گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن سلول های غده تیروئید را به اشتباه مهاجم تشخیص داده و به آنها حمله می کند. این امر باعث بیماری " تیروئیدیت هاشیموتو" می شود.
?? در بیش از نیمی از موارد، صرع هیچ علت مشخصی ندارد که البته منظور این است که با امکانات فعلی تشخیصی علت آن مشخص نمیشود. در سایر موارد، تشنج به دنبال فاکتورهای مختلفی بروز می کند.
• اثرات ژنتیک. برخی از انواع صرع که با نوع تشنجی که فرد تجربه کرده است، طبقه بندی می شوند؛ موروثی هستند. در این موارد اثر ژنتیک محتمل است.
محققین برخی از انواع صرع را با ژن های مشخصی ارتباط داده اند. اگر چه تخمین زده شده است که حدود 500 ژن می تواند در این امر نقش داشته باشد. برای بیشتر افراد، ژن ها تنها بخشی از علل صرع هستند. ژن های مشخص می توانند شخص را نسبت به شرایط محیطی حساس تر کرده و آستانه ی تشنج را پایین می آورند.
• ترومای یا ضربه به سر.
ترومای سر که بخاطر تصادفات یا آسیب های تروماتیک رخ می دهند، می توانند منجر به صرع شوند. بروز تشنج ثانویه به تروما در روزهای اول پس از ضربه احتمال بیشتری دارد.
• بیماری های مغزی.
بیماری های مغزی از جمله تومورهای مغزی یا سکته که منجر به آسیب مغز می شوند نیز ممکن است منجر به صرع گردند.
• بیماری های عفونی.
بیماری های عفونی مثل مننژیت، ایدز و انسفالیت ویروسی می توانند منجر به صرع شوند.
• آسیب های مادرزادی.
پیش از تولد نوزادان به آسیب های مغزی حساس هستند که می تواند ناشی از چندین فاکتور باشد، از جمله: عفونت مادر، تغذیه نامناسب یا کمبودهای اکسیژن. این آسیب های مغزی منجر به صرع یا فلج مغزی می شود.
• اختلالات تکاملی. گاهی صرع می تواند با اختلالات تکاملی مثل اوتیسم و نوروفیبروماتوز ، توبروس اسکلروز و ...مرتبط باشد.
دکتر علیرضا یاراحمدی
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: