در اين وضعيت، بيماران به درد ثانويه ناشي از انقباضات رحمي، تتاني رحم يا حساسيت به لمس موضعي رحم مبتلا ميشوند. همچنين علائم ميتوانند ناشي از جدا شدن زود هنگام جفت، ديسترس جنين، مرگ جنين و در موارد بسيار نادر، شوك ناشي از خونريزي باشد.
اغلب زنان، علائم سندرم پيش از قاعدگي را تجربه ميكنند و بر هيچكس پوشيده نيست كه در برخي موارد، عوارض ناشي از اين علائم منجربه مختل شدن فعاليت هاي روزمره زنان شده و تاثيرات منفي بر زندگي زنان وارد ميسازد.
علائم و نشانه هاي اختلال ملال پيش از قاعدگي شبيه به علائم سندرم پيش از قاعدگي است، اما تا حدي شديد است كه در فعاليت هاي كاري، اجتماعي و روابط بين فردي تداخل ايجاد ميكند.
قرص هاي حاوي لوونورژسترول با اسامي تجاري ال نورژسترول (L-norgestrel) و دي نورژسترول (D-norgestrel) موجود ميباشند كه عموما به نام قرص صبح روز بعد شناخته ميشود.
روش هاي درمان سندرم پيش از قاعدگي (PMS) شامل طيف وسيعي است كه برخي از آنها بسيار پر كاربرد و رايج هستند. در اين بين، درمان هاي مكملي نيز در زمينه مشكلات ناشي از سندرم پيش از قاعدگي موجود است كه شايد كاربرد كمتري دارند، اما بسيار موثر ميباشند.
معمولا مهارکننده های انتخابي بازجذب سروتونین (SSRIs)، نخستين انتخاب جهت درمان علائم حاد سندرم پيش از قاعدگي و اختلال ملال پيش از قاعدگي محسوب ميشوند.