازه گیری رشد اجتماعی و عاطفی دراوایل دوران کودکی موجب شده برنامه ها و اطلاعات بسیاری دراختیاراین علم قراربگیرد. بطورمثال آموزش ها و اطلاعات لازم به والدین برای حمایت ازفرزندان خود ودرمورد دلبستگی های اولیه و پیشرفت درصحبت کردن و همچنین درمورد نظم و انضباط مثبت و مدیریت احساسات پدر و مادر و مهارت حل مساله برای فرزندان خود داده می شود.
این کودکان با رسیدن به نوجوانی قادر هستند روابط اجتماعی، احساس اعتماد به نفس، بیان و مدیریت احساسات خود را برای یادگیری و موفقیت در مدرسه توسعه دهند.
"دپارتمان روانشناسی کودک و خانواده"