منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

بودزوناید

Rhinocort Aqua

دارو شناسی

بودزوناید برای پیشگیری و درمان آلرژی های فصلی و سالیانه(مانند آبریزش بینی،خارش چشم/بینی/گلو و عطسه)استفاده میشود.بودزوناید به دسته ای از داروها به نام "کورتیکوزتروئید ها" تعلق دارد.این دارو تورم درون کانال تنفسی را کاهش میدهد

پیش از مصرف

بارداری
پیش از مصرف بودزوناید مخاطی،اگر بارداری هستید به پزشک خود اطلاع دهید.به ندرت کودکانی که از مادرانی به دنبا می آیند که به مدتی طولانی از کورتیکوزتروئید ها(مانند بودزوناید) استفاده کرده اند دچار سطح پایین هورمون کوزتیکوزتروئید میشوند.اگر هرگونه علائمی در خود مشاهده کردید فورا به پزشک خود اطلاع دهید.مانند:
•    استفراع و حالت تهوع مداوم
•    اسهال شدید
•    ضعف در نوزاد
درباره خطرات و فواید  مصرف آن در حین بارداری با پزشک خود مشورت کنید

شیردهی
مشخص نیست که آیا بودزوناید  وارد شیر مادر میشود یا خیر..گرچه داروهای مشابه به شیر مادر وارد میشوند و ممکن است این دارو نیز به شیر مادر وارد شده و به نوزاد اسیب برساند.
 

نحوه مصرف

اگر بدون نسخه از این دارو استفاده میکنید،پیش از مصرف آن برچسب روی محصول را به دقت مطالعه کرده و دستورالعمل های آن را دنبال کنید.چنانچه سوالی داشتید از پزشک خود بپرسید.اگر پزشک این دارو را برایتان تجویز کرده پیش از مصرف،دستور مصرف نوشته شده توسط پزشک را مطالعه کنید.
این دارو برای مصرف درون بینی است.معمولا یک یا دو اسپری در هرکدام از سوراخ های بینی (یک یا دو بار در روز یا طبق تجویز پزشک)
از اسپری کردن این دارو در چشم خودداری کنید.پیش از مصرف این دارو به آهستگی بینی خود را از هوا تخلیه کنید.سپس اسپری را به نرمی بتکانید.اگر برای بار اول است که از این دارو استفاده میکنید و یا بیش از 2 روز است که از آن استفاده نکرده اید،برای درست اسپری کردن درون بینی دستورالعمل مصرف را به دقت مطالعه کنید.اگر بیش از 14 روز است که از این دارو استفاده نکرده اید،دستورات راجع به چگونگی پاکیزه کردن اسپری را مطالعه کنید.
برای استفاده از اسپری،در ابتدا درپوش پلاستیکی آن را بردارید.یکی از سوراخ های بینی خود را با انگشت ببندید.سر خود را به عقب برگردانید،بطری را بالای سر خود نگه دارید،به دقت تیوب دارو را در سوراخ دیگر بینی خود بگذارید.به آهستگی داروی تجویز شده را در بینی پمپ کنید در حالیکه از بینی نفس میکشید.دهان خود را بسته نگه دارید.
مستقیما در دیواره میانی بینی اسپری کنید.پس از اسپری،تیوب اسپری را بیرون بکشید و سر خود را برای چند ثانیه به عقب برگردانید.این مسئله موجب میشود که دارو به پشت بینی نیز جذب شود.این کار را برای  سوراخ دیگر بینی نیز تکرار کنید.تیوپ را تمیز کرده و درپوش آن را برگردانید.پس از مصرف این دارو،به مدت 15 دقیقه از بینی خود نفس نکشید.
دوز مصرف شما به عارضه پزشکی و واکنش نسبت به دارو بستگی دارد.کودکان کم سال تر ممکن است به دوزهای پایین تر و همچنین کمک والدین خود برای مصرف این دارو احتیاج داشته باشند. برای کسب بهترین نتیجه بهتر است دارو را هر روز در ساعت مشخصی میل کنید.این دارو را بیش از آنچه که پزشک تجویز کرده یا در دفعات بیشتری مصرف نکنید چرا که نه تنها عارضه ی شما سریع تر بهبود پیدا نخواهد کرد بلکه خطر بروز عوارض جانبی نیز افزایش پیدا میکند
این دارو فورا تاثیر نمیگذارد.برخی بیماران پس از 1 الی 2 روز اثرات این دارو را احساس میکنند اما ممکن است این مسئله تا دو  هفته هم طول بکشد.اگر لازم است به همراه این دارو از داروهای دیگری(مانند قطره ها و اسپری های بینی،داروی خوراکی ضد آلرژی) نیز استفاده کنید با پزشک خود مشورت کنید.اگر فرزند شما لازم است بیش از 2 ماه در سال از این دارو استفاده کند با پزشک مشورت کنید.
تعداد اسپری های استفاده شده از بطری را بررسی کنید. پس از استفاده از اسپری هایی که در بسته بندی سازنده مشخص شده اند، بطری را از بین ببرید. داروی باقی مانده را در ظرف دیگری نگذارید. دستورالعمل های درج شده بر روی بسته را در صورت لزوم برداشتن درپوش آن دنبال کنید و بطری اسپری را تمیز کنید.
اگر عارضه شما پس از 2 هفته بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد،مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.اگر فکر میکنید که عارضه پزشکی خطرناکی دارید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
 

اقدامات احتیاطی

پیش از مصرف بودزوناید  در صورتی که نسبت به آن یا هرچیز دیگری حساسیت دارید مسئله را به پزشک خود اطلاع دهید
ممکن است این دارو حاوی مواد غیرفعال باشد که میتوانند منجر به حساسیت و دیگر مشکلات گردد.
برای کسب جزئیات بیشتر راجع به این مساله با پزشک خود مشورت کنید.

پیش از مصرف بودزوناید  با پزشک خود درباره سابقه پزشکی تان صحبت کنید. خصوصا:

  • مشکلات چشمی(مانند گلوکوما،آب مروارید)
  • عفونت(بیماری سل)
  • مشکلات بینی اخیر(مانند آسیب،زخم یا جراحی)

از تماس با افرادی که دچار عفونت هستند و امکان سرایت وجود دارد خودداری کنید(مانند آبله مرغان،آنفولانزا)
اگر در معرض عفونت قرار گرفتید با پزشک خود مشورت کنید.
ندرتا مصرف طولانی مدت داروهای کورتیکوزتروئید موجب میشود که بدن شما سخت تر نسبت به فشارهای جسمی واکنش نشان دهد.بنابراین پیش از هرگونه جراحی،یا درمان اورژانسی یا ابتلا به آسیب و بیماری های جدی به پزشک یادندان پزشک خود اطلاع دهید که از این دارو استفاده میکنید و یا اینکه در طول چند ماه گذشته از آن استفاده کرده اید
پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود راجع به محصولاتی که استفاده میکنید(از جمله داروهای با نسخه و بدون نسخه و داروهای گیاهی)و همچنین مصرف این دارو(بودزوناید  )صحبت کنید.

گرچه غیرمحتمل است اما ممکن است این دارو در صورتی که به مدتی طولانی از آن استفاده شود موجب کاهش سرعت رشد کودک گردد.اثرات این دارو بر روی قد نهایی بزرگسالان مشخص نیست.به طور مرتب با پزشک دیدار داشته باشید تا قد کودک بررسی شود.
 

عوارض جانبی

ممکن است دچار عوارض جانبی زیر شوید:
•    التهاب یا خشکی بینی و گلو
•    سرفه
•    عطسه
•    خون دماغ
•    بو یا طعم ناخوشایند در دهان 
اگر عوارض جانبی شما مداوم و یا بدتر شد پزشک خود را مطلع سازید

چنانچه پزشک شما بودزوناید را برایتان تجویز کرده باشد،به خاطر داشته باشید که پزشک منافع این دارو را بیش از خطر عوارض جانبی آن دانسته است
البته بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف میکنند هیچگونه عوارض جانبی خطرناکی نخواهند داشت.

عوارض جانبی خطرناک
•    از دست دادن حس چشایی یا بویایی
•    درد یا زخم در بینی
به ندرت ممکن است کورتیکوزتروئید هایی استفاده شده در بینی ،به داخل جریان خون جذب شوند.این مسئله ممکن است منجر به عوارض جانبی خطرناک کورتیکوزتروئید شود.این عوارض در کودکان و افرادی که به مدتی طولانی از دوزهای بالای این دارو استفاده کرده اند محتمل تر است.اگر عوارض جانبی زیر رخ داد فورا به پزشک خود اطلاع دهید:
•    خستگی بسیار و غیرعادی
•    کاهش وزن
•    سردرد
•    ورم کردن قوزک پا و پا
•    افزایش عطش و میزان ادرار
•    مشکلات بینایی
کورتیکوزتروئیدها ممکن است توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ها را تضعیف کند.این مسئله ممکن است موجب ابتلا به عفونت های خطرناک( ندرتا کشنده) و بدتر شدن عفونت های موجود گردد.این اثر ممکن است ندرتا با مصرف کورتیکوزتروئیدهای استنشاقی (مانند بودزوناید) نیز رخ دهد.این احتمال هنگامی افزایش می یابد که از این دارو در دوزهای بالا یا به مدتی طولانی استفاده شود.اگر هرگونه علائم عفونت داشتید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.از جمله:
•    گوش درد
•    زخم های مداوم گلو
•    تب
•    سردی کردن
•    لکه های سفید درون بینی یا پشت گلو
واکنش های آلرژیک خطرناک این دارو نادر هستند.گرچه اگر هرگونه علائم واکنش آلرژیکی مشاهده کردید فورا با پزشک در میان بگذارید. مانند:
•    جوش
•    خارش
•    تورم(مخصوصا روی صورت،زبان و گلو)
•    سرگیجه شدید 
•    تنفس دشوار
 

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد دارو را تغییر داده یا میزان خطر عوارض جانبی را افزایش دهند
این مسئله به معنی تداخل با تمام داروها نیست
فهرستی از تمام داروهایی که مصرف میکنید تهیه کنید(از جمله تمام داروهای با نسخه و بدون نسخه و همچنین داروهای گیاهی) و سپس آن را به پزشک خود نشان دهید
بدون اطلاع پزشک شروع به مصرف بودزوناید  نکنید یا مصرف آن را متوقف نکنید یا در دوز مصرفی آن تغییری ایجاد نکنید.

برخی داروهایی که ممکن است با بودزوناید  تداخل داشته باشند:
•    prednisone

درمان بی خوابی بدون دارو
روی عکس زیر کلیک کنید:

بودزونایددرمان آبریزش بینیکورتیکوزتروئید
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه