سندرم کلاین فلتر یک بیماری ژنتیک است که افراد با آن بدنیا می آیند. اما مانند سایربیماریهای ژنتیک این بیماری ازطریق خانواده منتقل نمی شود. بلکه بطورتصادفی و به دلیل خطا درتقسیم سلولی درهنگام تشکیل سلولهای جنسی اتفاق می افتد.
هنگامی که تعداد گلبول های سفید خون کم می باشد، باید تحقیق و تجزیه و تحلیل بسیاری انجام شود تا علت دقیق این کاهش را نشان دهد.
برخی از شایع ترین علل کاهش تعداد گلبول های سفید خون عبارتند از:
بیماری مغز استخوان : گلبول های سفید خون از مغز استخوان نشات می گیرند. در نتیجه عوامل موثر بر استخوان ها می تواند بر تعداد این گلبول ها اثر بگذارد.
میلوفیبروزی بیماری ای است که در آن، مغز استخوان بوسیله فیبروز جایگزین می شود.
این عامل یکی از شایع ترین علل کاهش تعداد گلبول های سفید خون می باشد.
داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک ها و دیورتیک ها یکی از شایع ترین داروهایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند
شیمی درمانی و یا پرتو درمانی برای درمان سرطان
کم خونی آپلاستیک که در این بیماری، تعداد گلبول ها به علت های مختلف کم می شود.
لوسمی (سرطان خون) که سلول های سرطانی، مغز استخوان را اشغال می کنند و منجر به بروز مشکلاتی در تولید گلبول های سفید خون می شوند.
اختلالات مادرزادی
عفونت: عفونت ها به طور موقت باعث مختل کردن عملکرد مغز استخوان می شوند. عفونت ها به مقدار زیادی از گلبول های سفید خون استفاده می کنند.
ایدز، آنفلوآنزا و حصبه، عفونت هایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند.
معمولا پس از بهبودی، تعداد این گلبول ها ترمیم می شود.
برخی دیگر از این عفونت ها می تواند: بیماری سل و یا تب دانگ باشد.
بیماری های خود ایمنی : در بیماری هایی نظیر لوپوس ، گلبول های سفید خون به بدن حمله می کنند و در نتیجه تعداد آنها کم می شود.
داروها : داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک ها و ادرارآورها (دیورتیک ها) یکی از شایع ترین داروهایی هستند که باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون می شوند.
داروهای سولفونامید هم می توانند باعث کاهش تعداد گلبول های سفید شوند.
کمبود مواد معدنی : عناصر مس و روی، جزو عناصر جزئی مهم در بدن می باشند. این عناصر برای حفظ تعادل مناسب گلبول های سفید خون مورد نیاز می باشند.
کمبود ویتامین ها/ تخریب زودرس سلول های خونی توسط طحال/پرکاری تیروئید/سندرم میلودیس پلاستیک/بیماری های انگلی/آرتریت روماتوئید
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: