آیا می دانید گروه خون شما معرف زوایای تاریک و روشن شخصیت شما است؟ بگذارید ببینیم گروههای خونی دارای چه ویژگیهایی هستند و کدام گروه خون ها با هم سازگارمی باشند.
گلبول های سفید خون با بیماری ها مبارزه می کنند. هنگامی که تعداد گلبول های سفید خون کم شود، به نام لکوپنی (leukopenia) خوانده می شود.
برخی از شایع ترین علل کاهش تعداد گلبول های سفید خون عبارتند از:
- بیماری مغز استخوان : گلبول های سفید خون از مغز استخوان نشات می گیرند. در نتیجه عوامل موثر بر استخوان ها می تواند بر تعداد این گلبول ها اثر بگذارد.
میلوفیبروزیس (Myelofibrosis) بیماری ای است که در آن، مغز استخوان بوسیله فیبروز جایگزین می شود.
این عامل یکی از شایع ترین علل کاهش تعداد گلبول های سفید خون می باشد.
داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک ها و دیورتیک ها یکی از شایع ترین داروهایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند
- شیمی درمانی و یا پرتو درمانی برای درمان سرطان
- کم خونی آپلاستیک که در این بیماری، تعداد گلبول ها به علت های مختلف کم می شود.
- لوسمی (سرطان خون) که سلول های سرطانی، مغز استخوان را اشغال می کنند و منجر به بروز مشکلاتی در تولید گلبول های سفید خون می شوند.
- اختلالات مادرزادی
- عفونت: عفونت ها به طور موقت باعث مختل کردن عملکرد مغز استخوان می شوند. عفونت ها به مقدار زیادی از گلبول های سفید خون استفاده می کنند.
ایدز، آنفلوآنزا و حصبه، عفونت هایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند.
معمولا پس از بهبودی، تعداد این گلبول ها ترمیم می شود.
برخی دیگر از این عفونت ها می تواند: بیماری سل و یا تب دانگ باشد.
- بیماری های خود ایمنی : در بیماری هایی نظیر لوپوس ، گلبول های سفید خون به بدن حمله می کنند و در نتیجه تعداد آنها کم می شود.
- داروها : داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک ها و ادرارآورها (دیورتیک ها) یکی از شایع ترین داروهایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند.
برخی از این داروها شامل: Mycophenolate، Sirolimus و Tacrolimus. این داروها در موارد آلرژی ها و یا بیماری های خودایمنی کاربرد دارند.
دیگر داروها شامل Clozapin که داروی ضد جنون می باشد.
داروهای سولفونامید هم می توانند باعث کاهش تعداد گلبول های سفید شوند.
سلام دوست عزیز.میزان (شمارش) گلبول های سفید خونی یکی از راههای تشخیص عفونت خون است. WBC بین 4500 تا 10000 سلول در هر میکرولیتر خون حد نرمال برای بزرگسال هست. برای بچه ها بستگی به وزن جثه حد نرمال متفاوت هست. در کودکان یک تا سه ساله حد نرمال بین 6000 تا 17000 mL هست.
علایم عفونت خون عبارتند از:
تب و لرز و تنفس تند، رنگ پریدگی، تغییر ضربان قلب، عدم تماس چشمی در کودک (بی حال است و به شما نگاه نمی کند)، تهوع، اسهال و استفراغ و در برخی موارد بیهوشی
دمای خیلی پایین بدن
کاهش ادرار
تشخیص نوع عفونت و ریشه عفونت خیلی اهمیت داره. برای تشخیص علت موارد زیر با آزمایش خون و ادرار یا مدفوع ، کشت خون در آزمایشگاه، سیتی اسکن ... و سونوگرافی بررسی میشود: وجود باکتری در خون، تعداد خیلی کم یا خیلی زیاد گلبول های سفید خونی، پایین بودن پلاکت ها، فشار خون پایین، مشکلات کلیوی-کبد و میزان اسید خون (زیاد بودن آن).
درمان. بسته به تشخیص علت و شدت عفونت خون، ممکن است نیاز به بستری باشد یا نباشد.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: