هیچ ماده غذایی نمیتواند باعث بروز لوپوس شود و یا ان را به صورت کلی درمان کند .ولی تغذیه مناسب یکی از بخش های اصلی مدیریت بیماری است .
به طور کلی افراد مبتلا به لوپوس باید از یک رژیم غذایی متناسب استفاده کنند که شامل میزان کافی از سبزیجات و میوه ها و غلات کامل است .میزان کافی از گوشت و ماهی چرب و مرغ هم باید در این رژیم قرار داده شود .
در صورتی که شما به لوپوس مبتلا هستید،یک رژیم غذایی سالم به شما در رفع این موارد کمک میکند :
- کاهش تورم و دیگر نشانه ها
- حفظ استخوان ها و عضلات
- مبارزه با عوارض ناشی از لوپوس
- رسیدن به وزن متناسب
- کاهش امکان ابتلا به بیماری های قلبی
- کاهش تورم و سایر علائم
لوپوس یک بیماری تورمی است و هنوز ثابت نشده است که مواد غذایی ضد تورم تاثیری در بهبود ان داشته باشند ولی بی تاثیر هم نخواهند بود و به طور عکس مواد غذایی ملتهب کننده باعث وخامت این بیماری میشوند.
میوه ها و سبزیجات که سرشار از انتی اکسیدان ها هستند و مواد غذایی حاوی اسید های چرب امگا 3مانند ماهی ،آجیل ،روغن کانولا و روغن زیتون و بذر کتان در این دسته قرار میگیرند. چربی های اشباع شده سطح کلسترول خون را افزایش میدهند و باعث بروز تورم میشوند .بنابراین باید فرد به میزان کمتری از انها مصرف نماید مانند غذاهای سرخ شده،مواد پخته شده به صورت تجاری ،سوپ های خامه ای و سس ،گوشت قرمز ،گوشت حیوانی ؛محصولات گوشی فراوری شده و لبنیات پرچرب
هم چنین فرد باید از مصرف جوانه یونجه بپرهیزید زیرا نشانه های لوپوس همانند خستگی،درد عضلانی ؛نتایج غیر نرمال ازمایش خون و اختلالات کلیوی را افزایش میدهد.
این حالت به دلیل واکنش به امینو اسید ها میباشد که در یونجه و دانه ها وجود دارد .امینو اسید هم میتواند سیستم ایمنی را برانگیخته کنند و میزان تورم در افراد مبتلا به لوپوس را افزایش دهد .سیر هم سیستم ایمنی را تحریک میکند .
بهبود وضعیت استخوان ها و عضلات
تغذیه متناسب باعث استحکام عضلات و استخوان ها میشود و افراد مبتلا به لوپوس همیشه در خصوص استخوانهای خود نگرانند .زیرا دارو های درمانی این بیماری امکان ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهند .در این بیماری جرم استخوان ها کاهش یافته و به راحتی میشکند .
مصرف کلسیم و ویتامین د باعث استحکام استخوان ها میشود و مصرف مواد لبنی کم چرب در کنار ان نیز مفید است همانند :
- یک تا 1.2 درصد شیر های خامه گرفته و رقیق
- ماست های کم چرب و کم سدیم
- پنیر های کم چرب
این موارد میتوانند جایگزین شیر شوند :
- شیر های بدون لاکتوز
- شیر سویا
- شیر بادام
- عصاره میوه هایی که شامل کلسیم و ویتامین د است
سبزی های تیره هم منبع دیگری از کلسیم هستند .احتمالا پزشکتان مکمل های کلسیمی را به شما پیشنهاد میکند