زنان بارداری که علیه این بیماری واکسینه نشده اند وجنین آنها وافرادی که پیش ازاین به این بیماری مبتلا نشده اند بیشتر در معرض خطرابتلا به این بیماری هستند.
سیروز کبدی شرایطی است که بر اثر آن بافت های ناسالم و آسیب دیده در کبد جایگزین بافت های سالم می شوند. در این شرایط سلول های سالم به مرور زمان از بین رفته و جای آنها را سلول های ناسالم می گیرند. این بافت ها باعث می شوند پس از مدتی اختلال در کار کبد به وجود آید. درمانی برای سیروز کبد وجود ندارد، اما با مصرف دارو و رعایت برخی نکات از جمله رژیم غذایی م ناسب و عدم مصرف الکل، می توان جلوی پیشروی این بیماری را گرفت. روش درمانی برای این بیماری پیوند کبد است. عواملی که باعث بروز Cirrhosis می شوند عبارتند از مصرف الکل، کبد چرب، هپاتیت B یا C، دیابت، اضافه وزن، کلسترول بالا، فشار خون بالا و سندروم متابولیک. لازم است وزن خود را کاهش دهید، رژیم غذایی کم چربی داشته باشید، اگر سیگار می کشید حتما سیگار را ترک کنید و الکل یا داروهای خودسرانه مصرف نکنید. پاسخ به این سوال نیازمند معاینات دقیق و بررسی شرایط جسمی بیمار است.
در بسیاری از موارد، علت ایجاد سرطان کبد مشخص نیست، اما در برخی موارد، علت آن معلوم است؛ به عنوان مثال عفونت ویروسی هپاتیت می تواند منجر به سرطان کبد شود.
سرطان اولیه کبد (کارسینوم هپاتوسلولار) در کبد آسیب دیده با نقص هنگام تولد ، سوء مصرف الکل یا عفونت مزمن با بیماری هایی مانند هپاتیت B و C، هموکروماتوز (یک بیماری ارثی مرتبط با آهن بیش از حد در کبد) و سیروز کبدی رخ می دهد.
بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان اولیه کبد دچار سیروز کبدی هستند . هپاتیت B و C و هموکروماتوز می تواند باعث نارسایی و آسیب دائمی کبد شود.
سرطان کبد نیز ممکن است با چاقی و بیماری کبد چرب مرتبط باشد .
سرطانهای مختلفی با سرطان اولیه کبد در ارتباط است ، از جمله بعضی مواد شیمیایی مانند کلرید وینیل و آرسنیک.
استعمال دخانیات ، به خصوص اگر با مشروبات الکلی مصرف شود خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد .
خوردن آفلاتوکسین ، یک عامل شناخته شده سمی است که عمدتا در کشورهای در حال توسعه بعضی از غذاهای مثل بادام زمینی را آلوده می کند .
بسیاری از افرادی که بیش از حد الکل مصرف می کنند دچار آسیب های کبدی می شوند ، اما به ندرت دچار سیروز کبدی می شوند . زنانی که معتاد به الکل هستند ، (نسبت به مردان) بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسیب های کبدی قرار دارند . افرادی که هپاتیت B یا هپاتیت C دارند با مصرف الکل ، بیشتر در معرض آسیب های کبدی قرار می گیرند .
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: