بیماری های منتقله از راه جنسی (STD, STI, VD) که با نام بیماری های مقاربتی شناخته میشوند به بیماری هایی اطلاق میشود که از طریق رابطه جنسی، بویژه روابط واژینال، مقعدی و دهانی شیوع پیدا میکنند.
دوست گرامی،با وجودِ اینکه خون دماغ شدن ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما به ندرت زنگِ خطر به حساب میآید. خون دماغ شدن در کودکانِ 3 تا 10 ساله امری رایج است و اغلب خود به خود خوب میشود و میتواند در خانه نیز درمان شود. باید چه کار کنید: آرام بمانید و به کودکتان دلگرمی و اطمینان بدهید. کودکتان را بر رویِ صندلی و یا رویِ پایتان بنشانید و سرش را کمی به سمتِ جلو مایِل کنید. به آرامی قسمتِ نرمِ بینی (درست زیرِ قسمتِ استخوانی بینی) را با یک دستمال یا پارچه تمیز بگیرید. این فشار را تا حدود 10 دقیقه بر رویِ بینی نگاه دارید؛ اگر زودتر از این مدت، فشار را متوقف کنید، خونریزی ممکن است دوباره شروع شود. کودکتان را مجبور نکنید تا به عقب تکیه داده یا خم شود. این کار خون را به سمتِ گلوی او هدایت می کند که ممکن است کودک تان طعم بدی را احساس کرده و موجبِ ایجادِ حالتِ تهوع، سرفه و یا استفراغ شود. پس از هر بار خون دماغ شدن، کودکتان را آرام کنید. پس از خون دماغ شدن، کودک نباید بینی خود را بگیرد، آن را بمالد، دستِ خود را درونِ آن ببرد یا بازیهای سنگین و سخت انجام دهد. در صورتِ مشاهده این موارد با دکتر تماس بگیرید کودکتان به صورتِ مکرر خون دماغ میشود. احتمال دارد جسمی را داخل دماغ خود کرده باشد. به آسانی بدنش کبود میشود. از زخمهای کوچک نیز به سختی خونریزی میکند یا از نقطه دیگری از بدنِ خود نیز (برایِ مثال لثهها)، خونریزی میکند. به تازگی مصرفِ دارویِ خاصی را آغاز کرده است. در صورتِ بروزِ مواردِ زیر به اورژانس بروید یا با دکتر تماس بگیرید خونریزی شدید است و با گیجی و ضعفِ کودک همراه است. در اثرِ خونریزی کودک زمین خورده و به سرش ضربه وارد آمده است. پس از دو بار تلاش و اعمالِ فشارِ 10 دقیقهای، خونریزی از بینی هنوز ادامه دارد.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: