طب سوزنی میتواند برای افرادی که به فراموشی دچارند مؤثر باشد ولی این افراد باید در گروهی قرار گیرند که هنوز به دمانس مبتلا نشدهاند .
مطالعات انجام شده نشان میدهند که هیچ موردی نمیتواند پیشرفت دمانس را متوقف نماید ولی در صورتی که از طب سوزنی به تنهایی و یا همراه سایر روشهای درمانی مانند داروی نایمودیپین استفاده شود ،میتوان بخشی از عملکرد حافظه را حفظ نمود
البته تعدادی از محققان باور دارند که هنوز خیلی زود است که بتوانیم ادعا کنیم طب سوزنی تأثیری در کاهش سرعت دمانس دارد .
مطالعهای بروی 600 نفر مبتلا به اختلالات شناختی خفیف صورت گرفت (نوعی فراموشی که پیش از دمانس بروز میکند ) .حدود 5 تا 10 درصد افراد مبتلا به این حالت سالانه به دمانس دچار میشوند .محققان بروی گروهی از افراد تمرکز کردند که به نوعی جدی از اختلالات شناختی به نام امنیستیک دچار شدهاند زیرا احتمال ابتلای این افراد به دمانس بیشتر از دیگران است .
مطالعات انجام شده فواید ناشی از طب سوزنی را با مصرف نایمودیپین مقایسه نمود و یا به ترکیبی از این دو روش در مقایسه با نایمودیپین تمرکز نمود .بیماران در طی 5 دوره مورد درمان قرار گرفتند و طول دوره های درمانی بین سه تا 8 هفته بود و دوره آخر هم پنج هفته به طول انجامید .نتایج بدست آمده از این مطالعات نشان میدهند که میزان بهبود افرادی که از طب سوزنی استفاده کرده بودند به نسبت آنهایی که از نایمودیپین مصرف کرده بودند ،بهتر بود .
این بیماران امتیاز بهتری در ازمونهای دمانس و اختلالات حافظه بدست آوردند .این آزمون شامل یک پرسشنامه سی سؤالی بود که اختلالات حافظه را می سنجید به همراه آزمون شناخت تصویری .
محققان دریافتند که ترکیب این دو روش درمانی هم میتواند باعث افزایش امتیاز بدست آمده در ازمونهای یاد شده شود .
این ازمایشات عوارضی هم داشتند مانند غش در طی درمان و خونریزی حفیف نواحی که با سوزن سوراخ شده بودند .عوارض جانبی ناشی از مصرف نایمودیپین هم عبارتند از تهوع ،یبوست و سردرد خفیف .
در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که طب سوزنی در کاهش سرعت فراموشی پیش از دمانس مؤثر است ولی میزان اعتبار و اطمینان این یافته ها کم بوده و نمیتوان صریحاً آنها را تأیید نمود .
ممکن است تعدادی از اثرات طب سوزنی هم با اثرات دارو نماها اشتباه گرفته شود که هنوز نمیتوان این ادعا را ثابت نمود .
از آنجایی که هیچ روش درمانی مشخصی برای فراموشی و اختلالات حافظه وجود ندارد ،میتوان طب سوزنی را امتحان نمود و حتی اگر این روش تأثیری در بهبود بیماران نداشته باشد ،ضرری برای آنها نخواهد داشت .
یکی از محققان باور دارد که مدیتیشن تأثیر خیلی خوبی بر بیماری الزایمر دارد و باور دارد که طب سوزنی قادر است هشیاری و توجه و در کنار آن حافظه را بهبود بخشد ولی باید میزان اثر بخشی آن به طور قطع مشخص شود .