سندرم ادراري-تناسلي يائسگي در نتيجه كمبود استروژن اتفاق مي افتد. كمبود استروژن باعث ميشود بافت واژن نازكتر، خشك تر، كمتر منعطف و شكننده تر شود.
با سلام
علل مختلفی در این زمینه بی نظمی قاعدگی دخیل هستند که عبارتند از:
بارداری
بدن خانمها در زمان بارداری سطوح مختلفی از هورمونها را ترشح میکند که موجب متوقف شدن عادتماهیانه میشود. البته در برخی از موارد، قبل از اینکه عادتماهیانه در خانمهای باردار به کلی قطع شود، کم شدن خونریزی یا عقب افتادن آن را تجربه میکند. اگر احتمال باردار بودنتان وجود دارد، با پزشکتان مشورت کنید.
استرس
استرس متداولترین علت بر هم خوردن نظم عادتماهیانه است. کورتیزول که هورمون استرس است، تاثیری مستقیم بر میزان تولید هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون در بدن دارد. اگر میزان بالایی کورتیزول در جریان خونتان وجود داشته باشد، زمان و میزان جریان چرخه ماهیانه شما تغییر خواهد کرد.
رژیمغذایی
یکی دیگر از متداولترین علتهای بر هم خوردن نظم عادتماهیانه غذاهایی است که میخورید و مهمتر از آن وزنتان. اگر رژیمغذاییتان سرشار از کربوهیدراتهای ناسالم باشد یا وزن اضافه کرده باشید، بدنتان سطح متفاوتی از برخی هورمونها را تولید خواهد کرد. برای خانمهایی که وزن کم میکنند نیز این مشکل پیش میآید.
ورزش
بدن برای قاعده شدن به انرژی نیاز دارد. اگر میزان بالایی از انرژیتان را در باشگاه و از طریق ورزش میسوزانید، چیز دیگری برای بدنتان باقی نمیماند که در جریان عادتماهیانه مصرف کند.
قرصهای ضدبارداری
ممکن است چند ماه طول بکشد تا بدنتان به دوز هورمونهایی که قرصهای ضدبارداری وارد بدنتان میکند، عادت کند.
مصرف بالای الکل
کبد با متابولیزه کردن استروژن و پروژسترون به منظم کردن چرخه قاعدگی زنان کمک میکند. مصرف بالای الکل میتواند موجب آسیب رسیدن به کبد شود و در عملکرد آن برای متابولیزه هورمونهای زنانه اخلال ایجاد میکند.
سندرم تخمدان پلیکیستیک
این مشکل که مشکلی بسیار شایع است موجب میشود که کیستهایی در تخمدان ایجاد شود که در تخمکگذاری عادی ایجاد اخلال میکند. سایر علائم این مشکل رشد مو زائد، افزایش وزن، شوره سر و ناباروری است. این مشکلات شامل اندومتریوز، سرطان تخمدان و بیماری قلبی میشود.
یائسگی
این مورد هم مثل بارداری زمانی است که هورمونهای بدن شروع به تغییر میکنند. نامنظم شدن عادتماهیانه میتواند از ۱۰ سال قبل از یائسگی شروع شود.
مصرف داروها
اگر اخیراً بیمار شده و مجبور به استفاده از داروهایی شده باشید، ممکن است عادتماهیانهتان یک تا دو روز دیرتر اتفاق بیفتد. دلیل عمده آن این است که بیشتر داروها در نحوه تولید استروژن و پروژسترون در بدنتان اخلال ایجاد میکنند.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: