عدم تولید هورمون های غده ی فوق کلیوی یا آدرنال باعث " بیماری آدیسون " می شود. برخی علایم این بیماری عبارتند ازخستگی مزمن، لکه، برنزگی، تیرگی و کک و مک پوست، دل درد و سردرد.
دوست گرامی ، یکی از شایع ترین اختلال کروموزومی و ژنتیکی در مردان است، که منجر به صفر شدن اسپرم ها می گردد.این افراد معمولا نابارور هستند و تعداد اسپرم ها اغلب صفر است. اگر در دوره جوانی تشخیص داده شود، برای ظاهر شدن صفات ثانویه جنسی مانند رویش موهای بدن، باید با نظر پزشک هورمون مردانه تجویز گردد. اما اگر با ناباروری مراجعه کرده باشند و اسپرم در آزمایش مایع منی داشته باشند، می توان از آن برای لقاح خارج رحمی استفاده نمود.
اما اگر تعداد اسپرم ها صفر باشد، باید از روش نمونه برداری میکروسکوپیک بیضه (میکروتسه) کمک گرفت. در صورت یافتن اسپرم می توان آن را منجمد نمود و برای لقاح خارج رحمی یا ICSI به کار برد. هرچقدر فرد جوان تر باشد و بیضه سایز بزرگتری داشته باشد احتمال یافتن اسپرم بیشتر است.در صورت مشاهده نشدن اسپرم در نمونه برداری بیضه ها، درحال حاضر گزینه بعدی درمانی در این بیماران، اهدا جنین می باشد.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: