گوش سپردن به موسیقی مورد علاقه تان با کیفیتی مطلوب فقط باعث نمیشود که شما پاهایتان را تکان دهید .در واقع تحقیقات اخیر نشان میدهند که موسیقی تأثیرات شگرفی بر بدن انسان دارد و یکی از آن‌ها افزایش قدرت مغز است .

مغز دارای دو نیمکره است و میدانیم که هر نیمکره وظایف خاص خود را دارد .کارهای متنوعی همانند عملیات ریاضی یا حل مسأله باعث می‌شوند تا بخش‌های متعددی از مغز فعال شوند .قبلا تصور میشد که موسیقی با نیم کره راست انسان مرتبط است ولی نتایج حاصل از ام ار ای و توموگرافی گسیل پوزیترون با ایجاد فرصتی برای بررسی لحظه‌ای مغز ،به دانشمندان نشان دادند که عکس این قضیه صدق میکند .امروزه میدانید که گوش دادن به موسیقی هر دو نیمکره مغز و حتی بخش‌های مسئول زبان را درگیر میکند .

اگر شما یک ساز موسیقی می‌نوازید ،به میزان بیشتری از مزایای آن بهره مند خواهید شد .نواختن و یا خواندن موسیقی تقریباً تمام بخش‌های مغز را فعال میکند .انجام تمارین منظم حتی میتواند عمل‌کرد مغزی شما را بهبود بخشد و به تقویت پل ارتباطی میان دو نیمکره منجر شود (کورپوس کالوسوم ) .همین ارتباط دلیلی است برای کسب امتیازها بالاتر در آزمون عمل‌کرد اجرایی .بنا بر مطالعات انجام شده موسیقی دان ها بهتر میتواند اطلاعات را حفظ و پردازش نمایند و مشکلات را موثرتر و خلاقانه تر حل نمایند .

درگیری منظم هر دو نیمکره مغز حتی میتواند حافظه را بهبود بخشد .موسیقی دانان خاطرات را سریع‌تر و بهتر ذخیره و یادآوری میکنند .

حتی اگر علاقه‌ای ندارید که انواع دشوار موسیقی‌ها را بنوازید میتوانید با گوش نواختن به آن تأثیر مثبتی بر ذهنتان بگذارید به‌خصوص خلق و خو .در واقع موسیقی‌های آرام‌بخش تغییراتی را در مواد شیمیایی مغز بوجود می آورند ،هورمونهای استرس را کاهش میدهند و اضطراب و نگرانی را از بین میبرند .حتی موسیقی میتواند نقش مسکن درد را ایفا کند زیرا گوش دادن به موسیقی سطح دوپامین مغز را افزایش میدهد .به نظر می‌آید که دوپامین میتواند درک ما از درد را کم نماید ولی هنوز نمیتوان اهمیت این یافته ها را تأیید نمود .این یافته ها به خوبی نشان میدهد که انجام تمارین ورزشی به همراه موسیقی باعث افزایش انرژی و توان فردی می‌شود .

 

موسیقی درمانی و بهبود ام اس

 

اصلا جای تعجبی ندارد که موسیقی بتواند تأثیری مثبت بر اختلالات عصبی داشته باشد مانند بیماری اسکلروز متعدد یا ام اس .جلسات موسیقی درمانی برای این بیماری شامل بخش‌های متفاوتی میباشد مانند :نواختن ساز موسیقی ،رقص و حتی آواز خواندن(اواز خواندن میتواند اختلالات حرکتی و صوتی را بهبود بخشد ) .البته موسیقی درمانی فواید اجتماعی و عاطفی متفاوتی نیز برای افراد مبتلا به ام اس دارد .

مطالعات انجام شده بروی بیماران مبتلا به پارکینسون و یا الزایمر نشان میدهد که حتی موسیقی میتواند به صورت کوتاه مدت عمل‌کرد شناختی و توانایی‌های حرکتی را بهبود بخشد بدون آنکه هیچ عارضه جانبی داشته باشد.

اگر شما و یا پزشکتان با جلسات معمول موسیقی درمانی موافق نیستید ،میتوانید فقط رادیو را روشن کنید و با یک موسیقی شاد مغزتان را درگیر کنید .حتی اگر موسیقی هیچ تأثیر مثبتی بر ذهن شما نداشته باشد ،باعث می‌شود تا انگشتان پایتان را حرکت داده و با آن‌ها ریتم موسیقی را تکرار کنید .

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران