منوی اصلی
انتخاب بخش بندی سوالات
سلام من ۵۷سال دارم ودارای افسردگی دوقطبی هستم ومدت زیادی دارومصرف می کنم در حال حاضر ولبال ۷۵ ولا موترژن۱۰۰ می خورم حالم خیلی خوبه فقط دوست دارم اطلاعات زیادی در رابطه با این بیماری داشته باشم وبتوانم با کمترین دارو بیماری رو کنترل کنم مرتب بادوستان ورزش ونرمش می کنم امیدوارم دوستان شما بعنوان روان شناس وروانپزشک اطلاعات جدید وبروزی در اختیار من قرار دهند .متشکرم احمد
پاسخ
دکتر خانم میهمی دکتر خانم میهمی
۴۸ / ۱۰ / ۱۱ | ساعت ۴ ق.ظ

✔️سیر اختلال اختلال دو قطبی

اختلال دوقطبی غالبا با افسردگی شروع می شود و اختلالی عود کننده است.اکثر بیماران هم دوره های مانی و هم افسردگی را تجربه می کنند، هر چند ۱۰ تا۲۰ درصد فقط دوره های مانی دارند. دوره مانی درمان نشده حدود ۳ ماه دوام می یابد بخاطر همین پزشک نباید دارو را قبل از ان قطع کند و با پیشرفت اختلال فاصله دوره ها معمولا کاهش پیدا می کند ۵ تا ۱۵ درصد افراد مبتلا به اختلال دو قطبی در طول سال ۴یا۵ حمله بیماری پیدا می کنند و می توان انها را تند چرخ طبقه بندی کرد.

2⃣ آیا اختلال افسردگی اساسی اختلال خوش خیمی است؟چرا؟و پیش آگهی های خوب و بد در اختلال افسرگی اساسی چیست؟

✔️ اختلال افسردگی اساسی اختلال خوش خیمی نیست و عمدتا مزمن است و بیماران خیلی از اوقات دچار عود می شوند. احتمال بهبود بیمارانی که به دلیل اولین دوره ی افسردگی اساسی بستری می شوند حدود ۵۰ درصد در یک سال است.

✔️پیش آگهی های خوب:

خفیف بودن دوره ها،نبود علائم روان پریشی،کوتاه بودن دوره افسردگی،سابقه روابط دوستانه محکم در نوجوانی، با ثبات بودن کارکرد خانواده،بالا بودن سن شروع،تحصیلات بالا،متاهل بودن و داشتن بچه و داشتن شغلی مناسب.

✔️ پیش اگهی بد:

وجود اختلال دیس تایمی به طور همزمان،سوء مصرف مواد، علائم اختلال اضطرابی،وجود علائم روان پریشی،سابقه آسیب شدید افسردگی درون زاد

سیر دراز مدت بیماری در مردان بیش از زنان ممکن است مختل کننده باشد.

3⃣ ضرورت های واضح بستری کردن چیست؟ چرا بیماران مانیک بستری کردن به نظرشان بیهوده است؟

✔️ اولین و مهم ترین تصمیم پزشک این است که آیا لازم است بیمار بستری شود یا درمان سرپائی مناسب است.

از موارد لزوم اشکار برای بستری شدن: خطر خود کشی و دیگر کشی،کاهش بارز توانائی در مراقبت از خود از نظر تغذیه و مسکن و نیاز به آزمایشات تشخیصی و همچنین سابقه پیشرفت سریع علائم و متلاشی شدن نظام های حمایتی معمول بیمار از دیگر موارد مجاز بستری شدن بیمار هستند.

اگر پزشک با فواصل کم مریض را مرتبا ارزیابی نماید افسردگی خفیف و هیپومانی به طور سرپائی نیز قابل درمان است.

هرگونه تغییر منفی در علائم،رفتار ظاهری،یا سیستم حمایتی بستری شدن در بیمارستان را ایجاب می کند.

بیماران منیک چنان فاقد بینش نسبت به بیماری خود هستند که بستری شدن برای انها مطلقا بی معنی می نماید.

4⃣ اثربخشی کدام نوع روش درمانی در درمان اختلال افسردگی اساسی با دارو درمانی مساوی است؟ این درمان را توضیح دهید؟

✔️ شناخت درمانی

شناخت درمانی که به ابتکار "ارون بک" پیدا شده است بر تحریف های شناختی ای تاکید می کند که وی معتقد است در اختلال افسردگی اساسی وجود دارد.

تحریفات در افراد افسرده عبارت است از توجه انتخابی به جنبه های منفی وقایع و پیامد هر چیز را با نتیجه گیری غیر واقع بینانه بد و وخیم دانستن.

هدف شناخت درمانی ان است که با کمک به بیمار در شناسایی این شناخت های منفی، دوره های افسردگی اش را تسکین و تخفیف دهد،از عود انها پیشگیری کند،راه های دیگری برای اندیشیدن پیدا کند که انعطاف پذیر و مثبت باشند و سرانجام واکنش های جدید شناختی و رفتاری را تمرین کند.

اثر بخشی شناخت درمانی با دارو درمانی مساوی است و عوارض ان کمتر از دارو درمانی است و همیچنین در پیگیری بلند مدت هم نتایجی بهتر از دارودرمانی به دست می اید.

کلنیک روناک 09307919548 مشاوره تلفنی پذیرفته می شود

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
تخفیف لیزر موهای زائد ویژه ماه رمضان
مقالات تصادفی

آخرین چند رسانه ای های پزشکی و سلامت

آخرین تست های سلامتی

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه