بله. خیالپردازی خد یک اختلال روانشناختیست. می توانید اطلاعات کامل تری در سایت فوق تخصصی جایروس کلینیک که پزشکان فوق تخصص مغز-اعصاب-روان و روانپزشکان آن را اداره می کنند پیدا کنید:
www.gyrusclinic.com
در خیالپردازی، مغز به اوج فعالیت خود می رسد. به گفته محققان، خیالپردازی در مناطقی از مغز صورت می گیرد که به آنها "شبکه دیفالت (یک انتخاب یا نسخه از پیش تعیین شده که مرتب تکرار و الگوبرداری می شود" گفته می شود. زمانی که فرد از انجام یک وظیفه واقعی در دنیای بیرون غافل شده و یا استراحت می کند، نسخه ی دیفالت فعالیت خود را آغاز می کند. گرچه خیالپردازی می تواند به خلاقیت و نوآوری هایی کمک کند، بیش از اندازه اش به زندگی واقعی و پیشرفت هیا فردی آسیب می رسونه.
از علایم خیالپردازی زیاده از حد، بی خوابی، اختلالات خواب، تکان دادن غیرآگاهانه و تکراری اعضا بدن (به خصوص موقع گوش دادن به موزیک و دیدن فیلم)، و کم-توجهی و عدم تمرکز است. برخی علایم با اختلال یبش فعالی و کم توجهی اشتراک دارند.
برخی تکنیک های کمکی برای درمان خیالپردازی زیاده از حد:
سعی کنید در طول روز نخوابید، بیشتر فعالیت کنید تا شب خسته شده و فرصت کمتری برای افکار خیالی داشته باشید.1.
2. یک دفترچه یادداشت تهیه و در آن بنویسید چه چیزهایی سبب شد امروز یا دیشب خیال پردازی کنم. مثلا، "من اون فیلمو دیدم و خودمو جای شخصیت فیلم گذاشتم و خیال پردازیم ساعت ها طول کشید و آخرش سردرد شدم ...."تهیه یک یادداشت کمک می کنه محرک ها را بهتر بشناسین و دفعات بعدی مغز شما کمتر سراغ خیال پردازی طولانی بره.
3. نزد یک روانشناس از تکنیک های شناختی-رفتاری (CBT) بهره ببرید.
4. نزد پزشک دارو تجویز شود (فلوکسامین معمولا تجویز میشود اما هرگز بدون مشورت پزشک سرخود دارو مصرف نکنید زیرا عوارض و تداخلات دارویی دارد و پزشک حتما بیاد ابتدا سابقه بیماری های دیگه رو در شما بررسی بعد این دارو یا دارویدیگه ای تجویز بشه. )
تهران-بزرگراه رسالت-بعد از میدان رسالت به سمت شرق-نرسیده به چهارراه سرسبز-روبروی مسجد حجتیه-پلاک 686-طبقه 5-واحد 10
021-77189675