فرآیند لیزر درمانی با پیشرفتهای زیادی همراه بوده است و مسیری طولانی را طی کرده است. در نهایت انواعی از دستگاههای لیزر ساخته شدهاند که قادر به رفع موهای زائد پوست های تیره میباشند. زمانی به کارگیری لیزر برای افرادی با تن پوستی تیره غیر ممکن بود ولی امروزه این مشکل حل شده است.
اگرچه هنوز هم رنگ پوست میتواند به نوعی نحوه برنامهریزی و اجرای جلسات درمانی را تعیین نماید. احتمال تغییر رنگ پوست برای افرادی با پوست های روشن هم وجود دارد و نباید این امکان را ناچیز شمرد.
لیزر موهای زائد با تمرکز پرتوهای نور لیزر بر روی ناحیه درمانی صورت میگیرد. پوست مقداری از پرتوهای لیزر را پیش از گسیل به فولیکول مو جذب میکند. پوست های تیره میزان بیشتری از این پرتوها را جذب میکنند. در نتیجه پوست ناحیه درمانی دچار سوختگی میشود.
برنزه کردن پوست هم عامل تغییر رنگ رنگدانه های پوستی است ولی رنگدانه های مو تغییری نمیکنند. در نتیجه اثر بخشی لیزر کاهش مییابد.
لیزر درمانی افرادی با پوست های تیره باید با توجه به تن پوستی آنها صورت گیرد و دستگاهی متناسب برای آنها انتخاب شود. از آنجایی که وضعیت موها تغییری نکرده است، ممکن است انرژی پرتوهای لیزر برای رفع موهای تیره مناسب نباشند. اگر شما پوست خود را برنز کردهاید هم میتوانید به سراغ لیزر بروید ولی بهتر است بدانید که روند درمان طولانیتر خواهد شد.
در بیشتر مراکز لیزر از فرد خواسته میشود تا از برنزه سازی پوست خود در طی جلسات لیزر درمانی پرهیز کند. در بعضی موارد هم فرد باید صبر کند تا تن پوستی وی به حالت نرمال باز گردد و سپس جلسات درمانی لیزر را بگذراند. ممکن است این راه حل چندان مطلوب نباشد ولی از بروز پیامدهای جدی مانند رنگ پریدگی پوست و سوختگی پیشگیری میکند و همچنین فرد وقت خود را در جلسات غیر مؤثر لیزر نمی گذراند.
حتی لوسین های برنزه هم اثری یکسان بروی پوست خواهند داشت و رنگدانه های آن را تغییر میدهند. در نتیجه پوست میزان زیادی از پرتوهای لیزر را جذب میکند. در این حالت با قطع مصرف کرمهای برنزه، میتوانید به راحتی به وضعیت نرمال خود بازگشته و لیزر درمانی را ادامه دهید و از بروز عوارض جانبی هم پیشگیری نماید.
حتماً از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید و یا مصرف لوسیون های برنز کننده تا 30 الی 60 روز پس از درمان بپرهیزید. پس از این دوران میتوانید از کرم ضد آفتابی با اس پی اف 30 استفاده کنید.