سرطان لوبولار تهاجمي منجربه تشكيل توده نميشود و اين در سرطان سينه امر شايعي است. در عوض، تغييراتي چون ضخيم شدن يا پري و سنگيني در قسمتي از سينه احساس ميشود كه كاملا متفاوت از بافت اطراف آن است.
دارودرماني نفريت لوپوسي
لوپوس اريتماتوز سيستميک، يک بيماري اتوايميون است که ميتواند هر عضوي در بدن را درگير کند. خصلت اتوايميون بودن بيماري لوپوس اريتماتوز سيستميک باعث التهاب موضعي و تخريب بافتي ميشود و بيماري ممکن است با توجه به عضو گرفتار تظاهرات متعددي داشته باشد. وقتي اين بيماري کليه را درگير کند، نفريت لوپوسي ناميده ميشود. با وجود پيشرفتهاي اخير در درمان نفريت لوپوسي، 10 تا 15 درصد از بيماران تحت درمان، به بيماري پيشرفته کليوي دچار ميشوند و نيازمند دياليز يا پيوند عضو خواهند بود. شيوع لوپوس اريتماتوز سيستميک در زنان به مراتب بيشتر از مردان است. حدود 35 درصد از بالغان مبتلا به لوپوس اريتماتوز سيستميک تظاهرات باليني نفريت را در زمان تشخيص بيماري خود بروز ميدهند و 50 تا 60 درصد از بيماران طي 10 سال اول شروع بيماري خود به نفريت مبتلا ميشوند.
اختلال عملکرد کليوي که با افزايش سطح کراتينين سرم و اوره خون و کاهش کليرانس کراتينين همراه است از اولين نشانههاي ابتلا به نفريت لوپوسي در مبتلايان به لوپوس اريتماتوز سيستميک است. کالج روماتولوژي آمريکا نفريت لوپوسي را پروتئين اوري پايدار بيشتر از 5/0 گرم در روز و/ يا گزارش کست سلولي شامل گلبولهاي قرمز، هموگلوبين، گرانولار، توبولار يا مختلط در آناليز ادرار تعريف ميکند. در صورت شک به نفريت لوپوسي، نمونه برداري از کليه توصيه ميشود.
سازمان بهداشت جهاني نفريت لوپوسي را براساس مشاهدات هيستولوژيک بهدستآمده در بيوپسي کليه طبقه بندي ميکند. اين طبقهبندي توسط انجمن پاتولوژي کليه و انجمن بينالمللي نفرولوژي به 6 دسته تغيير يافت. درمان براساس شدت و وسعت بيماري متغير است.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: