همه ما یکی از اندام های ظاهری خود را دوست نداریم – به عنوان مثال بینی بزرگ، لبخد ناهموار یا چشم خیلی درشت یا خیلی ریز. گرچه این عیب های ظاهری ممکن است کمی باعث ناراحتی ما شوند، اما تثیری بر روی زندگی روزمره ما نخواهند داشت. 
اما افراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدن (BDD) ساعت های زیادی در روز به معایب واقعی یا خیالی خود فکر می کنند. این افراد قادر به کنترل افکار منفی خود نیستند و نمی توانند نظر دیگران را که ظاهر آنها را تحسین می کنند، قبول کنند. افکار آنها باعث مشکلات عاطفی شدید می شود و با عملکرد روزانه آنها تداخل پیدا خواهد کرد. این افراد در کار و مدرسه دچار مشکل می شوند، از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی اجتناب می کنند، حتی از خانواده و دوستان نیز فاصله می گیرند، زیرا نسبت به معایب خود ترس دارند. 
این افراد حتی به انجام جراحی های پلاستیک غیرضروری اقدام می کنند، اما باز هم نتیجه برایشان رضایت بخش نخواهد بود. 
ویژگی های اختلال بدشکلی بدن (BDD)
BDD نوعی اختلال در تصویر ذهنی نسبت به بدن است که فرد به طور مداوم به نقص ها و معایب خود فکر می کند. این افراد معمولا مو، پوست، بینی، سینه و شکم خود را دوست ندارند، اما هر عضو دیگری نیز ممکن است مورد نفرت آنها قرار گیرد. در حقیقت نقصی که این افراد به آن خیلی حساس می شوند، ممکن است یک نقص خفیف باشد یا ممکن است اصلا وجود خارجی نداشته باشد. اما برای فرد مبتلا به BDD این نقص قابل توجه و برجسته بوده و باعث مشکلات شدید عاطفی برای وی خواهد شد.
 BDD اغلب در جوانان و نوجوانان رخ می دهد و تحقیقات نشان داده که مردان و زنان به یک میزان به این اختلال دچار می شوند. حدود یک درصد از جمعیت امریکا به این اختلال دچار هستند. 
علل بروز BDD مشخص نیست، اما عوامل بیولوژیکی و محیطی می توانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند، از جمله ژنتیک، عوامل عصبی مانند مشکل سروتونین در مغز، ویژگی های شخصیتی و برخی تجارب زندگی. 
علائم اختلال بدشکلی بدن
افراد مبتلا به BDD از وسواس در مورد ظاهر خود رنج می برند که ممکن است ساعت ها یا حتی یک روز کامل طول بکشد. کنترل این وسواس در این افراد بسیار دشوار است، زیرا نمی توانند روی هیچ چیز دیگر به جز عیب خود تمرکز کنند. این امر باعث پایین آمدن اعتماد به نفس، انزوا، اجتناب از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی و بروز مشکلاتی در کار و مدرسه می شود. 
افرادی که مبتلا به شکل شدید این اختلال هستند، به طور کل از خارج شدن از خانه اجتناب می کنند و حتی ممکن است اقدام به خودکشی کنند. 
افراد مبتلا به این اختلال برای مخفی کردن یا بهبود معایب خود رفتارهای خاصی انجام می دهند که باعث تسکین موقت آنها می شود. نمونه هایی از این رفتارها عبارتند از: 
•    استتار (با وضعیت بدن، لباس، آرایش، مو، کلاه و غیره)
•    مقایسه ظاهر بدن خود با دیگران 
•    انجام عمل های جراحی زیبایی
•    بررسی ظاهر خود در آینه
•    اجتناب از قرار گرفتن در جلو آینه 
•    کندن پوست
•    نظافت بیش از حد
•    ورزش بیش از حد
•    تغییر لباس مکرر 
پیامدهای بیماری
افراد مبتلا به BDD معمولا به اختلالات اضطراب، اختلال وسواس (OCD) و یا اختلال اضطراب اجتماعی، افسردگی و اختلالات خوردن نیز دچار می شوند. 
به علاوه اختلال BDD ممکن است به عنوان یکی از اختلالات زیر در نظر گرفته شود، زیرا دارای علائم مشترکی هستند. نمایش افکار مزاحم و رفتارهای تکراری در BDD شبیه به وسواس فکری و اختلال وسواس می باشد. و اجتناب از موقعیت های اجتماعی نیز مشابه اختلال اضطراب اجتماعی است. 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران